DE CORONA OP DE SCHEPPING

Op de zesde dag schiep God de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen. En God zag al wat Hij had gemaakt en zie, het was zeer goed!

Zie de mens, de kroon op God Zijn schepping, want het was immers de enige dag waarop God zei dat het zeer goed was. Deze kroon wordt nu aangevallen door het corona-virus. Het opvallende is, dat het woord corona Latijns is voor kroon. Het lijkt ons goed om even stil te staan bij dit virus, maar vooral ons te richten op Jezus Christus!

Corona

Rond de jaarwisseling begonnen als virus in China, waar helaas vele mensen stierven, is het momenteel (op 14 maart 2020) uitgegroeid tot een virus in 135 landen wereldwijd, waarbij paniek, zorgen, maar ook “maak je niet druk” het nieuws vullen. We willen niet meegaan in deze zorgen, omdat we als christenen mogen weten waar we onze zekerheid vandaan halen. Toch hoeven we ook niet naïef te zijn en denken dat ons dit niet zal treffen.

Als angst en paniek de wereld overspoelt, mogen wij als christenen laten zien, hoe we met deze angst en paniek omgaan. Gaan we erin mee of laten we zien dat we een geest van kracht, liefde en bezonnenheid hebben (2 Timotheüs 1:7). Dit is de tijd om te laten zien dat we anders zijn, dat we een diepe zekerheid in ons hebben. Wat er ook gebeurd, ons leven is geborgen in Christus. Dat mag ons uitgangspunt zijn!

We hoeven dit virus niet af te doen als een griepje of in Jezus Naam dit virus te bestraffen. We hebben niet te strijden tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. (Efeze 6:12). Er is een kans! Een kans om te getuigen, een kans om te laten zien dat je geen angst hebt, er is een kans om te getuigen van je geloof in Jezus Christus.

Vaccin

Er zal een vaccin komen tegen dit virus. Maar als je er goed over nadenkt is er al een vaccin. Dit vaccin is bestand tegen elk virus en tegen alles wat je overkomt. Als je toebehoort aan Jezus Christus, dan ben je voor eeuwig virus-vrij. Want wat jou ook zal overkomen op deze aarde, je bestemming is zeker: eeuwig bij Hem te zijn!

Daarom mogen we uitzien naar de opname van de gemeente, naar hét moment wanneer we onze eeuwige bestemming bereiken. Het zijn troostrijke woorden, waarmee we elkaar kunnen bemoedigen (1 Thessalonicenzen 4:18). Want wat is onze hoop, onze blijdschap, onze erekroon? Bent ook u dat niet voor het aangezicht van onze Heere Jezus Christus bij Zijn komst?

4 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
L..J.
L..J.
7 december 2020 14:57

God regeert…niet corona…

Jacob Lubach
Jacob Lubach
3 juli 2020 01:54

Als een virus zo klein is dat we het niet kunnen waarnemen, hoe groot moet God onze Hemelse Vader dan wel niet zijn, die wij wel degelijk in ons hart kunnen ervaren? Een relatie met Hem en Jezus is toch het mooiste en beste wat ons kan overkomen en dat we in volle verzekerheid mogen uitzien naar Zijn komst. Wat een troost is dat ook al zouden we door het virus getroffen worden, we behoren Hem toe. Die straks alle ziekten pijnen en ongemakkelijkheden van ons lichaam zal omzetten in een onsterfelijk lichaam. We mogen uitzien naar die kroon die… Lees verder »

Jacob Lubach
Jacob Lubach
3 juli 2020 01:48

AMEN!!

erik
erik
18 juni 2020 10:48

Ik zie uit naar de koning der koningen Jezus Christus. Het testament is opgetekend en ieder die geloofd in de Here Jezus de gezalfde Gods zal leven en niet sterven in de eeuwigheid

Edje
Edje
29 maart 2020 14:02

We mogen er op vertrouwen dat God alle dingen in Zijn handen heeft, ook ons leven. Maar dat wil niet zeggen dat wij dit virus niet kunnen oplopen, getuige de tragische recente verhalen van een pastor in Noord-Brabant die helemaal ingepakt meerdere overledenen van zijn gemeente moet bedienen met maximaal een persoon er bij. Ook christenen kunnen dit krijgen. Wij zijn niet gevrijwaard van dit virus. Ook wij moeten heel wijs met deze zaken omgaan.

Lugard Ruth
Lugard Ruth
15 maart 2020 12:31

Amen,zo is dat.

Ellen
Ellen
13 maart 2020 14:30

DrM Snap niet dat Trump hier aangehaald wordt. als je alleen luistert naar de media snap ik het wel. Ook al heeft hij niet altijd even slimme uitspraken, realisseer je wel dat hij zich ontzettend inzet voor het behoud van het gezin, pro life is en de economie is in jaren niet zo gegroeid. Stopt geld toevoer naar islamitische landen die het gebruiken voor wapens ipv burgers. Daar waar Obama miljarden heen gesluisd heeft draaid hij de kraan dicht. Weet ook niet of je op de hoogte bent van de constante dreiging van afzetting van Trump. en ook die van… Lees verder »

DrM
DrM
9 maart 2020 16:29

Is het jullie ook opgevallen dat dit virus zijn verwoestende werk aan het verrichten is, sinds dat president Trump op 28 januari jl. zijn Deal of the Century naar buiten heeft gebracht? En exact 40 dagen daarna storten wereldwijd de aandelenbeurzen compleet in elkaar.

Hoe dan ook, wij zijn in een tijdperk van chaos en ellende terechtgekomen sinds dat Trump zijn vredesplan voor het Midden-Oosten naar buiten heeft gebracht.

Dimitrijackdewaal
Dimitrijackdewaal
7 maart 2020 07:56

Prachtig stuk als je weet dat Jezus het medicijn voor alle ziektes is

Alwina Uthmann
Alwina Uthmann
6 maart 2020 21:20

Ja, IK Zie Ook uit naar de komst van Jezus die de Christus is, wat IK Wel bij mezelf be merk, is dat IK Ook Zo Graag mijn Kinderen bij Jezus Zie, het is volkomen menselijk, want IK weet dat het Mooi zou zijn, als Alle Mensen behouden zouden zijn.
Het kan zijn dat Alle Christelijke moeders Er Zo over denken, Maa het is beslist, Johannes 3 vers 16, zeer zeker, bij God is Er geen onderscheid van personen. Alwina Uthmann.

Alwina Uthmann
Alwina Uthmann
6 maart 2020 18:40

Mooi he, te weten, altijd bereid te zijn bij Jezus komst, het geeft zo,n rust, Je veilig te weten bij God, want Je leeft al veilig, virussen of Niet, omdat Je al af gezonder leeft, in de Goede zin van het Woord Dan natuurlijk, domheid is Daar Niet meer bij., Alwina Uthmann

Pawiroredjo
Pawiroredjo
5 maart 2020 23:35

AMEN ik ben blij en heel bemoedigd want ik heb ook dezelfde gedachten in wat deze schrijven betreft (artikel) .GOD zegen u des te meer in CHRISTUS JEZUS NAAM AMEN.

Alwina Uthmann
Alwina Uthmann
5 maart 2020 23:25

Geweldig dit tot Je door te laten dringen alles wat Er gebeurd, he’d Je hoofd op, we zijn geborgen in Gods liefde die Hij ONS liet zien door Zijn Zoon ge zenden , Vires, of dood niets Zal ONS kunnen Scheiden van de liefde van Jezus door de Geest ONS gegeven