SAMEN STRIJDEN TEGEN COVID-19

De Verenigde Naties willen graag hun steentje bijdragen aan de strijd tegen het corona-virus en dringen daardoor aan op een wereldwijde samenwerking. Daarbij draait het om: “Samen staat we sterk”. Op 24 april gaven zij deze samenwerking vorm door een verklaring uit te geven en te vergaderen met belangrijke spelers, die een rol hebben in deze samenwerking. We gaan eerst de verklaring lezen en dan laten we zien wie de spelers in dit (eind)spel zijn. De naam van deze verklaring luidt: “Verbintenisverklaring en oproep tot ondersteuning van de wereldwijde samenwerking om de ontwikkeling, productie en gelijke toegang tot nieuwe COVID-19-tools te versnellen”.

Verklaring

De verklaring luidt als volgt: “Deze lancering brengt wereldleiders, de particuliere sector, wetenschappelijke en humanitaire spelers en andere partners samen om de gezondheid te bevorderen, de wereld veilig te houden en het publieke welzijn te bevorderen. 
De menselijke gezondheid is het ultieme wereldwijde publieke goed. En vandaag staan ​​we, als nooit tevoren, voor een wereldwijde publieke vijand.

In een onderling verbonden wereld is niemand van ons veilig totdat we allemaal veilig zijn. COVID-19 respecteert geen grenzen. COVID-19 is een bedreiging voor mensen overal. De wereld heeft de ontwikkeling, productie en eerlijke levering van een veilig en effectief COVID-19-vaccin nodig.

Geen vaccin of behandelingen voor één land of één regio of de helft van de wereld – maar een vaccin en een behandeling die betaalbaar is, veilig, effectief, gemakkelijk toe te dienen en universeel verkrijgbaar is – voor iedereen, overal. Een wereld zonder COVID-19 vereist de grootste inspanningen op het gebied van volksgezondheid in de geschiedenis.
 
Gegevens moeten worden gedeeld, productiecapaciteit moet worden voorbereid, middelen moeten worden gemobiliseerd, gemeenschappen moeten worden betrokken en politiek moet opzij worden gezet.
 
Ik weet dat we het kunnen. Ik weet dat we mensen op de eerste plaats kunnen zetten. Deze nieuwe tools moeten een heel duidelijk en essentieel voorbeeld zijn van een wereldwijd publiek welzijn. Te lang hebben we te weinig geïnvesteerd in wereldwijd welzijn – een schone omgeving, cyberveiligheid, vrede, de lijst is nog veel langer. Dit hebben we ondergewaardeerd.

Laat dit dus een essentiële les zijn van deze pandemie: de noodzaak van een nieuwe urgentie ter ondersteuning van het mondiale welzijn en universele gezondheidszorg.
 
We zijn in de strijd van ons leven. We zitten er samen in. En we zullen er samen sterker uitkomen.
 
Dank u.”

Hoofdrolspelers

Wie zijn de hoofdrolspelers in dit (eind)spel? Wie heeft het voor het zeggen en welk gedachtegoed zit hierachter? 

In de vergadering waren de volgende personen aanwezig en in het kort laten we zien welke rol ze spelen:

  • Antonio Guterres (secretaris-generaal van de VN)
  • Tedros Adhanom Ghebreyesus (voorzitter van de WHO)
  • Emmanuel Macron (president van Frankrijk, riep zichzelf eerder deze week uit tot wereldleider)
  • Melinda Gates (namens de Bill en Melinda Gates Foundation)
  • Ursula von der Leyen (Voorzitter van de Europese Commissie)

Deze opmerkelijke samenwerking lijkt op een pan, pruttelend op het  vuur. Alle ingrediënten zijn aanwezig om een kostelijke maaltijd te bereiden. Maar wanneer je er van proeft, is het smakeloos. Het virus en de gevolgen daarvan worden misbruikt om versneld te komen tot één wereldregering, één wereldleider en één wereldmunt (Openbaring 13:8,14 en 16). Kortom: de tijd van de grote verdrukking lijkt voor de deur te staan.

Verlossing

Is onze reactie dat we angstig worden? Absoluut niet! We weten dat deze tekenen erbij horen en te zien zullen zijn vóór de grote verdrukking. We weten de agenda van de duivel: vernietiging van de mens.
Maar in het script van God staan hele andere zaken: daar staat liefde, trouw en genade centraal. We geloven dat de opname voor de grote verdrukking zal plaatsvinden en dit betekent dat, als we deze verdrukking zien naderen, ook de opname dichterbij komt! Wij gaan niet meemaken dat we onder het juk van één wereldleider komen, we zien al wel de schaduwen ervan.

De wereld wankelt onder de gevolgen van het virus, maar laten wij aan de genade vasthouden en daardoor God dienen op een Hem welgevallige wijze, met ontzag en eerbied (Hebreeën 12:26-27). Want nog éénmaal wordt de aarde geschud, zodat de liefde van God daardoor zichtbaar gaat worden. Door deze crisis heen, aanvaarden mensen Jezus Christus als hun Redder en Verlosser. Wat is jouw reactie op deze crisis?

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Ron
Ron
27 mei 2020 19:37

Hou de schoonzoon van Trump Jarred Kusner ook in de gaten.

Hij heeft 666 op zijn kantoor staan en op youtube kan je video,s vinden waar aan de hand van de bijbel word getoond dat hij wel eens de antichrist zou kunnen zijn.

Jean Schoonbroodt
Jean Schoonbroodt
3 mei 2020 06:18

This says Jesus the Christ/Yeshua ha Mashiach to the New world Order : Hear, ye liars and deceivers, I know that you are sons of satan/lucifer. I know your hidden works. I know your secrets. I know your bloodshed. I see all and hear all you do. Everything is open and unveiled to Me. Nothing can and will be hidden, for I AM the GOD of exposure. I AM the One who activated/activates the people to make your evil works known to the world. Everywhere on internet I will expose who you are in reality. And no-one will stop it.… Lees verder »

Tineke
Tineke
26 april 2020 11:44

Door deze crisis zie ik heel veel gebeuren! Eerst wil ik zeggen dat ik in Jezus Christus mij geen zorgen maak en ook niet bang ben. Ik mag Jezus zijn vrede en vreugde ervaren elke dag weer! Daarnaast zie ik nu tijdens deze crisis iets in mensen ontstaan waar ik heel blij mee ben, ik zie mensen oog krijgen voor elkaar, ik zie mensen voor elkaar zorgen, ik zie dat er nu in de basis behoeften van de dak en thuislozen wordt voorzien en ik zie dat in de vluchtelingen kampen ook in de basis behoeften wordt voorzien! Ongekend wat… Lees verder »

Gerrit Folkers
Gerrit Folkers
26 april 2020 11:15

Maranatha kom Here Jezus kom.

Erwig
Erwig
26 april 2020 02:49

Amen zo is het en de paus