BIJBELSE ASTRONOMIE

Als we naar de sterren kijken, zien we sterrenbeelden en planeten. De planeten hebben allemaal hun eigen naam en draaien rond in het heelal, allemaal volgens hun, door God bepaalde, cyclus. Hemelse tekens zijn er in de eerste plaats om ons een indicatie te geven, wanneer er belangrijke dingen in de geschiedenis staan te gebeuren.

Dit lijkt op wat wij moderne astrologie noemen en dat heeft met horoscopen te maken. Dit is niet Gods oorspronkelijke bedoeling met de astrologie, maar door Satan wordt dit misbruikt, om ons van God af te leiden en om zelf een kijkje in de toekomst te krijgen, voor ons eigen gewin.

Bijbelse astronomie is in overeenstemming met de Bijbel in zijn intentie om de tekens aan de hemel te tonen. Zo was er ook de ster aan de hemel ten tijde van de geboorte van Jezus.

Bijbelse astronomie onderzoekt de namen van de sterrenbeelden en zijn sterren om de boodschap daarin te vinden.

Sterrenbeelden

Zo is er het sterrenbeeld Maagd, welke sterren bevat die wijzen op de beloofde komst van de Messias. Voor meer uitleg over dit sterrenbeeld, kunt u hier verder lezen.

Sterrenbeeld Leeuw

Zo is er ook het sterrenbeeld Leeuw, wat staat voor de Leeuw van Juda, als de laatste van de twaalf sterrenbeelden van de dierenriem.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
dennis van vugt
dennis van vugt
10 mei 2022 18:49

De wijzen, die van de geboorte van Jezus hebben vernomen, komen “uit het oosten” geleid door een ster (Sirius) om hulde te brengen aan “de koning van de Joden” die net in Bethlehem is geboren. Dus hier zijn de drie koningen en Sirius, de helderste ster aan de hemel. Ze zijn allemaal op weg naar de plaats van zonsopgang op 25 december. Dit is de reden waarom de drie koningen deze ster naar het oosten volgen: om de locatie van zonsopgang, de geboorte van de zon, te lokaliseren. De Maagd Maria vertegenwoordigt het sterrenbeeld Maagd, ook wel bekend als Maagd… Lees verder »

O. Nauta
O. Nauta
22 september 2020 15:53

Laten we eerder het Woord van God raadplegen. In plaats van de dierenriem te raadplegen.

Mieke Van Liefde
Mieke Van Liefde
16 juli 2020 21:42

God wil niet dat we ons met astrologie bezighouden.