WEE, WEE, WEE

De leraar staat op, want hij heeft er genoeg van dat de klas niet luistert. Zie je hoe hij zijn wijsvinger omhoog steekt en je weet dat er een correctie volgt. “O wee, als dit nog eens gebeurd”, roept de leraar. Zo zal er meerdere keren “o wee!” over je uitgeroepen zijn.

Ook in de Bijbel lees je in Openbaring over de waarschuwing die in het woordje “wee” zit. Openbaring 8:13: “En ik zag en hoorde één engel, die hoog aan de hemel vloog en met een luide stem riep: Wee, wee, wee hun die op de aarde wonen, vanwege de overige bazuinstoten van de drie engelen die nog op de bazuin zullen blazen.” Deze engel kondigt een tijd aan van moeite, rampen, ellende en veel lijden. In het Grieks wordt het woord “ouai” gebruikt voor wee.

Odin

Een ander woord wat wij ook vertalen met wee is het Griekse woord “odin”. Dit is de wee waar we graag iets meer over willen delen en je mee willen bemoedigen. Het zijn namelijk geboorteweeën!

Weeën hebben een waarschuwende functie: ze geven aan dat de geboorte er aan zit te komen. Als de weeën eenmaal op gang zijn gekomen, is het proces onomkeerbaar: er wordt een kind geboren. Na negen maanden wachten, uitzien naar en verwachten komt het moment dat je vol verwondering mag kennis maken met je kindje. Als je dit hebt meegemaakt, weet je wat een speciaal moment dit is.

Verwachten

Nu leven we in de tijd dat we ook geboorteweeën zien en ze nemen toe in frequentie: in de natuur door de toename van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en ander natuurgeweld, in de toename van oorlogen en geruchten daarvan, maar ook in de toename van het egoïsme, de immoraliteit en wetteloosheid. Ook in je persoonlijk leven kun je te maken krijgen met deze toename van de weeën doordat je onrecht wordt aangedaan of dat je lichamelijk lijden moet meemaken. Samen mogen we moed putten in het zien van deze toename. Het is een feit: hoe meer weeën en hoe frequenter, hoe dichterbij de geboorte komt!

Geboorte

Net als in het natuurlijke, met de geboorte van een kind, zien we ook in het geestelijke uit naar de geboorte van ons verheerlijkt lichaam. Straks als de bazuin van God gaat klinken, worden we in een oogwenk veranderd! Wat een geboorte zal dat zijn! Zoals in een normale situatie je bewonderd werd bij je geboorte door je vader en je moeder, zal straks bij de bazuin de Heer Jezus Christus je bewonderen in je verheerlijkt lichaam.

Wat een ontmoeting zal dat zijn! Bevrijd van ziekte in je lichaam, geen last meer van die zonde waar je maar niet vanaf lijkt te komen, geen traan hoef je meer te laten. Nee, er zal altijd vreugde zijn, je zal altijd volmaakt gelukkig zijn! Je bent eindelijk op je bestemming: THUIS!

Laten we Paulus navolgen, die ons oproept in 1 Thessalonicenzen 4:18: Bemoedig elkaar met deze woorden.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Nelly
Nelly
11 mei 2021 12:05

👍