DAGEN INGEKORT

Hoe zit dat nu precies met die 1260 dagen of 1290 dagen?

De tweede helft van de verdrukking duurt drieëneenhalf jaar, dit lezen we in Daniel. Ook lezen we in Markus 13:20:

En als de Heere die dagen niet ingekort had, zou er geen vlees behouden worden; maar ter wille van de uitverkorenen, die Hij heeft uitverkoren, heeft Hij die dagen ingekort.

De verdrukking voor Judea en Jeruzalem is ingekort omdat er anders niemand zou overblijven. Dit overblijfsel zal vluchten, zie daarvoor Mattheus 24:15-22

Daarnaast hebben we nog Daniel 12:11 waarin staat dat deze periode 1290 dagen duurt. Spreekt dit elkaar niet tegen?

Wederkomst van Jezus Christus

Petra, JordaniëNa 1260 dagen zal de wederkomst van Jezus Christus zijn. Hij zal Zijn voet op de Olijfberg zetten, waardoor deze gaat splijten. De berg splijt wel zo erg, dat er een weg vrijkomt voor de overgebleven Joden om te vluchten naar de plaats Petra. (naar de bergen)

Dit vluchten heeft tijd nodig, ook vanwege de afstand tussen Jeruzalem en Petra. Deze afstand is hemelsbreed 162 kilometer.

Tevens is dit de vervulling van Joel 2: 32:

Het zal geschieden dat ieder die de Naam van de HEERE zal aanroepen, behouden zal worden. Want op de berg Sion en in Jeruzalem zal ontkoming zijn, zoals de HEERE gezegd heeft, namelijk bij hen die ontkomen zijn, die de HEERE roepen zal.

Terug naar het artikel over de verdrukking

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Cees Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Cees
Gast
Cees

“De verdrukking voor Judea en Jeruzalem is ingekort omdat er anders niemand zou overblijven. Dit overblijfsel zal vluchten, zie daarvoor Mattheus 24:15-22” De verdrukking ingekort? Hoe komen we daarbij? Jezus zegt dat in Matth. 24 helemaal niet en Hij doelt daar dan ook niet op. Jezus heeft het over een periode vergelijkbaar met de dagen van Noach. Jezus zegt dat indien die ‘dagen als de dagen van Noach’ niet zouden worden LOSGESNEDEN dat er dan geen vlees behouden zou blijven. De vertalers vonden het wel logisch om het Griekse woord dat hier gebruikt wordt, te vertalen met ‘ingekort’. Dat hadden… Lees verder »