RING VAN VUUR

Een aantal keren in de Bijbel wordt het laatst der dagen vergeleken met geboorteweeën. In Mattheus 24:5-7 worden deze weeën ook genoemd. Er zullen valse profeten zijn, oorlogen en geruchten van oorlogen, opstanden, aardbevingen, hongersnoden en besmettelijke ziekten.  Weeën hebben altijd te maken met de geboorte van een kind en wat wij geloven is dat onze geboorte de opname is, waar we verlost worden uit dit aardse lichaam en voor altijd een verheerlijkt lichaam zullen hebben.

Weeën

Als een vrouw gaat bevallen, worden de weeën steeds heftiger en frequenter. Dit helpt de ontsluiting op gang te laten komen en je weet uit ervaring of je hebt er van gehoord, dat er volledige ontsluiting moet zijn, wil het kind geboren kunnen worden. Deze volledige ontsluiting kan voor een vrouw erg branderig voelen en wordt ook wel “ring van vuur” genoemd. In Nederland is dit begrip misschien niet zo bekend, maar in Engels sprekende landen is dit een zeer bekend begrip.

Ring van vuur

Ook op de aarde is er een ring van vuur, dat is het gebied rondom de Grote Oceaan waar elk jaar vele aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zijn. Deze combinatie van ontsluiting en de ring van vuur doet ons aan Jesaja 26:19-20 denken. In deze verzen staat de opstanding van de doden en de opname geprofeteerd. Er staat:

Uw doden zullen leven – ook mijn dood lichaam – zij zullen opstaan. Ontwaak en juich, u die woont in het stof, want Uw dauw zal zijn als dauw op jong, fris groen en de aarde zal de gestorvenen baren. Ga, Mijn volk, treed uw kamers binnen, sluit uw deuren achter u. Verberg u voor een klein ogenblik, totdat de gramschap over is.

Bijzonder in deze verzen is, dat er staat dat de aarde de gestorvenen zal baren. Als we kijken naar de ring van vuur op de aarde zien we in het midden een zeer bijzonder verschijnsel. Alsof de aarde een teken geeft dat de ontsluiting bijna volledig is en het kind gebaard gaat worden. Wat gebeurt daar in het midden?

Hawaï

In het midden van de ring van vuur ligt de eilandengroep Hawaï. Al sinds 3 mei is de vulkaan Kilauea vuur, rook en as aan het spuwen. Het begon met een heftige aardbeving van 6,9 op de schaal van Richter en sindsdien zijn er dagelijks aardbevingen. De vloeibare lava loopt uit de vulkaan en is te vergelijken met het breken van de vliezen en het uitstromen van het vruchtwater.

Teken

Is dit een teken, zoals eerdere tekenen van de Amerikaanse zonsverduistering en het Openbaring 12 teken? Het is goed mogelijk, dat we opnieuw voor onze eigen ogen een teken zien. Het mag ons aansporen om te zien dat de tijd nabij is, dat de opname voor de deur staat. De woorden van vers 19 van Jesaja 26 zien we nu letterlijk op de aarde gebeuren; het lijkt dat de geboorte bijna gaat beginnen. In vers 20 lezen we de troost dat we de kamers binnen mogen treden en dat de deuren gesloten worden. Zoals in de tijd van Noach God de deur sloot van de ark, mogen wij schuilen in de hemel totdat de gramschap op aarde over is.

Dubbel gevoel

Het kan dubbel voelen dat je weet dat je zelf mag schuilen, terwijl je ook weet dat Gods toorn over de aarde komt. We hopen dat dit gevoel je niet verlamd, maar juist aanspoort om anderen te vertellen wat er komen gaat en in welke bijzondere tijd we leven.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
waarom zijn er aardbevingen in the ring of fire
waarom zijn er aardbevingen in the ring of fire
2 december 2022 12:02

waarom zijn er aardbevingen in the ring of fire

Chris
Chris
6 september 2019 23:56

Julia, bij de Ark van Noach mocht iedereen mee in de Ark. Noach heeft iedereen uitgenodigd maar niemand wou mee, totdat het te laat was.

julia
julia
3 mei 2019 18:06

is tegenstrijdig want in de ark van Noach werden er ook maar een paar binnen gelaten of uitgekozen en nu mogen WIJ schuilen in de hemel?