VACCINEREN: PRIK, IK HEB JE!

In dit jaar zullen we allemaal de vraag moeten beantwoorden: “Laat ik mij vaccineren tegen het coronavirus of niet?” Een lastige vraag omdat er zoveel voor- en tegenstanders zijn, die je proberen over te halen om het wél of niet te doen.

We vinden dat het je eigen keuze is, maar ook dat het belangrijk is te weten waar je voor kiest. In dit artikel zullen we een zo eerlijk mogelijk beeld schetsen, wat jou kan helpen om voor jezelf antwoord te geven op de vraag: “vaccinatie: doe ik het wel of niet?”

Fabrikanten

We willen beginnen om te vertellen van welke fabrikanten in Nederland vaccins verkrijgbaar zijn of komen. Juist omdat er verschillende fabrikanten zijn, is het niet mogelijk om éénduidig te vertellen wat in het vaccin zit, of wat de basis is. Daarom hebben we een opsomming per fabrikant gemaakt, die nu of de komende tijd in het vaccinatieprogramma beschikbaar komen:

  • Pfizer/BioNTech: Gebruiken K562 cellen
  • Moderna: Basis is HEK-293 cellijn
  • AstraZeneca (ChAdOx1): Basis is HEK-293 cellijn en MRC-5 cellen
  • CureVac: Basis nog onbekend, maar wel een video die vertelt wat m-RNA doet in je lichaam (je kunt Nederlandse ondertiteling aanzetten).
  • Janssen: Basis is PER C6-celllijn
  • Sanofi: Basis is insecten-cellen en AS03 hulpstof

Bron: Lijst met corona-vaccins en hun inhoud.

Afkortingen

Een cellijn is volgens het Europees Instituut voor Bio-ethiek een homogene populatie van cellen, stabiel na opeenvolgende mitosen (= de normale celdeling van lichaamscellen) en met een theoretisch onbeperkte capaciteit tot deling. Deze cellijnen zijn dus afkomstig van HEK293, PER C6, MRC-5 en K562. Wat houdt dit in?

HEK293 is de afkorting voor Human Embryonic Kidney, of te wel een nier van een foetus, van een geaborteerd kindje. Dit kindje is in 1972 in Leiden geaborteerd en deze cellen worden nu wereldwijd gebruikt in vaccins. Er wordt ook gebruikt gemaakt van een PER C-6 cellijn. Deze cellijn is afkomstig van een 18 weken oude, geaborteerde foetus in 1985. Hierbij is het netvliesweefsel gebruikt. Daarnaast is er MRC-5; dit is een cellijn van een long van een geaborteerde foetus van 14 weken oud; dit is gebeurd is 1966. Tenslotte is er de K562 cellijn. Dit is een cellijn afkomstig van een 53-jarige vrouw en bevat leukemie. Deze cellijn wordt ook gebruikt voor medicatie voor kankerpatiënten.

Volgens het boek van dr. Peter McCullagh, The foetus as transplant donor, uit 1987, gebeurde zulk soort abortussen als volgt: “Na 14 weken wordt de vruchtwaterzak van het kindje doorboord, waarna het kindje tot in de baarmoederhals wordt gebracht. Vervolgens wordt er een gat in het hoofd van het kindje geboord, waarna de hersens eruit gezogen worden. Na 16 tot 21 weken wordt er een chemische stof in de baarmoeder geïnjecteerd, waardoor de bevalling wordt opgewekt. De abortussen werden op deze manier uitgevoerd om zeker te weten dat organen en weefsel intact is voor onderzoek.”

We weten dit gegeven schokkend kan zijn en dat dit al een reden kan zijn om niet het vaccin te nemen. Toch zijn er ook andere geluiden te horen, ook van bekende christenen in Nederland, dat het vaccin een geschenk van God is. Als je bedenkt wat er gebruikt is om dit vaccin te produceren, mag je dat wat ons betreft, wel in twijfel trekken.

Er wordt gesproken over mRNA-vaccins. Dit is een reeds bestaande techniek, maar die nog niet in vaccins is toegepast. Wat dat precies is, zullen we gaan uitleggen.

Wat doet mRNA?

Het vaccin bevat of DNA of mRNA. Wat doet dat met je lichaam, is het veilig, is het verantwoord om dat in een vaccin te stoppen? Om te beginnen een korte uitleg: Je DNA is dé bouwsteen van het leven, het molecuul waarin de genetische informatie van alle bekende organismen is opgeslagen. DNA is heel complex opgebouwd en door verschillende systemen kan DNA verdubbelen om zo nieuwe cellen aan te maken. Op deze manier kan je eigen lichaam een wondje genezen. God heeft dit in je geschapen, zodat je precies bent, wie je nu bent. Met die kleur ogen, met die lengte, met die karaktereigenschappen, allemaal door het scheppingswonder van God.

DNA ziet eruit als een streng, een kralenketting. Het zit in een kern en kan die kern niet verlaten. mRNA kan wel de kern verlaten, waardoor het informatie vanuit de kern naar de cel kan brengen. Volgens de website van Moderna doet mRNA het volgende: “mRNA-medicijnen zijn geen kleine moleculen, zoals traditionele geneesmiddelen. En het zijn geen traditionele biologische geneesmiddelen (recombinante eiwitten en monoklonale antilichamen) – die de oorsprong waren van de biotech-industrie. In plaats daarvan zijn mRNA-medicijnen sets instructies. En deze instructies sturen cellen in het lichaam om eiwitten te maken om ziekten te voorkomen of te bestrijden.

Goed is om te weten dat de CEO van Moderna, Stéphane Bancel, mRNA gentherapie noemde in deze video uit 2013. (Hieronder een screenshot)

Het klinkt positief: het lichaam gaat eiwitten maken om ziekten te voorkomen of te bestrijden. Door bepaalde mRNA in je lichaam te injecteren kun je ziekten voorkomen, maar ook kun je ingrijpen in je DNA waardoor je bv. een erfelijke kanker uit je DNA haalt. Dit “repareren” gebeurt in een laboratorium al vóór de geboorte, wanneer ei- en zaadcel samensmelten. Een terechte vraag hierbij is of dit ingrijpen wenselijk is of dat dit tegen Gods wil indruist.

Met een mooi woord heet deze techniek eugenetica of in gewoon Nederlands: rasverbetering. Deze technologie wordt nu steeds verder ontwikkelt en het lijkt erop dat het huidige vaccin een testversie is. We raden je aan om dit artikel van Wilco Vos te lezen, waarin beschreven staat dat ook onze Nederlandse regering bezig is met het onderwerp rasverbetering.

Op de site van de Rijksoverheid staat over mensverbetering: “In theorie kunnen we in de toekomst mensen zo minder verlegen of agressief maken, langer laten leven, infrarood laten zien, sterker maken, beter laten horen of beter bestand maken tegen hitte of kou. ‘Dat staat nog deels in de kinderschoenen, maar er wordt bijvoorbeeld al wel gewerkt aan technologieën om mensen te genezen van bepaalde geestelijke aandoeningen. De stap van genezen naar “verbeteren” lijkt niet groot. De vraag is of dat wenselijk is. Is het een goed idee als mensen aan hun lichaam en persoonlijkheid gaan sleutelen? En mogen ouders dat bij hun kinderen doen? En zorgt dat niet juist voor een hoop ongelijkheid, doordat sommige mensen het kunnen betalen en anderen niet?”

Wat deze oude techniek (Nazi-Duitsland) in een nieuw jasje doet, zullen we proberen uit te leggen.

CRISPR

Dit is een techniek, waarbij je écht in kunt grijpen in je DNA-structuur. De volledige naam is CRISPR cas9 en werkt als volgt: je maakt zelf een stukje DNA waarvan je weet dat het in een cel voorkomt, en dat je wilt vervangen door iets anders. Je plakt dat stukje gids-DNA aan Cas9, en stuurt die Cas9 de cel in, samen met het stukje nieuw DNA dat in de plaats moet komen van wat je weg wilt knippen.

Cas9 vouwt zich vervolgens op willekeurige plaatsen om het dna in de cel. Zodra het gids-DNA daarbij past op het DNA waar Cas9 zich omheen gevouwen heeft, knipt Cas9 het corresponderende DNA door. Het DNA wil zich vervolgens natuurlijk weer repareren, en pakt daarvoor de bouwstenen die het meest voor de hand liggen, namelijk de stukken DNA die samen met Cas9 de cel in waren gestuurd.

Op deze foto staat deze techniek uitgelegd:

Bron: Biotechnologie

Is het een plan?

Ja, achter het virus inclusief de vaccinatie zit een plan: het plan is om de stabiliteit die we vóór corona hadden te verstoren; er vindt een grote reset plaats, die ruimte geeft aan een nieuwe wereldorde. Zijn dit samenzweringstheorieën? Ja en nee! Het is inderdaad een samenzwering nl. tegen de mensheid/bevolking om de kroon op Gods schepping te raken. En nee, het is geen theorie, maar een uitgewerkt plan, wat we steeds meer vorm zien krijgen en waarvan steeds meer openbaar wordt. Niet meer geheimzinnig als ware het Illuminatie, maar open en bloot zichtbaar voor ieder die het zien wil.

Merkteken

Als je ziet, dat alles wat zich momenteel in de wereld ontvouwt, een plan is van de duivel, mogen we onszelf de vraag stellen: in hoeverre ga ik mee in dat plan? Wat is jouw grens, wat laat jij toe? Vind je het dragen van een mondkapje al een brug te ver? Gruwel je van de anderhalve meter-samenleving? In hoeverre jij een grens trekt, bepaalt ook hoe je tegen het corona-vaccin aankijkt. Weet wel dat de maatregelen zullen blijven en dat het vaccin beslist niet het merkteken van het beest is, het is een voorloper. Het ontvangen van het merkteken zelf, vindt plaats gedurende de Grote Verdrukking. Wél zien we sinds corona de wereld in kwam, meer de contouren van de Grote Verdrukking, waarvan vaccineren een onderdeel is.

Maak een keuze

We willen je oproepen om een keuze te maken: laat ik mij wél of niet vaccineren. Welke keuze je ook maakt: beiden hebben gevolgen. Als je kiest om je niet te laten vaccineren, kun je maatschappelijke druk ervaren om het wel te doen, je kunt buitengesloten gaan worden. Wat mag jouw keuze je kosten?

Vraag aan God of Hij het jou duidelijk wil maken, wat jij moet kiezen. Ook met dit vraagstuk! In ons leven mogen we vertrouwen op Hem, want Hij zal voor je zorgen! Zal Hij een steen geven als je om brood vraagt? Door het bloed van Jezus Christus ben je gekocht en betaald, zal Hij jou dan niet de ondersteuning geven die je nodig hebt? Zal Hij niet in alles voorzien, zoals Hij alleen kan?

Een al wat ouder lied zegt dit als volgt:

‘k Stel mijn vertrouwen op de Heer mijn God
Want in zijn hand ligt heel mijn levenslot
Hem heb ik lief, zijn vrede woont in mij
‘k Zie naar Hem op en ‘k weet Hij is mij steeds nabij

God, jouw Vader, zorgt voor je! Vertrouw Hem maar!

 

4.3 23
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest
30 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Mies
Mies
19 februari 2021 06:26

Het vaccin is wel het teken van het beest, de verdrukking is al een jaar bezig. De testen zijn het nummer, want daar zit ook nanotechnologie in voor controle met 5G.

Janet
Janet
7 februari 2021 16:49

Ik kies bewust om mij zelf niet te vaccineren, dit zal wel consequenties gaan geven in mijn persoonlijke sfeer en leven omdat de meeste in mijn omgeving het wel doen. Maar ik kan gewoon geen gebruik maken van kunstmatige vrijheid waarin anderen geweigerd zullen worden, en daarom zeg ik nee. Naast alle rotzooi die er doorheen zit.

Dick
Dick
7 februari 2021 16:48

En zo is het weet je wat mij opvalt ik hoor niets van de kerken bijvoorbeeld Pkn of Rk of Hhk of Ggk

Tineke
Tineke
6 februari 2021 10:57

wij zeggen ook nee geen vaccinatie voor ons vertrouw op God alleen! Het is
een plandemie ipv een pandemie!

Marcel
Marcel
6 februari 2021 10:40

Lieve mensen, Het is mij opgevallen dat er te weinig aandacht is voor de ethische vraagstukken/aspecten over de samenstelling van sommige z.g.n. ´coronavaccins´, de media en politiek rept daar niet over. Sommige van deze vaccines bevatten menselijk materiaal van foetussen (cellijnen) (2) laat staan de bekendheid hierover bij het grote publiek en de overheid, de media zou daar aandacht aan moeten besteden. Nu kun je natuurlijk zomaar wat beweren en zomaar wat roepen, Ik heb wat eenvoudig onderzoek gedaan om deze bewering naar waarheid te kunnen staven en wil graag deze informatie met jullie delen, omdat het grof tegen de… Lees verder »

Lenie
Lenie
5 februari 2021 21:51

Een heel helder en duidelijk artikel. Ik wil geen vaccinatie. Ik ben goed zoals ik ben, ik ben geen proefpersoon. Mochten er in de toekomst consequenties aan zitten, het zij zo. Ik heb vrienden, familie, broeders en zusters.

Aaltjo
Aaltjo
5 februari 2021 12:57

Ook voor mij geen vaccin dat is wel duidelijk wat ik erg verontrustend vind is dat er nu gezegd word dat de jeugd met een vaccin straks weer naar alle festivals ed mag dit is dus een soort dwangmiddel laten we bidden voor wijsheid voor de jeugd en voor alle twijfelaars

Ramona
Ramona
5 februari 2021 09:49

Heel mooi en helder verwoordt. Voor mij was het al duidelijk in de eerste lockdown. Voor mij absoluut ook geen vaccin. Wat er ook gebeurt we mogen altijd vertrouwen op Hem!

Joanna
Joanna
5 februari 2021 08:21

Ja ik wist dit dat er DNA van baby,s in zit ik verspreid het nieuws en waarschuw ieder die ik ken heb vertrouwen op God laat je niet van de wijs brengen.In Jesus Christus naam Amen

Baukje
Baukje
4 februari 2021 20:41

Mijn man en ik vinden dit zo eerlijk weer gegeven.
Wisten dit allemaal al , via andere bronnen.
Geen vaccinaties voor ons,vreselijk dat er foetussen en geaborteerde kindjes voor gebruiken.
Maar nu wordt je al gemeden, omdat je er anders over denkt.
Vind het een moeilijke tijd, gevoel dat alles afgenomen word waar ik zo veel van hou.
Eenzaamheid en verdrietig word ik er van.
Maar weet dat HIJ Regeert.
Overwinnaar , geweldige toekomst gaan we tegemoet! Wat een genade! Kom HERE JEZUS kom.

Jetze
Jetze
4 februari 2021 18:45

Ik kies voor geen vaccinatie. Mijn lichaam is goed zoals het geschapen is. Ondanks de mankementen die ik in de loop der jaren heb ontwikkeld.

Ik zie dan ook absoluut de noodzaak niet in om mijn lichaam aan te laten passen. Ik vertrouw er volledig op dat wanneer het moment komt en ik toch tenonder moet gaan aan dit virus, mijn keuze voor mij de juiste is geweest.

Ik ken geen angst voor wat komen gaat.

JK Verhulst
JK Verhulst
4 februari 2021 17:40

Goed artikel, je moet wel in heel diepe slaap verkeren als je nu nog niet ziet wat er echt aan de hand is. Totale manipulatie en controle over de mens, zie Openbaring 13.

Nicolaas
Nicolaas
2 februari 2021 21:57

Helemaal het spoor kwijt hier. Tendentieus en zeker niet objectief.

ria
ria
2 februari 2021 15:40

Bij : nu en de komende tijd en wat zit er in het coronavaccin, zijn geen bewijzen / documentaties of filmpjes meer te zien

Lidy
Lidy
2 februari 2021 14:45

Hartelijk dank 👍

Hugo
Hugo
2 februari 2021 08:53

Regels zijn er niet om de mens te plagen, maar om elkaar te beschermen! Er word teveel gesproken in de negatieve zin, en dat is wat de duivel wilt, deze heeft maar een doel de mens in opstand te brengen tegen elkander, en vooral tegen de Here God.
Beste mensen doe niet zo moeilijk, en vertrouw op de Almachtige, Hij schiep ons naar zijn Beeld en zijn gelijkenis, Hij verlost ons van de eeuwige dood, laten wij dan allen Zijn geboden bewaren, Hem lief hebben boven alles, en onze naaste als ons zelf.

Janke
Janke
1 februari 2021 18:43

Die Zelf onze zonden in Zijn lichaam gedragen heeft op het hout, opdat wij, voor de zonden dood, voor de gerechtigheid zouden leven. Door Zijn striemen bent u genezen.

Henk
Henk
1 februari 2021 16:47

God heeft ons onderscheid van geesten gegeven,als wij waarlijk de Heilige Geest hebben ontvangen zal Hij ons duidelijk maken wat te doen.

1 Mama
1 Mama
1 februari 2021 16:02

Ik onderzoek vaccinaties al 8 jaar, wat een walgelijke en goddeloze industrie. Laat al uw broeders en zusters dit weten. Vaccinaties hebben nog nooit een ziekte verholpen, dat hebben verbeterde levensomstandigheden gedaan! Hou u bloed rein! 🙏

Benny
Benny
1 februari 2021 15:40

Ja Ik neem hem ?wel? Ik ben 70 en heb zwaar diabetes,longprobleem[zeer kortademig,daardoor hoef ik dat mondkapje niet op]hartritmestoornis.MAW ik ben kwetsbaar Ik zie op mijn fb steeds berichten langskomen dat degenen die geprikt zijn naar de hel gaan Wat ik als bangmakerij ervaar.

Hinkje Vrijburg-Feenstra
Hinkje Vrijburg-Feenstra
1 februari 2021 10:32

Dank je wel v/d goed onderbouwde uitleg. Denk er precies zo over. De Heer heeft mij dat al lang duidelijk gemaakt. gr. Dus geen vaccin.

Paul doeve
Paul doeve
1 februari 2021 08:56

Geweldige uitleg, was het al niet van plan de vacinatie te nemen.

Thea koornstra
Thea koornstra
1 februari 2021 08:29

Ik zeg ook nee
Als ik dat doe geef ik me over aan de duivel ,Nooit niet

Nelleke
Nelleke
1 februari 2021 07:20

Masker dragen vaccinatie zijn delen van je merteken .en corona is een keuze wie te eren en vaccinatie is hoe gekroond te worden masker is het beeld eren.dat alles heb ik vertaald hebrew latijns en dan kom je erachter dat vaccin de duivel in Gods tempel laten zitten met jou kroon op is.en daarna verzegel je het.qlles is net zo belangrijk want masker is larf een worm en betekend je slaapt geestelijk.je sluier gaat ove ’t je geest als je die opzet een worm houd van de aarde en is naakt.er is ook niet 1 merkteken.zondag is valse sabbat zaterdag… Lees verder »

Nelleke
Nelleke
1 februari 2021 07:14
Bert
Bert
31 januari 2021 23:24

Beschamend manipulatief artikel… Het is je vrije keuze, maar jullie geven alleen maar niet onderbouwde en onware argumenten om het niet te doen…

R Berkelaar
R Berkelaar
31 januari 2021 23:19

Mooi en duidelijk, ik doe het liever niet.

Maria Oliveira Gondar
Maria Oliveira Gondar
31 januari 2021 22:41

NEE

G m van der weg
G m van der weg
31 januari 2021 22:33

Ik stel mijn vertrouwen op de Heer en zeg nee

Rita Rosman
Rita Rosman
31 januari 2021 16:52

goed én verhederend uitgelegd, maarvoor was het bij het eerste geluid al nee!
én het blijft nee.