IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ OOK ZIET!

Wie kent het spelletje niet? Je rijdt met je kinderen in de auto en zegt: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is blauw!” Vervolgens mogen de kinderen om beurten raden wat jij hebt gezien met de kleur blauw. Een leuk spel waarbij de tijd sneller voor ze lijkt te gaan en je zo voorspoedig je bestemming bereikt.

Zo’n zelfde vraag kun je vandaag ook aan elkaar stellen: “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet en het is vervulling van Bijbelse profetie!” Overal om ons heen zijn tekenen te zien, die duiden in welke tijd we leven. De enige vraag is, wil je ze zien? Wil je je ogen openen voor de waarheid die we in 1 Petrus 2:19 lezen? “En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart”.

Wat volgt is een opsomming van tekenen die stuk voor stuk laten zien hoe laat het op de profetische klok is. Het is tijd om op die klok te kijken!

De wonderbaarlijke wederopstanding van Israël als natie

We beginnen met die wonderlijke dag in 1948, waar David Ben-Gurion de onafhankelijkheid van Israël uitriep. Te beginnen met het zingen van het Israëlische volkslied en gevolgd door de woorden “Het land Israël is de geboorteplaats van het Joodse volk. Hier werd zijn geestelijke, religieuze en politieke identiteit gevormd. In dit land verwierven ze onafhankelijkheid en schiepen een cultuur van nationale en internationale betekenis. Hier werd de Bijbel geschreven”. Op die dag, 14 mei 1948 of op de Joodse kalender 5 Ijar 5708, werd Jesaja 66:8 vervuld. Daar staat :Wie heeft ooit zoiets gehoord? Wie heeft iets dergelijks gezien? Zou een land geboren kunnen worden op één dag? Zou een volk geboren kunnen worden in één keer?”

Het wonder van het ontstaan van Israël. Hoe is het mogelijk dat een volk dat tweeduizend jaar lang verstrooid en vervolgd werd, plotseling weer een natie werd met één en dezelfde taal? We kunnen daar niets anders dan Gods regie in zien.

De tekenen van de grote verdrukking

Zie jij ook tekenen die wijzen op een spoedig begin van de grote verdrukking? Hiermee bedoelen we de gebeurtenissen die in de grote verdrukking gaan gebeuren en die hun schaduw al vooruit werpen. Gebeurtenissen die de woorden van Openbaring tot leven brengen.

Hieronder is een lijst van de twaalf tekenen die wijzen op de nabijheid van de grote verdrukking:

 1. De wedergeboorte van Israël.

 2. De roep om een Derde Tempel in Israël.

 3. De vier paarden van Openbaring 6:1-8.

 4. De opkomst van digitale valuta.

 5. Digitale gezondheidspaspoorten.

 6. De technologie van het teken van het beest.

 7. De opkomst van het transhumanisme.

 8. De naderende opkomst van een wereldregering.

 9. De toename van de aanbidding van de schepping in plaats van de Schepper.

 10. De aarde die kreunt en zucht (Romeinen 8:22) van pijn, totdat het zover is. Dit houdt verband met de profetieën uit Openbaring 6:12-17 en Jesaja 24:19-20.

 11. De toename van spot.

 12. De tekenen aan de hemel.

Het zien van deze tekenen van de grote verdrukking die over de gehele aarde zal komen is elke keer weer dubbel. Je ziet ze aan met afschuw, soms met verbijstering en droefheid en tegelijkertijd is daar de vreugde; een onvoorstelbare vreugde omdat je weet: de komst van Jezus Christus is nabij!

Zie je de misleiding?

Op de Olijfberg werd Jezus gevraagd naar de tekenen van de laatste dagen. Zijn eerste woorden waren: “Pas op dat niemand u misleidt” (Matteüs 24:4). Juist de misleiding zien we inderdaad ook toenemen! Wie spreekt nog de waarheid? Wat is een leugen? Het is elke keer zo lastig om waarheid van leugens te onderscheiden, omdat leugen in zo’n mooi waarheidsverpakking wordt gepresenteerd. Maar in alles mogen we de Bijbel als absolute maatstaf en als waarheidsstandaard nemen. Ook in 2 Thessalonicenzen 2:3-10 zien we opnieuw wetteloosheid en bedrog als tekenen die de verschijning van de antichrist markeren.

Mensen worden door de reguliere media gehersenspoeld, heel subtiel en geniepig en we moeten ervoor waken niet in dezelfde val te trappen. Ook christenen worden misleid, waardoor we niet in staat zijn de gevaren te herkennen die voor de deur liggen. Een triest voorbeeld hiervan is de kerkdienst in Duitsland die geleid werd door kunstmatige intelligentie.

Zie je de val van de Verenigde Staten?

Eens het land wat de hele wereld als voorbeeld nam en nu: nu is het een speler geworden met nog enkele trieste stuiptrekkingen.

Als machtigste land brokkelt zijn macht steeds meer af en dat is te zien aan vele gebeurtenissen. Neem het budgetplafond voor de schulden van de Verenigde Staten, als dat niet telkens werd verhoogd was het land allang bankroet verklaard. Of de roep om de wereldhandel in olie niet meer in petrodollars te doen, maar in een andere munt. De constante strijd tussen de Republikeinen en de Democraten waar leugen en bedrog centraal staan.

Daartegenover staat juist de opkomst van China, de samenwerking tussen China, Iran en Saoedi-Arabië en de opkomst van de BRICS-landen.

En tenslotte zijn daar de twee bijzondere zonsverduisteringen die dwars door de Verenigde Staten gaan. De eerste was op 21 augustus 2017 (vlak vóór het Openbaring 12 teken op 23 september) en de tweede zal zijn op 8 april 2024. Deze twee eclipsen vormen samen een grote X, wat lijkt alsof er een kruis door de Verenigde Staten wordt gezet. Een dag later is er een nieuwe maan, en dus het begin van een nieuwe maand. Vanuit de Bijbel weten we dat deze maand weer de eerste maand is van een nieuw jaar “Deze maand zal voor u het begin van de maanden zijn. Hij zal voor u de eerste zijn van de maanden van het jaar” (Exodus 12:2).

De X door de Verenigde Staten sluit een tijdperk af, een tijdperk van 7 jaar vanaf het begin van de eerste eclips. Luidt de tweede eclips het tijdperk in van de complete val van de Verenigde Staten? Is dit een scenario wat werkelijkheid gaat worden? De tijd zal het leren!

Zie je hoe dicht we bij de opname zijn?

We leven is een bijzondere tijd! Wij zijn de generatie die de opname gaat meemaken. Wanneer? Dat is aan God! Toch laat Hij aan de tekenen zien dat de profetische klok bijna twaalf uur gaat slaan. Elke geredde ziel is er weer één meer totdat de volheid van de heidenen is binnengegaan (Romeinen 11:25). Ook mogen we beseffen dat de opname, een harpazo, een weggrissing is. Er zal een bepaalde nood moeten zijn voordat de opname kan plaatsvinden, anders is het geen weggrissing.

Wat we nog gaan zien en meemaken is ongewis. Wél zitten we in de achtbaan van het leven en we zijn bij de laatste spectaculaire loops en bochten aanbeland. Als je naar wereldgebeurtenissen kijkt dan komt er een finale aan met als hoogtepunten het digitale geld, de versnelling van Agenda 2030 en zogenaamde vrede in het Midden-Oosten. Daarom de roep: “Dus als deze dingen beginnen, ga dan rechtop staan en kijk omhoog! Want je verlossing is niet ver meer!” (Lukas 21:28)

4.3 6
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
DrM
DrM
12 juli 2023 17:39

Op https://www.frontnieuws.com/de-vn-heeft-een-schokkend-verraderlijk-plan-bedacht-voor-wereldheerschappij/ “De VN heeft een schokkend verraderlijk plan bedacht voor wereldheerschappij” lees ik het volgende: “In september 2024, minder dan twee maanden voor de volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen, zullen de Verenigde Naties een historische “Top van de Toekomst” organiseren, waar de lidstaten een Pact voor de Toekomst zullen aannemen. De overeenkomst zal de talrijke beleidshervormingen consolideren die de V.N. de afgelopen twee jaar heeft aangeboden als onderdeel van haar verreikende platform Our Common Agenda. Hoewel de agenda tal van radicale voorstellen bevat, is er misschien geen enkele belangrijker dan het plan van de V.N. voor een nieuw “noodplatform”, een verbluffend… Lees verder »

Arie Buitelaar
Arie Buitelaar
8 juli 2023 21:28

Natuurlijk is het belangrijk om alle Christenen erop te wijzen dat de komst van de Heer Jezus aanstaande is! En de tekenen die voorzegt zijn, en de vervullingen. Toch is het meer belangrijk, om het blijde nieuws, het evangelie als hoofddoel te blijven zien, want dit brengt verlossing van het oordeel, bevrijding van allerlei verslavingen en misleidingen, en het behoudt voor de ziel, en het leren kennen en dienen van onze Heer en Heiland Jezus Christus. Wanneer wij allen Hem dienen en volgen, zullen wij door de Heilige Geest ook alle dingen verstaan, ook onze toekomst. Gods zegen in uw… Lees verder »

DrM
DrM
6 juli 2023 20:08

Op https://www.unsealed.org/2023/07/agenda-2030-covenant-with-many.html “Agenda 2030: The Covenant With Many?”. Zie ook https://www.un.org/en/desa/we-need-7-years-accelerated-transformative-action-achieve-sdgs “We Need 7 Years of Accelerated, Transformative Action to Achieve SDGs” en https://www.nowtheendbegins.com/united-nations-2023-sdg-summit-marks-a-new-phase-of-accelerated-progress-towards-agenda-2030-and-sustainable-development-goals/ “The United Nations 2023 SDG Summit Marks A ‘New Phase Of Accelerated Progress’ Towards Agenda 2030 And Their Sustainable Development Goals”.

Erg interessante ontwikkelingen, maar houd ook goed de politieke en de militaire ontwikkelingen binnen de EU en de NAVO in de gaten.

Snuf de Hond
Snuf de Hond
5 juli 2023 00:02

Eigenlijk hoort als extra punt in de deze lijst te staan het verschijnen van het Boek der Waarheid.(Daniel 10.21).
Het Boek der Waarheid wordt vermeld in Daniël 10:21. Dit is waar naar een mysterieus Boek der Waarheid wordt verwezen. Gabriël legt aan Daniël uit dat alles wat aan hem geopenbaard werd over de toekomst en de eindtijd in het Boek der Waarheid gevonden wordt. Daniël wordt gevraagd het te verzegelen omdat het verborgen moet blijven tot een andere tijd, genaamd ‘de Tijd van het Einde’.

Pieter
Pieter
4 juli 2023 21:13

Iedereen voelt dat er een climax van problemen ontstaat die door de huidige leiders niet op te lossen is. Het moment dat de veroorzakende geest openbaar wordt en in een persoon de leiding krijgt van de huidige leiders om de problemen op te lossen is aanstaande.

mina
mina
4 juli 2023 16:09

Prijs de Heer! Prijs Jahweh de levende God ! Halleluja ..amen !🙏

Anita hessels
Anita hessels
4 juli 2023 08:01

Kom Heer Jezus kom

Anna Meijer
Anna Meijer
3 juli 2023 21:53

Ik zie er met heel mijn hart naar uit!