WIE IS DE WINNAAR????

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaven nog maar eens aan hoe verdeeld de Verenigde Staten is. En niet alleen daar, maar over de hele wereld zie je steeds hetzelfde principe terug: verdeel en heers. Dit houdt in dat je over een verdeeld volk, gemakkelijker als overheid kunt regeren.

Ook laat de mogelijke winst van Joe Biden zien, dat de agenda van de globalisten uitgevoerd gaat worden. We gaan namelijk naar één wereldregering, daar is de Bijbel duidelijk over. We zien het voor onze ogen gebeuren en daarmee wordt deze tekst realiteit: “wanneer je deze dingen ziet gebeuren, kijk omhoog en hef je hoofd op, want je verlossing is nabij” (Lukas 21:28).

Zegen

Zou nogmaals vier jaar lang Donald Trump een zegen zijn voor de Verenigde Staten? Ja, absoluut! En daarmee ook een zegen voor Israël. Deze beide landen zullen onder Trump verder groeien en bloeien en wat is daarvan het neveneffect? Dat het volk steeds meer volgers van Trump worden en in hem hun vertrouwen stellen. Ook de slogan “four more years”, oftewel de wens van het volk om nogmaals vier jaar lang onder dezelfde welvaart te kunnen leven, geeft hun gerichtheid aan: het gaat om het heden, om het geluk van nu.

Op zijn kop

Zet de mogelijke winst van Joe Biden de toekomst op zijn kop? Waarschijnlijk wordt de Iran-deal weer hersteld, de samenwerking met Israël zal op een lager pitje worden gezet, er zal veel geld worden uitgegeven om klimaatverandering tegen te gaan en er zullen meer wetten komen om abortus te legaliseren. Alles waar Trump voor stond, zal in een rap tempo verdwijnen en daarmee wordt Amerika een prooi voor de globalisten. Daarom past de uitslag van de verkiezingen zoals hij momenteel is in het beeld wat de Bijbel ons schetst over de eindtijd. Dit beeld maakt nog duidelijker dat we in de laatste dagen leven.

De winnaar

Ondanks alle onzekerheden over de juiste uitslag, kunnen we een winnaar aanwijzen. Deze Winnaar begon Zijn zegetocht tweeduizend jaar geleden op het kruis van Golgotha en heeft al vele mensen voor Zich gewonnen. In deze onzekere tijd is Jezus Christus het antwoord op vele vragen. Vragen die we pas gaan stellen als we het moeilijk hebben, niet als het ons voor de wind gaat. Daarom kunnen we gebruik maken van de mogelijke winst van Joe Biden, want het wakkert onrust aan.

Met elkaar kunnen we antwoord geven op vragen over onzekerheid en angst voor de toekomst, over wanhoop en depressie. Want Jezus Christus is het Antwoord aan een wereld in nood. Hij overwon alles: de dood, zonde, duivel en ziekte. Hij is onze Zekerheid, onze Hoop en met Hem hebben we een onvoorstelbare toekomst.  Daarom is het nu dé tijd om op te staan en te schitteren als nooit te voren.

Al zullen er in de laatste dagen zware tijden aanbreken, wees gerust: met de Winnaar aan onze zijde en wetende dat de strijd gestreden is, mogen we rusten in Zijn overwinning. Dit is Zijn vrede die alle verstand te boven gaat. En vanuit die rust en vrede kunnen we, door Zijn boodschap van genade te brengen, mensenharten veroveren!

4.3 9
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Dimtri
Dimtri
4 december 2020 13:18

als de tijd niet wordt ingekort zal geen vlees het behouden.

gerritsnel
gerritsnel
23 november 2020 15:51

De satan wordt in een poel gegooid en Jezus zal regeren. De Bijbel heeft altijd gelijk. Gods Zoon neemt het over van Trump, kom Heere Jezus kom snel. Amen, misschien met kerst

Gario Routiee
Gario Routiee
17 november 2020 07:00

Maar voor u, die Mijn naam vreest, zal de zon der gerechtigheid opgaan, en er zal genezing zijn onder haar vleugelen, gij zult uitgaan en springen als kalveren uit de stal (Mal 4:2)

Theo
Theo
13 november 2020 17:37

Helemaal mee eens! We mogen met vertrouwen de toekomst tegemoet gaan. Gods belofte is: Heb Ik u niet geboden: wees sterk en moedig? Sidder niet en word niet verschrikt, want de  Here, uw God, is met u, overal waar gij gaat. (Joz. 1:9)

Gerdien
Gerdien
13 november 2020 16:57

Bedankt voor het delen, ik verheug mij altijd op de nieuwe Godskalender mail.Ik wens jullie Gods rijke zegen bij het schrijven en laten we acht slaan om te blijven volharden in het bidden om Zijn terugkomst.

Shalom

Gerdien.

jcm
jcm
13 november 2020 14:40

Dank voor de bemoediging..!!God Bless.

Miranda Meester
Miranda Meester
13 november 2020 11:19

Ja klopt allemaal en nu nog begrijpen wat Jouke mag vertellen van GOD aan de wereld aan de mensen. GODnabij.nl In Jezus Christus naam laat alles maar uit komen. Amen sjalom shalom

Baukje van de linde
Baukje van de linde
12 november 2020 21:06

Geweldige boodschap. Wat een genade en bemoediging . HIJ is OVERWINNAAR.
DANK U HEMELSE VADER,ZOON EN HEILIGE GEEST