GLOORT ER HOOP AAN DE HORIZON?

Wat hebben we een memorabel jaar achter de rug! Dit hadden we nooit kunnen bedenken. Het lijkt wel op een achtbaan waar we inzitten door de genomen maatregelen, persconferenties, allerlei theorieën en meningen en een mix aan emoties. Waar sta jij in dit alles? Lukt het nog wel eens om even stil te staan en te bedenken wat jij bij dit alles ervaart? Of is dat juist beangstigend? Hoe je ook in het leven staat en hoe jij het ook ervaart, de vraag is: gloort er hoop aan de horizon?

Eerst 2020

In 2020 was er een bijzondere dag: 16 maart. Op deze dag hield onze premier Mark Rutte een toespraak vanuit het Torentje om te vertellen dat Nederland van die dag in een “intelligente lockdown” terecht was gekomen. Dit alles was nodig om het corona-virus een halt toe te roepen en om kwetsbare mensen te ondersteunen. Zo konden ze niet besmet raken met het virus. Een aparte en bizarre tijd zou aanbreken. Het is nu net alsof je de tijd in tweeën kan knippen: de tijd vóór corona en de tijd met corona.

Er leek in de loop van dit jaar een tweedeling in onze maatschappij te ontstaan: mensen die vóór alle maatregelen waren en ze ook opvolgden en er is een groep mensen die tegen zijn. Deze laatste groep werd weggezet in de media als complotdenkers, complotgekkies en nog veel meer van dit soort bewoordingen. Bij welke groep je ook hoort: het valt niet mee om positief en staande te blijven, om toekomstverwachting te hebben, om te hopen op een tijd zonder corona.

Vaccin

Waar menigeen op hoopt is het vaccin tegen corona. Vanaf begin volgend jaar worden de eerste mensen ingeënt en na de zomer van 2021 wordt het wellicht beschikbaar voor mensen die niet in de kwetsbare groepen vallen. Laat jij je inenten, ben je faliekant tegen, of weet je het nog niet? Een nieuwe tweedeling tussen de bevolking ligt alweer op de loer tussen de voor- en tegenstanders van vaccinatie! De verwachting is dat 2021 geen gemakkelijk jaar gaat worden: je kunt je baan verliezen, een geliefde of een naaste, verwachtingen die je bij moet stellen, je bedrijf gaat een zware tijd tegemoet. Allemaal zaken waardoor je depressief en wanhopig kunt raken en nog meer in een put beland. Maar: gloort er hoop aan de horizon?

Horizon

We kunnen alleen maar vertellen hoe wij in het leven staan en hoe wij hoop hebben en hoop houden, ook voor de toekomst. Zoals er op 16 maart een knip kwam in de tijd: vóór corona en met corona, is er voor de wereld ook een knip gekomen in de jaartelling: vóór Christus en ná Christus. Deze deling in de tijd is een heel belangrijke waardoor wij hoop hebben: voor vandaag, maar zeker ook voor de toekomst.

Wij geloven dat Jezus Christus zo’n tweeduizend jaar geleden naar deze aarde is gekomen. Hij werd geboren in Bethlehem, dat vieren we met Kerst, en later in Zijn leven werd Hij gekruisigd en stierf. Daar bleef het niet bij, want na drie dagen stond Hij op uit het graf (Pasen) en ging tenslotte terug naar de hemel om voor altijd bij God te zijn. Waarom geeft dit ons hoop? Omdat wij geloven dat Jezus niet zomaar stierf, maar Hij stierf voor onze zonden, in onze plaats. Vanuit de Bijbel leren we dat de straf op de zonde de dood is, maar omdat Jezus Christus onze plaats innam en stierf voor ons, zijn we vergeven en hebben eeuwig leven gekregen.

Ook voor jou!

Wat Jezus Christus voor ons heeft gedaan, deed Hij ook voor JOU! Want toen wij nog zondaars waren, is Hij al voor ons gestorven. Zijn sterven en opstanding is voor ons de reddingsboei waardoor er hoop gloort aan de horizon. Als je ervoor kiest om Hem toe te laten in je leven, ontvang je deze zelfde hoop. Dat toelaten is heel eenvoudig: als jij met je mond belijdt dat Jezus Christus je Heer is en je met je hart gelooft dat God Hem na drie dagen heeft doen laten opstaan, ben je al gered. Deze waarheid staat in de Bijbel, in Romeinen 10:9.

Waarom is het noodzakelijk dat ik gered wordt?

Dit is een logische vraag en we willen hem zo goed mogelijk beantwoorden. Zoals je ziet, lijkt het hier op aarde er niet beter op te worden. Er gebeurt een hoop ellende en er is veel onrecht, armoede en lijden. Hoelang gaat dit nog zo door? Er komt een dag dat God gaat ingrijpen, zoals Hij ook heeft ingegrepen in de tijd van Noach met een zondvloed. Dit ingrijpen staat voor de deur en noemen wij de grote verdrukking: een tijd waarin er veel rampen gaan gebeuren en waar een wereldleider op gaat staan, die zogenaamd de oplossing heeft voor alle problemen. Die tijd zal verschrikkelijk zijn en daar willen we je graag voor behoeden. Want welke oplossing er dan wordt aangeboden: deze valt in het niet bij de oplossing die er nu al is: geloven in Jezus Christus als je persoonlijke Redder en Verlosser!

Als jij in Hem gaat geloven, zul je niet door deze verschrikkelijke tijd heen hoeven, maar wordt je vóór die tijd opgenomen om voor altijd bij Jezus te zijn. We roepen je op om dit wat je hebt gelezen serieus te nemen en een keuze te maken! Nu kan het nog! Nu is er nog tijd! Dan kan er ook voor jou weer hoop gloren aan de horizon!

Wil je meer weten te weten te komen over Jezus Christus en wat Hij voor jou heeft gedaan? Kijk dan op deze pagina.

4.3 6
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Albert van Klinken
Albert van Klinken
24 december 2020 21:58

Jezus redt! Niet alleen uit de miserabele toestand hier op aarde, maar allereerst uit onze eigen miserabele toestand vanwege de zonde die ons aankleefde. Ook redt hij ons uit onze persoonlijke miserabele toestand … wat die ook is en hoe zwaar die ook is. IK BEN MET U AL DE DAGEN, TOT AAN DE VOLEINDING VAN DE WERELD (Matt.28:20), zegt Jezus bij zijn tijdelijke afscheid. MARANATHA, Heer Jezus kom!

Johannes
Johannes
24 december 2020 21:31

De verlosser is gekomen , heeft de verlossing tot stand gebracht ,HET IS VOLBRACHT !
het verhaal hierboven is duidelijk , dank hiervoor!
Neem het aan en LEEF !
De tijd dringt, echt waar ! 🙏