ISRAËL: GODS OOGAPPEL

Israël, Gods oogappel, ligt onder vuur en het nieuws wordt gevuld met geweld en raketbeschietingen. Er gebeuren momenteel zulke ondenkbare en heftige zaken die weergeven hoe bloeddorstig Hamas is. Niets heeft het te maken met een vrij Palestina, niets met een volk dat een eigen land wil. Nee, Israël moet vernietigd worden!

De terreurorganisatie Hamas is wat hun eigen naam zegt. In het Hebreeuws betekent dit namelijk: “geweld(adig), wreed, fout, vals. Zoals we in Genesis 6:11 kunnen lezen: “Maar de aarde was verdorven voor Gods aangezicht en de aarde was vol met geweld (met hamas)”. Hier kan niets goed van komen! En dat is exact wat we zien! Niet alleen nu in Israël, maar ook de onschuldige bevolking in de Gaza-strook lijden dagelijks onder deze onderdrukker. Ook zij zijn slachtoffer.

Lont

Het lont is aangestoken, maar we weten nog niet of dit leidt tot het kruitvat van de Ezechiël 38 – oorlog. Het zijn nu namelijk terreurorganisaties die Israël aanvallen. In de oorlog, die in Ezechiël 38 staat beschreven, zijn het landen die Israël aanvallen, waaronder Rusland en Iran. Toch maakt dit Bijbelse profetie zichtbaar in het nieuws van de dag. 

Een andere krantenkop doet Jesaja 17:1 oplichten uit de Bijbel. Daar staat: “De last over Damascus. Zie, Damascus houdt op een stad te zijn, het zal een puinhoop worden, een ruïne“. In een artikel van Ynet nieuws staat dat het Israëlische Leger een waarschuwing heeft afgegeven dat als Hezbollah Israël aanvalt, dat Damascus, en daarmee de Syrische president Assad, aangevallen zullen worden. 

Gods oogappel

Waar is God in dit alles? Had Hij niet deze ellende kunnen voorkomen en dat Israël in vrede leeft? Als je de profetieën leest, Ezechiël 38 en Jesaja 17:1, dan gaat Israël door donkere tijden heen, het is voorzegt! Het is een strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duisternis. Maar in dit alles weten we: God wint! Hij is trouw! Zijn oogappel Israël is nu nog verblind, maar er zal een dag komen dat hun ogen zullen opengaan en geheel Israël gered gaat worden (Romeinen 11:26).

Het is absoluut heftig momenteel om het nieuws rondom Israël te lezen, ons hart huilt. Er gaan zielen verloren! Ons verlangen is dat juist door deze donkere dagen heen, Jezus Christus zichtbaar gaat worden door onze levens heen. Voor vandaag, als onze Leidsman, onze Gids op ons levenspad, en straks, op een dag, van aangezicht tot aangezicht! Dat is het Hemelse Beloofde Land, waar vrede is, waar geen honger en dorst is, waar elke traan wordt gedroogd! Door het lijden heen, hier op aarde, leren we onze God kennen! We roepen namelijk geen “help!” als we geen hulp nodig hebben. Pas als er nood is, als we het zelf niet meer kunnen, dan grijpen we de Redder aan. 

Onze taak

Laten we als het ware de hemel bestormen met onze gebeden! Dat er zowel in Israël, maar ook in de Gaza-strook mensen tot Jezus Christus komen, juist in deze vreselijke nood! Dat er wereldwijd mensen de waarheid gaan onderzoeken over wat hier gaande is en dat ze daardoor bij de Waarheid en de Weg naar het Leven uitkomen. We zien in Israël dat door deze nood er eenheid ontstaat. Laat dit ons helpen om ook als christenen in eenheid op te trekken en ons niet te concentreren op de onderlinge verschillen. Juist nu de wereld zo schreeuwt om leiderschap en verlangt naar vrede en veiligheid, mogen we wijzen naar de Vredevorst: Jezus Christus.

4.8 10
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Margreet
Margreet
11 oktober 2023 18:02

Ik heb ect veel moeite om te bidden voor de zgn. burgerbevolking van Gaza. Waarom omdat zij hub kinderen van zeer jong aan naar, kampen worden gestuurd, om een jihadi te worden. Dus met haat tegen Israel, Gods oogappel te voeden. Maar er zijn natuurlijk ook christenen in Gaza zo ik vandaag heb gehoord. Laat ons voor hen bidden.

Astrid Pestman
Astrid Pestman
11 oktober 2023 13:28

Amen

Jane
Jane
11 oktober 2023 10:20

Maranatha

H.G.C.W. Feikens.
H.G.C.W. Feikens.
11 oktober 2023 08:16

Super!! 👍👍👍

Anita hessels
Anita hessels
11 oktober 2023 07:47

Kom Heer Jezus kom

Janny
Janny
11 oktober 2023 01:40

Amen 🙏🙏🙏

Paul
Paul
10 oktober 2023 19:40

Van harte mee eens! Dat er een geest van gebed door de kerken en gemeenten mag gaan en we daarin een zullen zijn. Dat dit alles mag medewerken ten goede.