HET LEVEND(IGE) SCHAAKSPEL

Het leven van alledag lijkt net op een schaakspel. Bij je geboorte ben je begonnen met alle stukken van het spel: de lopers, torens, paarden, pionnen, de koning en de koningin.

Helaas ben je door de jaren heen pionnen kwijtgeraakt. Je bent ze kwijt door verkeerde keuzes in je leven en door wat je mee moest maken: de pijn van een scheiding, het vele misbruik, onrecht, ziekte en verslavingen. Maar toch! Je bent staande gebleven en moedig zet je door: de belangrijkste stukken heb je nog en je laat je niet schaakmat zetten. Inmiddels weet je dat God de Regisseur is van jouw schaakspel en dat Hij vergeeft en jou graag wil herstellen en genezen.

Herstel

Ja, je ziet soms nog wel een kras op een pion, of de loper is nog nét niet helemaal perfect, maar je weet: het is bijna schaakmat! De tegenstander is overwonnen op het kruis van Golgotha en heeft soms nog invloed, maar de finish nadert. Nog een paar zetten en dan zal klinken: schaakmat!

Zoals dit in je persoonlijke leven speelt, speelt dit ook op het wereldtoneel. Het bord van het schaakspel is groter, maar ook daar is het wit tegen zwart: licht tegen duisternis. En we weten dat Het Licht heeft overwonnen, maar we zien de duisternis nog een laatste krachtsinspanning doen om nog zoveel mogelijk slachtoffers te maken.

Wereld

In het grote schaakspel, zien we Bijbelse eindtijd profetieën voor onze ogen vervuld worden. Daardoor weten we dat de grote finale nadert. We zitten als het ware op het puntje van onze stoel ademloos toe te kijken, hoe God zelf, alle stukken op de juiste plaats zet, zodat spoedig ook hier zal klinken: SCHAAKMAT!

Eén schaakstuk zijn de landen Rusland, Turkije en Iran. Deze zijn aanwezig in Syrië en daarmee gaat Ezechiël 38 vervuld worden. Een ander schaakstuk is Israël: dit land is binnen één dag geboren (Jesaja 66:8) en vol verwondering staat er in dit vers geschreven “Wie heeft ooit zoiets gehoord? Wie heeft iets dergelijks gezien?”. De pionnen van de toename van wetteloosheid, het enorme verval van waarden en normen, waarbij het toestaan van abortus tot aan de geboorte, wat ons betreft, wel één van de dieptepunten is, komen op hun plaats. De kroon op Gods schepping  staat onder druk en de baarmoeder is niet meer die veilige plek. Corona en het vaccin lijkt op de toren die onze Koning bedreigt, zo is de druk om het vaccin te nemen groot door de uitsluiting die het niet nemen als gevolg heeft. De donkere kant van het schaakbord lijkt zo veelvuldig aan zet te zijn, dat we soms meer oog voor deze kant hebben dan wat de grote Regisseur van het totale schaakspel allemaal doet.

Wie is aan zet?

We mogen troost en bemoediging vinden in de woorden van Paulus, dat de Heere Jezus Zelf zal neerdalen uit de hemel en dat wij zo voor altijd bij Hem zullen zijn (1. Thessalonicenzen 4:16-17). Waar de koning van deze aarde de overhand lijkt te krijgen, mogen we ons sterken in het feit dat God zelf Zijn Zoon Jezus Christus nogmaals naar deze aarde zal sturen om als Koning over deze aarde te heersen.

God is aan zet en Hij heeft altijd het laatste woord, Hij is trouwens het Levende Woord. Hij sprak en het was er! Zijn woorden hebben kracht, eeuwige kracht. Hij heeft via de profeten voorzegd wat er in de laatste dagen gebeurd en wat Hij heeft beloofd, zal gebeuren.

We mogen vol verwondering de laatste zetten aanschouwen en onze ogen gericht houden op de nabije komst van Jezus Christus, wetende: wij gaan de overwinning tegemoet!

4.5 8
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

16 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Martha brunsting
Martha brunsting
22 januari 2022 10:19

Wij gaan de overwinning tegemoet ! Ik kan niet wachten. God is groot !

Hans
Hans
17 januari 2022 16:29

Lieve mensen

In het levendige schaakspel staat: Corona en het vaccin lijkt op de toren die onze Koning bedreigt en velen trappen hierdoor in de leugen van het vaccineren.

Lieve mensen wat bedoelen jullie hiermee? Ik heb namelijk wel 3 prikkies gehad, had ik dat beter niet kunnen doen?

Hans
Hans
17 januari 2022 12:52

Op aanraden van een zuster hebben wij de link naar GODSKALENDER gekeregen maar lezen dat wij veroordeeld worden omdat wij gevaccineerd zijn. Graag een reaktie.

Hans
Hans
17 januari 2022 12:36

Deze link : GODSKALENDER op aanraden van een zuster christen toegestuurd gekregen. Maar in het hierboven geschreven stuk worden mijn vrouw en ikzelf veroordeeld omdat wij gevaccineerd zijn. Hoe christelijk is GODSKALENDER?

Elaine
Elaine
16 januari 2022 00:58

Mooie vergelijking met het schaakbord.wij zijn aan de winnende kant met Jezus Christus!

paul
paul
14 januari 2022 18:37

Ik wacht iedere dag op de komst van DE HERE JEZUS.

Ruud meijer
Ruud meijer
14 januari 2022 14:54

Geweldig wat een prachtige toekomst hebben we.

Anita hessels
Anita hessels
14 januari 2022 09:05

Geweldig artikel

ingrid
ingrid
14 januari 2022 08:34

Amen🙌🏼🙌🏼🙌🏼🙏🏼Mooi uitgelegd. Halleluah
Heere Jezus komt U spoedig🙌🏼❤️🙏🏼

Gerrit
Gerrit
14 januari 2022 06:10

Amen ja amen. De Here Jezus Christus heeft overwonnen.

David Beumer
David Beumer
14 januari 2022 01:06

Wat een vooruitzicht, Jezus komt spoedig en er zal echte vrede komen.

Ellen
Ellen
14 januari 2022 00:07

Dankje voor deze hoopvolle boodschap.
De duisternis is overwonnen.
‘HET IS VOLBRACHT’!

Gerdina Bauer - Koning
Gerdina Bauer - Koning
13 januari 2022 21:36

Ik ben zo blij dat ik niet bang hoef te zijn. Het is zon geruststelling dat ik weet,Hij is er. Ik lees vaak Psalm 91. een heerlijke Psalm. God weet wat wij nodig hebben en Hij laat ons niet in de steek. Dat is toch wonderlijk mooi

Anna
Anna
13 januari 2022 20:19

Ja geweldig geschreven, zo is het. Maranatha Kom Heer Jezus