DE SCHADUW VAN WAT KOMEN GAAT

De schaduw is een bijzonder fenomeen als de zon schijnt. Je ziet jezelf op de grond en hoe je ook beweegt of wat je ook doet, je schaduw blijft bij je. In de Bijbel komen we ook schaduwen tegen, maar dan op een geestelijke manier. Dit zijn namelijk mensen of gebeurtenissen die een voorafschaduwing geven van wat komen gaat. Nu lijken we ook een schaduwbeeld te zien: de situatie rondom het coronavirus en het vaccin is een beeld van wat komen gaat. Het is als het ware een tipje van de sluier, een glimp van de nabije toekomst. We willen je meenemen naar wat komen gaat. Ga je met ons mee?

Schaduw

We willen beginnen om enkele voorbeelden te noemen uit de Bijbel wat schaduwbeelden zijn. De Bijbelse feesten bijvoorbeeld zijn schaduwbeelden van wat komen gaat. Het geeft als het ware inzicht in de gebeurtenissen van de eerste en tweede komst van Jezus. Jona, een ander voorbeeld, verbleef drie dagen en nachten in de grote vis (Jona 1:17), terwijl Jezus drie dagen en nachten in de hart van de aarde verbleef (Mattheüs 12:40). Beiden werden tot leven gewekt en waren en zijn daardoor tot enorme zegen.

De schaduw van nu

De tijd waarin we nu leven, met het corona-virus wat zoveel ontwricht, lijkt ook op een voorafschaduwing van wat komen gaat en dat is de grote verdrukking. We zien zoveel gebeurtenissen die op kleine schaal al de grote verdrukking laten zien, bijvoorbeeld in de maatregelen die ons worden opgelegd. Maar ook op wereldniveau zien we een agenda openbaar worden die een schaduw lijkt te zijn van die verschrikkelijke tijd.

We hebben het nu over ID2020 en the Great Reset. Het was een geheime agenda, een complottheorie en daar hielden we ons niet mee bezig. Maar nu de agenda niet meer geheim is, is het goed om dit wél te delen. Er is een complot gaande tegen de mensheid en dat is al vanaf het begin toen Adam en Eva van de vrucht aten.

In het kort komt het erop neer, dat er op 18 oktober 2019 een bespreking is geweest over een virus dat de wereldbevolking zou bedreigen. Daarnaast is Bill Gates (de oprichter van Microsoft) bezig om plannen te maken om iedereen op de hele wereld te voorzien van een digitale identificatie, oftewel ID2020. Het doel lijkt nobel, maar het gevaar is dat er een chip wordt ontwikkeld, die we in ons lichaam krijgen met daarin allerlei technologie. Dit alles om ons leven zo aangenaam mogelijk te maken. Daarnaast is er “the great reset” van het Wereld Economische Forum. Dit zijn plannen voor de vierde industriële revolutie in combinatie met een reset om de wereldeconomie klaar te maken voor een cashloze samenleving, een digitale munt en geen eigen bezit meer. Tel daarbij de controle vanuit de overheid bij op, en besef dan dit lijkt op het communisme.

Openbaring 13

Vandaag de dag horen we niet altijd het nieuws zoals het echt is, want het moet ons één richting heen duwen: geloven wat de media zegt en daarop moeten we reageren. In het afgelopen voorjaar was dat met het verspreiden van zoveel angst en leugens door de media: weer meer besmettingen; zijn er wel genoeg IC’s? Hoeveel doden zijn er vandaag? Houd je aan de regels, want er is een kliklijn! Je bent verantwoordelijk voor de gezondheid van een ander. Nu is meer het mantra: vaccineren en testen. De vrijblijvendheid om even een terrasje te pikken of naar het buitenland te gaan is geroofd. Er ontstaat steeds meer een samenleving waarin we zoveel mogelijk getest moeten worden, om op die manier ” onze vrijheid” te verkrijgen. Daarnaast lijken we in Nederland als makke schapen de maatregelen op te volgen, omdat we bang zijn voor iets wat we niet zien. Wordt er nog wel rationeel nagedacht over wat er gebeurd?

Door dit alles worden grote stappen gezet naar wat we lezen in Openbaring 13: een cashloze maatschappij, met één wereldleider, één wereldeconomie, één wereldreligie en één wereldmunt.

Bill Gates

Bill Gates lijkt in deze hele crisis een grote rol te spelen. Hij is één van de grootste geldschieters van de WHO, hij zit achter de plannen voor een digitaal-ID en hij heeft veel geld en veel invloed. Inmiddels zijn er al diverse fabrikanten die een vaccin tegen het virus hebben ontwikkelt, waarbij de zichtbaar wordt dat er steeds meer drang komt om je te laten inenten. Bijvoorbeeld de slogan: “Samen stropen we de mouwen op”, of de berichten uit Israël waarbij niet gevaccineerden niet meer in alle winkels welkom zijn. In Denemarken is er deze wet al. Wat vind je van het idee om je te laten inenten en dan gelijk maar een nano-chip onderhuids? Vind je dit een complot of kan dit realiteit worden?

Maatregelen

We worden geraakt in onze dagelijkse levensstijl. Even iemand bezoeken kan niet meer, samen gezellig shoppen of uit-eten is lastig. Hoe ga jij om met al het nieuws op radio en televisie, de angst die er gezaaid wordt over wat er op ons af komt? Lukt het nog om te luisteren naar de roep van Jezus Christus: “Komt allen tot Mij, als je vermoeid en belast bent, en Ik zal je rust geven.” (Mattheüs 11:28).

In de Bijbel lezen we dat Jezus Christus tot drie keer de woorden zei: “Nu al zeg Ik het u voordat het gebeurt, opdat wanneer het gebeurt, u zult geloven dat Ik het ben”. Toen was het doel dat mensen tot geloof zouden komen, dat ze konden herinneren dat Jezus had gezegd dat Hij de Christus is.

God is niet veranderd om van te voren aan te kondigen wat er gaat gebeuren. Hij weet het einde van het begin af (Jesaja 46:10). Nu wij het voorrecht hebben het einde van dit tijdperk te zien naderen, mogen we een voorbeeld nemen aan Jezus Christus. Hij waarschuwde vanuit liefde de mensen die Hij ontmoette, hetzelfde mogen wij ook doen. De maatregelen die de regering neemt zijn gericht op het hier en nu. Maar er is een andere maatregel die nog veel belangrijker is. Het is een beslissing hoe jouw eigen, persoonlijke toekomst eruit zal gaan zien.

Die keuze zal de grootste maatregel in je leven zijn:

KIES VOOR JEZUS CHRISTUS

4.4 14
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

14 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
DonQuijotte
DonQuijotte
9 oktober 2022 12:34

Heel mooi verwoord. Dank je wel.

Mathilda
Mathilda
11 juni 2021 16:40

Heel indrukwekkend!
Het is heel belangrijk om je alleen op de Heer Jezus te focussen.
Hij komt spoedig!!
Wees echter wel waakzaam en oplettend!
Ikzelf ben niet bang voor wat er gebeurt in de wereld en luister niet naar de overheid wat vaccinatie en testen betreft!

E de Bruin
E de Bruin
26 februari 2021 21:48

laten we de jas aan trekken want de koning komt om zijn kinderen thuis thuis te brengen
Het is later dan denkt zijn roep gaat nog over de ganse aarde het kan nu nog het is nog niet te laat laat je kleden met de mantel der gerechtigheid.

Tjitte
Tjitte
26 februari 2021 09:32

Een duidelijke boodschap, word wakker en verkondig Jezus en wandel met hem alle dagen die ons nog resten en ik wens je Zijn zegen toe

Johanna Hofstra Bouma
Johanna Hofstra Bouma
26 februari 2021 09:17

Amen , bedankt voor de bemoediging .
Gods Zegen bij jullie fantastische bericht geving 😊

Lotte
Lotte
8 augustus 2020 07:24

Poeh wat een verhaal. Bangmakerij? De Ic’s waren toch ook overvol met mensen die er ernstig aan toe waren. Ga daar maar eens een dag werken in die toestand. Dan kom je er wel achter hoe de situatie was.
Maar dat u dit vindt moet u weten maar hou uw tips of gedachten voor u. U beslist niet wat goed is of niet. Mensen doe wat voor u goed voelt. Niets is goed of slecht want wij zijn onwetend.

gerritsnel
gerritsnel
24 juli 2020 20:36

wij zijn dicht bij het einde volgens mij is het gevaarlijk om het valse geloof aan te hangen moslim ik hoop dat zij jezus zullen aanvaarden als de zoon van god en ook israel want jesus komt terug wie gelooft in hem zal met hem regeren voor eeuwig Amen

erik
erik
16 juni 2020 23:57

De info is oké maar laten we vooral niet vergeten te bidden, Heer leidt ons niet in verzoeking,maar verlos ons van de boze, is een ernstig gebed opzich. Dus onderwijs is belangrijk maar bovenal een wapenuitrusting is erg belangrijk

jan
jan
14 juni 2020 17:18

Helaas zijn kerken jarenlang in gebreke gebleven op de preekstoel werd altijd teveel over het kerstkind Jezus gepredikt, maar zelden of beter gezegd nooit over de eindtijd , en alles wat daaraan vooraf kan gaan,maar ik moet zeggen, de technology war er toen ik nog naar de kerk ging ook nog niet.Ik ben er van overtuigd dat indien je het volgende google onderwerp intikt,namelijk project L.,U.C.I.D. je ogen opengaan en duidelijk wordt dat de microchipimplantaite van Bill Gates onderdeel vormt van de nieuw Wereldorde,en volmondig als merkteken van het beest kan worden aangemerkt! hoe weet ik dit zo zeker? simpel,… Lees verder »

Yvonne Visser
Yvonne Visser
20 april 2020 09:16

Bedankt voor deze geweldige waarschuwing dat het echt de tijd is om voor Jezus te kiezen. Ik ben nu 66 jaar, ik heb voor de Here Jezus heel bewust gekozen toen ik 6 jaar was en het is geweldig om de leiding van de Heilige Geest dagelijks te ervaren. En ja je zou het van de daken willen roepen kom en kies voor Jezus nu het nog kan, maar veel mensen zijn zienden blind en horende doof. Zij hebben een bedekking en het is te hopen dat die bedekking nog op tijd weggenomen zal worden en het zou verschrikkelijk zijn… Lees verder »

Gario Routiee
Gario Routiee
17 april 2020 07:16

Als we nu al weten wat er komen gaat aan inentingen met nanochip, waarom geen protest tegen beginnen? Moeten we alles maar gelaten over ons laten komen ? Omdat de Schrift het al voorzag? Zijn we echt allemaal slachtschapen?

Gerard Ramp
Gerard Ramp
16 april 2020 19:15

Heel duidelijk betoog met een zeer ernstige waarschuwing!

Albert van Klinken
Albert van Klinken
15 april 2020 16:44

Amen. Zo is het!

DrM
DrM
5 april 2020 10:27

Wat een hele goede eindtijdsite is om te volgen, is https://www.raptureready.com. Vooral de volgende gedeeltes zijn erg belangrijk:

* Rapture Ready News – End times related events (Dagelijks);
* Nearing Midnight – In depth weekly commentary (Wekelijks op zondag);
* The Rapture Index – A gauge of the end times (Wekelijks op zondag);
* Israel Watch – News about Israel (Wekelijks op zondag);
* End Times News by Featured Writers & Contributors (Doorlopend).