JE ZIET HET PAS, ALS JE HET JUISTE SPOOR HEBT

Johan Cruijff had uitspraken, die vandaag de dag nog steeds hun waarde hebben, zoals “elk nadeel, heeft zijn voordeel”, “het goeie doel is niet je eigen doel” en “je ziet het pas, als je het door hebt”. De titel van dit artikel is een zinspeling op deze laatste uitspraak. Zijn uitspraak is treffend voor deze tijd, waarin het lijkt dat sommigen door hebben wat er in deze tijd gaande is, terwijl anderen trouw alles aan maatregelen opvolgen wat de regering ons voorschrijft. Laten we proberen een antwoord te geven op de vraag wat we zien en waar het toe leidt.

Duisternis

Volgens Jesaja 60:2 zal een duisternis, zwart als de nacht, alle volken van de aarde omhullen en dat is wat nu zichtbaar is. Deze constatering komt niet vanuit een deprimerende gemoedstoestand of verslagenheid, maar vanuit de wetenschap dat aan het eind van de tijden zware tijden zullen aanbreken (2 Timotheüs 3:1). Maar het pad van de rechtvaardigen is als een schijnend licht, dat gaandeweg helderder gaat schijnen tot het volledig dag is geworden (Spreuken 4:18). Er lijken twee sporen zichtbaar: het spoor van de duisternis, de duivel, die met zijn trein regelrecht naar het station “Grote Verdrukking” rijdt. En er is een andere spoor wat alles overtreft: het spoor van Gods Heilsplan, die redding brengt voor iedereen.

De trein dendert door

De trein die regelrecht naar de Grote Verdrukking rijdt, is gevuld met duistere zaken, die al een schaduw zijn van alles wat in de Grote Verdrukking gaat gebeuren. Er is al sinds lange tijd een gewenning gaande, zodat het straks niet vreemd is, dat er één wereldregering is met één wereldmunt en één wereldreligie. Om je te laten zien, dat deze trein doordendert, hebben we een korte opsomming gemaakt van gebeurtenissen die niet te stoppen zijn:

  • pogingen om vrede te krijgen in het Midden-Oosten: er zijn voortdurend inspanningen om vrede te krijgen in het Midden-Oosten. De échte vrede zal pas komen als de Vredevorst Zelf gedurende het millennium vanuit Jeruzalem gaat regeren.
  • de plannen om de Derde Tempel te bouwen. Ook dit is al jaren aan de gang en er is nog maar weinig voor nodig om daadwerkelijk de tempel te bouwen.
  • de corona maatregelen (handen wassen, afstand houden, testen en vaccineren) zullen blijven. Ja, misschien in de zomer lijkt het allemaal minder van toepassing, maar de herfst gaat weer komen en daarmee ook het jaarlijks terugkerende griepseizoen.
  • the great reset: de plannen voor de vierde industriële revolutie, waarbij mens en computer steeds meer één worden, zijn zeer verontrustend. Neem daarbij uitspraken van het World Economic Forum als: “je bezit niets en toch ben je gelukkig” of “de geschiedenis laat zien dat epidemieën de grote “resetter” zijn geweest van de economie en de sociale structuur van landen. Waarom zou dat met COVID-19 anders zijn?”
  • afbraak van de wereldeconomie, waarbij steeds meer bedrijven afhankelijk zijn van overheidssteun.
  • het oude normaal komt niet meer: we gaan niet meer terug naar wat vertrouwd was.

Het juiste spoor

Ondanks de trein die doordendert op het eerdergenoemde spoor, is er gelukkig een ander spoor die leidt naar een ander station. We noemen het wel “het opname spoor”. Deze trein gaat gelijk op met de trein die naar de Grote Verdrukking rijdt, maar op het allerlaatste moment, bij het klinken van de bazuin van God, zal het spoor afbuigen en zullen de mensen die in die trein zitten opgehaald worden door de Here Jezus Zelf, zodat ze voor altijd bij Hem zullen zijn.

Als je deze twee sporen ziet, is een terechte vraag: “in welke trein zit ik?” En kom je tot de ontdekking dat je in de trein zit die naar de Grote Verdrukking rijdt, is er de mogelijkheid om over te stappen. Op elk moment is dat mogelijk, want er is een Conducteur die kaartjes heeft voor de trein, die op het opname-spoor rijdt. Het wonderlijke van deze kaartjes is, dat ze gratis zijn! Er is al voor betaald! Hoe dan, zul je je wellicht afvragen? Dat willen we graag aan je uitleggen.

Gratis tickets

Deze Conducteur heet Jezus Christus en Hij geeft gratis tickets weg. Vind je dát geen goed nieuws? Ook aan jou wil Hij graag zo’n ticket geven en het is aan jou om dit ticket in ontvangst te nemen. Helaas is er ook slecht nieuws, in de Bijbel staat namelijk dat er niemand rechtvaardig is (Romeinen 3:10), want allemaal hebben we gezondigd (Romeinen 3:23). Door onze zonden kunnen we het gratis ticket niet in ontvangst nemen. Dit heeft logischerwijs tot gevolg dat we straf verdienen, omdat het loon van de zonde de dood is (Romeinen 3:23). Je verdient dus straf, maar gelukkig is er een oplossing! Jezus Christus heeft jouw straf op Zich genomen en stierf in jouw plaats. Want in het vervolg van Romeinen 6 staat dat het geschenk van God eeuwig leven is, door Jezus Christus.

Dát is jouw gratis ticket: eeuwig leven door middel van de trein die naar de opname leidt. Het enige wat je hoeft te doen is met je mond te belijden dat Jezus Christus je Heer is en geloven dat God Hem na drie dagen heeft doen laten opstaan uit de dood. Door het uitspreken van deze woorden zul jij je gratis ticket ontvangen. Daarmee kun je overstappen van de trein die naar de Grote Verdrukking rijdt in de trein die je helpt ontsnappen.

Grijp deze kans met beide handen aan! Aan de horizon zien we het eindstation naderen en daarom vragen we je, vanuit een bewogen hart, deze woorden ernstig te nemen. Nú is er nog tijd om over te stappen!

4.7 15
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

12 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Lizz
Lizz
24 oktober 2021 17:09

Het zal weleens sneller kunnen gaan dan wij beseffen. Blijf dichtbij God, blijf dichtbij Jezus.

Alice
Alice
23 juli 2021 10:47

Happiness is a way of life, not a designation.💜 en we laten niemand achter, en geven niet op! Iedereen hoort in Gods glorie in het licht te staan!
!🌈🧡💜💛🤗🌻

🙏

Kate
Kate
4 juli 2021 12:48

Geweldig artikel, heel duidelijk, er is maar één weg die naar de Vader leidt!

Fieny
Fieny
3 juli 2021 05:34

ik heb een droom gehad…er stond een man voor me en ernaast lag een rustige leeuw. opeens keek de leeuw naar me, al zijn haren werden een grote woesternij om zijn kop en begon zeer heftig naar me te brullen…de tanden waren super groot en ik werd er erg bang voor. In mijn angst riep ik steeds El Shaddai. De man keek heel rustig naar me hij draaide zijn hoofd om naar de leeuw stak een vinger naar de leeuw uit en de leeuw ging weer rustig liggen…ik heb er met mensen over gesproken…al brult de leeuw nog zo heftig,… Lees verder »

Mathilda
Mathilda
2 juli 2021 14:20

Wauw wat een belofte,ik kan niet wachten tot de Heer Jezus komt om de gemeente op te halen!,
En Hij komt snel,Halleluja!

willem en Lia
willem en Lia
2 juli 2021 09:23

Wat een pracht van verwachting geeft de Here Jezus ons.
Kom spoedig Here.

Wiebe de Jong
Wiebe de Jong
2 juli 2021 09:05

Heel mooi beschreven. Een bemoediging voor ons allemaal. Ik geloof dat Jezus ons spoedig komt halen. Mogelijk dit jaar al.

Wim van de Kar
Wim van de Kar
2 juli 2021 01:08

Een bijzonder herkenbaar treinreisverhaal.
opmerkelijke overeenkomsten zijn er met mijn corona-express reisverhaal, wat ikvorig jaar april, mei heb geschreven.
Eén Heilige Geest , één hoop.
Als u, jij interesse erin heeft dan stuur ik het toe.

Gario Routiee
Gario Routiee
1 juli 2021 23:27

In de opname-trein zal ik ook de schrijver ontmoeten, shaloom!

Dimtri
Dimtri
28 juni 2021 14:59

ik ook

P c pronk
P c pronk
23 juni 2021 22:07

Heb ik al gedaan.amen.