IK ZIE STERRETJES……………….

Hoog boven ons hoofd zien we een uitgebreid meesterwerk, vakkundig en prachtig in beweging gezet door de Schepper Zelf vanaf het begin van de tijden. Als je vervolgens naar beneden kijkt op je horloge zie je hoe beperkt we zijn om te laten zien hoe laat het is. Een minutenwijzer, een uurwijzer en de cijfers één tot en met twaalf in een omtrek: zelfs het duurste Rolex-horloge is slechts een goedkope afspiegeling van Gods uurwerk dat de zon, maan, planeten, sterren en sterrenbeelden gebruikt.

Gods uurwerk heeft ook de mogelijkheid om verbazingwekkende zaken te laten zien om belangrijke tijden of seizoenen te markeren. Een eclips of een planeet die in tegengestelde richting beweegt op een bijzondere locatie in de lucht (zoals de beweging van Jupiter in het sterrenbeeld Maagd voor negen maanden lang). Maar ook hét grote teken van 23 september 2017, wat een beeld was van Openbaring 12 vers 1 en 2.

Gods ontwerp

Meteorietenregens zijn ook een hulpmiddel, zoals we vorige herfst zagen met de Draconiden. Al deze bijzondere tekenen spelen zich af op een achtergrond van afbeeldingen die vanaf het begin van de tijden in de sterren zijn geschilderd. Hemelse beelden van mensen, slangen, leeuwen, schalen: afbeeldingen die duizenden jaren lang de boodschap van verlossing deelden voordat we boeken, mobiele telefoons, YouTube en FaceBook hadden. Hoewel het overgrote deel van deze kennis de afgelopen 2000 jaar in onze cultuur verloren is gegaan, blijft deze klok tikken als we maar omhoog durven te kijken.

“En God zei: Laten er lichten zijn aan het hemelgewelf om scheiding te maken tussen de dag en de nacht; en laten zij zijn tot tekenen, en tot aanduiding van vaste tijden en van dagen en jaren!” (Genesis 1: 14). Met dat in gedachten willen we je aandacht vragen voor de Komeet C / 2019 Q4 (Borisov). Deze komeet is de nieuwste ontdekking in de astronomie. Wat de meeste mensen uniek vinden, is het feit dat hij naar ons toe lijkt te komen van buiten ons eigen zonnestelsel. Hier zie je een afbeelding van zijn pad vanaf 1 september 2019 (klik om uit te vergroten).

Een bijzondere komeet

Zoals je waarschijnlijk weet, draaien kometen en asteroïden rond de zon, net als planeten. Er is een hele asteroïdengordel tussen Mars en Jupiter die miljoenen asteroïden bevat. Kometen zijn zeldzamer, maar ze roteren ook rond de zon in een patroon, wat te berekenen is. We kunnen zien wanneer ze aan de hemel verschijnen, wanneer ze verdwijnen  en we weten zelfs wanneer we door hun “puinveld” gaan dat door hen wordt achtergelaten en dat geeft een jaarlijkse meteorietenregen. Wat Komeet C / 2019 Q4 speciaal maakt, is het feit dat hij vanuit een ander deel van de Melkweg op ons lijkt af te komen. Zoals op de afbeelding te zien is (groene lijn), “duikt” deze komeet als het ware onze planetenstelsel in.

Deze nieuwe komeet werd pas een paar maanden geleden ontdekt. Gennadii Borisov, de amateurastronoom is die de ontdekking deed en naar hem is deze komeet ook vernoemd.

Met behulp van het programma Stellarium kun je veel meer leren over deze komeet en het pad dat hij door het heelal gaat volgen. Dit pad lijkt ons een verhaal te willen vertellen. Wat is dit verhaal?

Held

Als eerste komt deze komeet langs het sterrenbeeld Perseus, wat held betekent.  Toen was de komeet nog onontdekt, maar in de nacht van 29 op 30 augustus werd hij ontdekt door de eerdergenoemde Gennadii Borisov. Zijn pad gaat vervolgens naar het sterrenbeeld Leeuw. Daar zal hij op 24 oktober een bekende ster in de Leeuw passeren, namelijk Regulus. Deze ster is de helderste ster in het sterrenbeeld Leeuw.

Van daaruit beweegt de komeet door naar de Beker. Dit sterrenbeeld heeft in de Griekse mythologie de betekenis dat er een beker nodig is om water in te doen. Dat water is nodig om een offer te brengen op het altaar. De komeet eindigt zijn pad bij het sterrenbeeld “de vlieg”, waar hij lijkt te stoppen en een cirkel gaat maken. Wat heeft de vlieg voor betekenis in de Bijbel?

Vlieg

Als je op Google zoekt: “wat betekenen vliegen in de Bijbel” (what do flies signify in the bible), kom je bij een opmerkelijk antwoord. Het antwoord is namelijk: “In de Bijbel hebben vliegen een heel andere betekenis. Ze vertegenwoordigen alles wat slecht is. Sommigen beschouwen hen zelfs als afstammelingen van de duivel. Vliegen vertegenwoordigen het ergste kwaad en de personificatie van het ergste op onze planeet.” Best wel een bijzonder antwoord!

Hier stopt de komeet en gaat een lus maken in het hart van dit kleine sterrenbeeld in april 2020 en beweegt dan over het sterrenbeeld genaamd “Altaar” (Ara) waarin het voor altijd lijkt te blijven branden.

Altaar

Altaren zijn erg belangrijk in de Bijbel. Zo lezen we in het Bijbelboek Openbaring 16:7 het volgende: “En ik hoorde een ander bij het altaar vandaan zeggen: Ja Heere, almachtige God! Uw oordelen zijn waarachtig en rechtvaardig.” 

Dit verhaal van de komeet lijkt op het verhaal van de antichrist die op het toneel gaat verschijnen. Of dat al zeer binnenkort is? Het is mogelijk! Zoals we in dit hemelse beeld zien, zal iemand uit het niets op het toneel verschijnen. Hij zal als een held worden onthaald en hij zal een wereldleider worden, zoals de leeuw de koning is van de dieren. Daarna komen de plagen, de vliegen, een symbool dat in de Bijbel wordt gebruikt voor alle slechte dingen. Vervolgens zal hij eerst in de afgrond worden geworpen en voor duizend jaar worden gebonden. Uiteindelijk zal hij in de poel van vuur en zwavel worden geworpen waar de rook van zijn pijniging voor eeuwig en altijd zal opstijgen.

Het is een verhaal wat sterrenbeelden in combinatie met een komeet ons proberen te vertellen. Een verhaal wat past in eerdere tekenen die te zien waren aan de hemel. We mogen onder de indruk raken van Gods Majesteit en regie in elk aspect op deze aarde en in het heelal om ons heen. 

Het laat zien dat God betrokken is, trouw en vol liefde! Alles is door Hem volbracht om jou en mij redding aan te bieden. Wat is jouw antwoord op Zijn boodschap van genade?

En de Rolex? Tja, het is een mooi horloge. Maar de Rolex van God, Zijn tijdsklok, tikt veel preciezer en is vele malen indrukwekkender!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
ALEX
ALEX
16 november 2019 18:23

Waarom niet even kijken op de Torah Calendar? In het jaar 34 op de 14e dag van de 1e maand woensdag 24 maart was de kruisiging (is dag 4 van de week) In onderstaande link wordt uitgelegd dat er die week 2 sabbatten waren: http://www.gemeentevangod.nl/opstandingnietzondag.html Namelijk op dag 15 de sabbat van Ongezuurde Broden en op dag 17 de wekelijkse sabbat en dus ook de opstanding. Dit betekent dat in het jaar 31 de bediening van Jezus begon. 13 x 153 = 1989 jaar + 31 jaar = het jaar 2020. Het getal 13 is niet alleen het getal van… Lees verder »

Geert Borremans
Geert Borremans
28 september 2019 22:12

Ja het kan maar het kan ook weer niet. In de toekomst kijken is haast onmogelijk . Sommigen beweren dat ze dat wel kunnen . De tijd zal zelf raad brengen. Ben je bereid voor de eeuwigheid?