EEN GESCHENK VAN GOD AAN JOU

Geregeld krijgen we cadeautjes: bij onze verjaardag, bij vader- of moederdag, zomaar van iemand of in deze decembermaand ontvangen velen een kerstcadeau. Daarnaast zijn er christenen die wat meer bekendheid hebben in Nederland, die het vaccin tegen corona een geschenk van God noemen. Over het laatste zijn de meningen sterk verdeeld en dat begrijpen we ook wel. Corona is niet zomaar een griep die toevallig in de wereld is gekomen en op een dag weer plotseling verdwijnt. Nee, corona is onderdeel van een groter plan wat moet leiden naar de grote verdrukking.

Ook God heeft een geschenk voor jou, wat je mag ontvangen en uit mag pakken. Dit geschenk helpt jou in jouw omstandigheden! Je zult er heel erg blij van worden! En het mooie is: het ligt al voor je klaar! Lees maar mee:

Geboorte

In Bethlehem, onder erbarmelijke omstandigheden, werd Jezus zo’n tweeduizend jaar geleden geboren en werd na Zijn geboorte gewikkeld in doeken. Hij werd als het ware ingepakt als een geschenk aan jou, maar het geschenk was nog niet klaar om aan jou gegeven te worden. Gedurende het leven van Jezus, hier op aarde, leefde Hij toe naar het ultieme moment waarvoor Hij was gekomen: om een geschenk te zijn voor iedereen, maar ook heel persoonlijk voor jou. Om een geschenk te zijn, heeft Jezus veel moeten doorstaan en zeker vlak voordat Hij stierf: Hij werd verraden door een vriend, vreselijk gemarteld, bespot en uitgescholden, vals beschuldigd, geslagen en tenslotte gekruisigd.

Geschenk

Maar juist door deze weg te gaan, om te sterven als Onschuldige, kwam het magnifieke geschenk ten volle openbaar. Jezus Christus wil jou iets geven, maar om dat te begrijpen, proberen we te schetsen hoe jou situatie is. Het is namelijk zo dat de Bijbel ons leert dat allen hebben gezondigd (Romeinen 3:23) en daardoor de nabijheid van God missen. Daarnaast is het zo dat er volgens Gods norm straf staat op het zondigen. Misschien zeg je nu tegen jezelf: “Maar ik ben toch een goed mens? Ik doe geen vlieg kwaad!” Dat geloven we direct! En toch, Gods norm is anders dan het antwoord op de vraag of je wel of niet een goed mens bent. Gods norm is of jij je aan Zijn wetten hebt gehouden. Heb je wel eens gestolen of heb je wel eens gelogen? Wat zou daarop je antwoord zijn? Als je één van Gods wetten overtreedt, heb je de gehele wet overtreden, staat er in Jakobus 2:10.

Als God recht zou spreken over jou en je hebt Zijn wet overtreden, is er maar één uitspraak: je bent schuldig. Dat is toch eerlijk? Je wilt toch ook niet dat iemand die een auto steelt of iemand die honderden mensen heeft opgelicht, vrijuit gaat? Die verdient toch ook straf? De Bijbel is héél duidelijk over welke straf je zou krijgen, na het overtreden van Gods norm: je verdient de doodstraf! (Romeinen 6:23). Maar nu komt het geschenk van God!

Eeuwig leven

In hetzelfde vers staat de oplossing: de genade die God schenkt, is eeuwig leven. Dit geschenk ontvang je omdat Jezus jouw straf op Zich heeft genomen, door in jouw plaats te sterven aan het kruis. Er ligt dus een cadeau voor je klaar en het enige wat je hoeft te doen, is het te ontvangen en uit te pakken. Maar hoe?

Door te erkennen dat je Gods norm hebt overtreden en Zijn oplossing te aanvaarden en te geloven. Dit kun je heel eenvoudig doen door met je mond te belijden dat Jezus Christus jouw Heer is en in je hart te geloven dat God Jezus Christus heeft doen laten opstaan uit de dood. (Romeinen 10:9).

Door dát uit te spreken en te geloven ontvang jij het grootste cadeau wat je in je leven kunt ontvangen: eeuwig leven samen met Jezus Christus. Dan wordt je innerlijke leegte gevuld met Zijn onvoorwaardelijke liefde voor jou. Dan ontstaat er vrijheid en een zeker weten: Ik ben geliefd, ik doe er toe en mijn leven heeft echt zin. In Hem ontvang je vrede en vreugde die nooit meer weggaat, hoe moeilijk je omstandigheden ook soms kunnen zijn. Jezus geeft je een onvoorstelbare hoopvolle toekomst. Gods Zoon heeft Zijn leven en Zijn bloed gegeven om jou van de zonde te verlossen. Alles wat jij hebt misdaan, is je daardoor vergeven. Wat een rijke genade! En dat gunnen we jou van harte, in deze moeilijke en onzekere tijd. Open maar je handen en ontvang Zijn geschenk. Nu is het de tijd om een keuze te maken, stel je keuze alstublieft niet uit!

Kies je net als ons voor het gratis geschenk van Jezus Christus?

4.4 8
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Sjane
Sjane
18 oktober 2023 01:40

Er is maar een weg God en Jezus zeide ik ben de weg de waarheid en het leven ik ben aan het kruis gestorven voor jou zonde door mijn bloed kocht ik jou vrij

Shama
Shama
4 januari 2022 15:29

Ja zeker ik heb voor mijn Heer en Heiland gekozen

Joke
Joke
1 januari 2022 23:41

Dat is zo’n groot kado: Hoop in een onrustige wereld! 🌈

Henny&Kees Oosterom
Henny&Kees Oosterom
29 december 2021 09:55

Ja , dat is de beste keus die we kunnen maken

Tinie
Tinie
27 december 2021 19:24

Ja zeker heb ik voor Jezus gekozen

mark
mark
27 december 2021 10:17

Wij zijn hier op aarde slechts op doorreis en het is van het grootste belang dat we
de goede weg kiezen en wens hier iedereen een zegerijke en voorspoedig 2022

Maria delooff
Maria delooff
27 december 2021 09:07

Zeker weten Jezus is mijn Heer

Marieke
Marieke
25 december 2021 21:06

Ja zeker weten🙏

gario
gario
24 december 2021 13:56

Door eerst Jezus aan te nemen om een kind van God te worden bracht mijn leven tot verandering.
Gelukkig werd ik niet van zonde beschuldigd, maar door Jezus als Verlosser aan te nemen werd ik verlost van de last van de zonde, en toen werden mijn ogen geopend dat ik er bewust van werd dat er zonde was in mijn leven. Deze bekering prefereer ik boven de beschuldiging van het zondaar zijn.

Geertje zwaan
Geertje zwaan
24 december 2021 10:09

Prachtig geschenk

Max
Max
23 december 2021 23:16

wordt altijd bemoedigd om Godskalender te lezen wordt altijd op de hoogte van
de gang van zake in het wereld gebeuren en de bemoedigingen om in alles de
Here Jezus te volgen .