NEDERLAND OP SLOT, MAAR DE DEUR IS OPEN

Steeds meer begint het corona-virus in te grijpen in ons dagelijks leven. Kinderen mogen niet meer naar school, werken is niet altijd meer mogelijk, doordat er bedrijven dicht zijn. We hebben vele vragen vanwege de onzekerheid die we ervaren. De achtbaan van het leven, waarin we met z’n allen zitten, wordt abrupt stilgezet.

Wee

Het lijkt alsof we midden in een barenswee zitten. Jezus vertelde al aan Zijn discipelen dat besmettelijke ziekten daarbij horen (Lucas  21:11). Ook zei Hij, dat het hart van mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen (Lucas 21:26). Wat we om ons heen zien, is een aanval op zekerheden die we hebben, op de veiligheid die we ervaren met het wonen in Nederland. Ondanks al het moeilijke en lastige wat deze crisis met zich meebrengt, hebben we enorme mogelijkheden. Juist nu! Nu is het tijd om te laten zien, wie God is. Juist nu! Als Nederland op slot raakt, mogen wij anderen wijzen op De Deur!

Momenteel kun je Nederland vergelijken met een grote kudde schapen op de hei, zoekende en dolende. Sommigen zijn angstig en bezorgd, anderen rusteloos en onzeker. Waar blijft toch de herder? Is er niemand die leiding kan geven? Intussen gaat de zon steeds meer en meer onder en het duurt niet lang voordat de duisternis invalt. De schapen willen terug naar de schaapskooi, waar ze door de veilige deur kunnen om te schuilen voor de nacht. Wie helpt hen?

Deze verloren schapen hebben het nodig, dat ze ontdekken dat God een Schuilplaats is en beschermt voor benauwdheid (Psalm 32:7). Wij kunnen de kudde opzoeken en ze de weg wijzen naar de Deur, Jezus Christus Zelf! Een geweldige boodschap van hoop! Want als ze door deze Deur gaan, zijn ze voor altijd veilig, voor altijd gered.

Evangelie

De kern van de blijde boodschap is dat Jezus Christus is gestorven voor onze zonden en na drie dagen is opgestaan. Hij leeft! (1 Korinthe 15:1-4) Hij is ten hemel opgevaren en nog veel meer: Hij komt terug! Jezus Christus is onze zalige Hoop die we verwachten. Zolang de Deur naar de veilige schaapskooi nog open is, mogen we anderen vertellen van de verwachting die we hebben.

Want in deze tijden van angst en bezorgdheid hebben we een machtig wapen: Jezus Christus! Hij is ons Schild en onze Bevrijder. Op Hem kunnen we vertrouwen en in Hem zijn we meer dan overwinnaar!

David schreef herkenbare woorden, wat zó toepasselijk is in deze tijd: “Want zie, de goddelozen spannen de boog, leggen hun pijlen op de pees om in het donker te schieten op de oprechten van hart. Voorzeker, de fundamenten worden omvergehaald! Wat kan de rechtvaardige dan doen?” (Psalm 11:2-3).

Het hoopvolle antwoord lezen we in een andere Psalm:

O mijn ziel, zoek uw rust alleen bij God.
Van Hem verwacht ik alles.
Hij is werkelijk mijn rots en bevrijder,
Hij is als een burcht voor mij,
niets krijgt mij uit mijn evenwicht.
God zorgt voor mijn redding
en redt ook mijn eer.
Hij is mijn sterke rots.
Alleen bij God kan ik altijd schuilen.
Hij beschermt mij.
Volk, stel altijd uw vertrouwen alleen op Hem.

Psalm 62:6-9 (HTB)

De deur van de schaapskooi is nog open. Help jij een ander de schaapskooi binnen te komen?

0 0
Article Rating
Abonneren op
guest
0 Reacties