NEDERLAND OP SLOT, MAAR DE DEUR IS OPEN

Steeds meer zien we de gevolgen van de corona-crisis ingrijpen in ons dagelijks leven. Kinderen mogen inmiddels weer naar school, maar thuiswerken wordt nog steeds geadviseerd en mondkapjes horen bij het straatbeeld en zien we in het openbaar vervoer. Ook hebben we vele vragen vanwege de onzekerheid die we ervaren. Het leven, wat we leidden, is op zijn kop gezet en het “nieuwe normaal” is waar we aan moeten wennen, al willen we dit beslist niet.

Wee

Het lijkt alsof we midden in een wee zitten. Jezus vertelde al aan Zijn discipelen dat besmettelijke ziekten daarbij horen (Lucas  21:11). Ook zei Hij, dat het hart van mensen zal bezwijken van vrees en verwachting van de dingen die de wereld zullen overkomen (Lucas 21:26). Wat we om ons heen zien, is een aanval op zekerheden die we hebben, op de veiligheid die we ervaren met het wonen in Nederland. Ondanks al het moeilijke en lastige wat deze crisis met zich meebrengt, hebben we enorme mogelijkheden. Juist nu! Nu is het tijd om te laten zien, wie God is. Juist nu! Als Nederland op slot raakt, mogen wij anderen wijzen op De Deur!

Momenteel kun je Nederland vergelijken met een grote kudde schapen op de hei, zoekende en dolende. Sommigen zijn angstig en bezorgd, anderen rusteloos en onzeker. Waar blijft toch de herder? Is er niemand die leiding kan geven? Intussen gaat de zon steeds meer en meer onder en het duurt niet lang voordat de duisternis invalt. De schapen willen terug naar de schaapskooi, waar ze door de veilige deur kunnen om te schuilen voor de nacht. Wie helpt hen?

Deze verloren schapen hebben het nodig, dat ze ontdekken dat God een Schuilplaats is en beschermt voor benauwdheid (Psalm 32:7). Wij kunnen de kudde opzoeken en ze de weg wijzen naar de Deur, Jezus Christus Zelf! Een geweldige boodschap van hoop! Want als ze door deze Deur gaan, zijn ze voor altijd veilig, voor altijd gered.

Evangelie

De kern van de blijde boodschap is dat Jezus Christus is gestorven voor onze zonden en na drie dagen is opgestaan. Hij leeft! (1 Korinthe 15:1-4) Hij is ten hemel opgevaren en nog veel meer: Hij komt terug! Jezus Christus is onze zalige Hoop die we verwachten. Zolang de Deur naar de veilige schaapskooi nog open is, mogen we anderen vertellen van de verwachting die we hebben.

Want in deze tijden van angst en bezorgdheid hebben we een machtig wapen: Jezus Christus! Hij is ons Schild en onze Bevrijder. Op Hem kunnen we vertrouwen en in Hem zijn we meer dan overwinnaar!

David schreef herkenbare woorden, wat zó toepasselijk is in deze tijd: “Want zie, de goddelozen spannen de boog, leggen hun pijlen op de pees om in het donker te schieten op de oprechten van hart. Voorzeker, de fundamenten worden omvergehaald! Wat kan de rechtvaardige dan doen?” (Psalm 11:2-3).

Het hoopvolle antwoord lezen we in een andere Psalm:

O mijn ziel, zoek uw rust alleen bij God.
Van Hem verwacht ik alles.
Hij is werkelijk mijn rots en bevrijder,
Hij is als een burcht voor mij,
niets krijgt mij uit mijn evenwicht.
God zorgt voor mijn redding
en redt ook mijn eer.
Hij is mijn sterke rots.
Alleen bij God kan ik altijd schuilen.
Hij beschermt mij.
Volk, stel altijd uw vertrouwen alleen op Hem.

Psalm 62:6-9 (HTB)

De deur van de schaapskooi is nog open. Help jij een ander de schaapskooi binnen te komen?

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Erik
Erik
14 juni 2020 12:08

Nu kan ik allerlei zaken gaan roepen zoals hier onder , maar dit doe ik niet. Ik ga niet schreeuwen en allerlei mooie bijzondere woorden neer zetten , dat doe ik niet. Ik moet constant denken en ook nu aan wat er gebeurde in de hof van Gethsemane en het moment dat. Jezus word ingerekend als een misdadiger, het moment dat de discipelen konden bewijzen bij wij zij hoorde , zij konden laten zien dat Jezus niet zomaar een profeet was , zij konden getuigen van hun geloof ect. Natuurlijk kan en konden de discipelen niets doen , de rede… Lees verder »

Hanna van opstal
Hanna van opstal
28 mei 2020 21:12

Volharden .en uitzien,totdat Hij komt,Maranatha ,Jezus Christus.!

Albert van Klinken
Albert van Klinken
28 mei 2020 19:32

Ik word verscheurd door verdriet omdat ik al 10 weken mijn vrouw niet mag bezoeken. En nu ik het wel mag zijn de regels dusdanig dat ze traumatiserend zijn. Dit kan me heftig beetpakken en terneerslaan, MAAR, dat doet het niet finaal, WANT, wanneer ik val richt HIJ mij op en maakt me duidelijk dat er werk te doen is. JUIST dan wanneer ik zwak ben, ben ik sterk. Het is ZIJN kracht die dan voluit kan werken. REDDEN wat/wie er te redden valt!