LIBRA: DE WERELD IN (ON)BALANS

In Nederland betalen we met euro’s en dat zijn we inmiddels al aardig gewend. Alhoewel….. soms bedenken we toch nog even hoeveel het in guldens was en schrikken er dan van hoeveel iets kost.

Het contante geld zien we ook steeds meer verdwijnen en daarmee lijken we onderweg naar een cashloze maatschappij. Aan de ene kant is dat beangstigend en tegelijkertijd is het Bijbelse profetie die uitkomt. Er zal namelijk een geldsysteem komen, waarbij je een merkteken moet nemen om te kunnen kopen of te verkopen. We denken dat deze maand, in juni 2019, weer een grote stap is gezet naar een cashloos geldsysteem en daarmee naar één wereldmunt.

Libra

Facebook kwam met de mededeling dat zij een nieuwe cryptocurrency op de markt gaan brengen met de naam Libra. Libra 2Cryptocurrency is een soort digitale munteenheid, die vaak gebruikt wordt als alternatief geldsysteem voor de reguliere geldsoorten. De bekendste munteenheid hiervan is de Bitcoin en daarin wordt wereldwijd veel gehandeld. Simpel gezegd kun je met je euro’s een aantal Bitcoins kopen en als de koers van een Bitcoin stijgt kun je het weer verkopen en inruilen voor euro’s. Op die manier behaal je winst, maar kun je ook geld verliezen als de koers daalt. De nu bestaande cryptocurrency werken met het principe van een blockchain (Klik hier voor meer uitleg over blockchain). De Libra is wel een cryptocurrency, maar niet gebaseerd op dit principe van een blockchain. En dat laatste maakt een wereld van verschil!

Voor iedereen

Doordat het principe van Libra anders is, kan iedereen in de wereld ook zonder bankrekening deze munt kopen en er betalingen mee doen. Zoals Facebook het zelf omschrijft heeft de helft van de wereldbevolking geen bankrekening, maar velen van hen hebben wel een smartphone. Met je smartphone kun je vanaf volgend jaar een app downloaden en heb je vervolgens een digitale portemonnee. Gemak dient de mens! Tel daarbij op dat Facebook inmiddels 2,3 miljard gebruikers heeft. Daarnaast wordt deze munt gesteund door grote bedrijven zoals Visa, Mastercard, PayPal, Vodafone en Spotify. Het succes van dit nieuwe betaalmiddel lijkt al op voorhand verzekerd. De verwachting is bovendien dat veel jongeren hier ook gebruik van gaan maken en daardoor massaal weer terug keren naar Facebook.

Naam Libra

Er is nagedacht over de naam van deze nieuwe munt, want hij heet Libra. Libra is Latijns en betekent weegschaal, balans. LibraCalibra, zoals de digitale portemonnee wordt genoemd, heeft een betekenis in de numerologie. Dit betekent namelijk: leider, visionair en krachtig. Met deze namen lijkt Facebook de spijker op de kop te slaan: met deze munt willen ze een nieuwe balans in de wereld brengen, doordat zij de leider op dit gebied zijn, een visie hebben en op een krachtige manier gebruik maken van het Internet.

De visie van Facebook omtrent Libra is volgens hun eigen website:  een eenvoudige, wereldwijde valuta en financiële infrastructuur mogelijk te maken die voldoet voor miljarden mensen.

Profetie

Als we dit allemaal lezen, lijkt dit een voorloper van één wereldmunt. Neem dit samen met de ontwikkelingen naar één wereldreligie en het doel van de antichrist om één wereldregering te vormen. Libra samenAlle contouren worden steeds meer zichtbaar. Deze munt is onderdeel van het grotere geheel om ons te laten wennen aan het idee van één wereldmunt. In de Bijbel lezen we dat er één wereldwijd betaalsysteem komt waarmee je kunt kopen en verkopen en dat is het merkteken (Openbaring 13:17). In vers 16 staat dat “aan allen” dit merkteken wordt gegeven, er is geen uitzondering en geldt dus voor iedereen op deze wereld. Je kunt dit merkteken weigeren, maar dat zal je met de dood moeten bekopen. Daarom kan het niet anders dat in Openbaring 13 de beschrijving wordt gegeven van één wereldwijd betaalsysteem. 

Blijf in balans!

We hoeven van deze berichten niet angstig te worden of dat dit nieuws over deze munt je gaat verontrusten. Als je een wedergeboren christen bent, weet je waar eeuwige bestemming is. Je mag weten dat als Jezus Zelf neerdaalt vanuit de hemel je opgenomen wordt en voor altijd bij Hem zal zijn (1. Thessalonicenzen 14:16-17). Daarin ligt onze gezegende hoop!

Want wij weten dat heel de schepping gezamenlijk zucht en gezamenlijk in barensnood verkeert tot nu toe. En dat niet alleen, maar ook wijzelf, die de eerstelingen van de Geest hebben, ook wijzelf zuchten in onszelf, in de verwachting van de aanneming tot kinderen, namelijk de verlossing van ons lichaam. Want in de hoop zijn wij zalig geworden. Hoop nu die gezien wordt, is geen hoop. Immers, wat iemand ziet, waarom zou hij dat nog hopen? Maar als wij hopen wat wij niet zien, dan verwachten wij het met volharding. (Romeinen 8:22-25)

In deze verwachting mogen we elkaar aansporen en bemoedigen!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
ALEX
ALEX
7 september 2019 14:17

De weegschaal is ook het symbool van de stam van Dan…
Zou de Antichrist niet uit de stam van Dan komen?

ALEX
ALEX
6 juli 2019 01:44

MARK ZUCKERBERG IS ILLUMINATI

Op onderstaande link de video van een interview van 02-06-2010 door 2 journalisten van de Wall Street Journal met een hevig zwetende Mark Zuckerberg waarin hij de binnenkant van zijn jasje laat zien waar een afbeelding in staat die verklaart wordt als teken van de Illuminati. De verklaring is in het Frans maar de beelden zeggen genoeg…

https://www.youtube.com/watch?v=zuitIeQy1a4