AARDBEVINGEN

In 2014 en 2015 was er de maantetrad: 4 opeenvolgende maansverduisteringen tijdens Pesach en het Loofhuttenfeest. Tussen elke maansverduistering waren 177 dagen en zo kom je tot een cylcus van 531 dagen.

Aardbevingen

Het is zeer bijzonder dat er 4 aardbevingen zijn geweest die hetzelfde patroon volgen. Aardbevingen met een sterkte tussen de 7,5 en 8 op de schaal van Richter. We zetten ze even op een rijtje:

a) 29 juli 2016, een 7,7 aardbeving nabij Sapan op de Noordelijke Mariana Eilanden.

b) 22 januari 2017, een 7,9 aardbeving nabij Panguna in Papoea Nieuw-Guinea

c) 17 juli 2017, een 7,7 aardbeving nabij de Komandorskiye Eilanden, Rusland

d) 10 januari 2018, een 7,6 aardbeving nabij Barra Patuca, Honduras

Patroon

Het bijzondere aan deze aardbevingen is dat ze om de 177 dagen plaatsvonden, net als de cyclus van de maantetrad. De vraag is natuurlijk: wat heeft dit te betekenen? Worden we gewaarschuwd door deze bevingen voor wat komen gaat? We kunnen op dit moment niet een antwoord geven, laten we daar eerlijk in zijn. Toch zal het een betekenis hebben, een betekenis die we nu nog niet zien, omdat te kort geleden de laatste van deze vier aardbevingen plaatsvond.

Periode

De periode tussen de maantetrad en de aardbevingtetrad is ook opmerkelijk. Dit zijn 306 dagen, of te wel 2 maal 153 dagen. 153 is een bijzonder getal! We vinden dit eenmaal terug in de Bijbel, in Johannes 21:11

Simon Petrus ging ernaartoe en trok het net op het land, vol grote vissen, honderddrieënvijftig, en hoewel het er zoveel waren, scheurde het net niet.

Als je 1 t/m 17 optelt krijg je 153. Het getal 17 staat voor overwinning en 9 maal 17 is 153. Het getal 9 kun je koppelen aan de negenvoudige vrucht van de Geest. We kunnen overwinning behalen door de vrucht van de Geest zichtbaar te laten zijn in ons leven!

Het net is vol

Wanneer het net vol is, wordt het niet gebroken en wordt elke vis veilig naar de kant gebracht. Met andere woorden: het werpen van het net volgens de instructies van Jezus Christus, zoals Petrus deed, slaat op het vertellen van het Evangelie met behulp van de Heilige Geest, waardoor je vrucht draagt. Het doel is om ons allemaal veilig thuis te brengen. Op deze manier omvat het getal 153 in feite het Woord, de Wil en het voltooide Werk van onze Almachtige God.

Bemoedigend

Het getal 153 is het “vruchtdragende” getal. Zoals we vanuit Johannes leren dat het net niet scheurde, mag het voor ons een bemoediging zijn, dat God alles onder controle heeft. Ook in deze dagen, in de dagen dat de aarde beeft, dat er oorlogsdreiging in het Midden Oosten is, maar dat we vol verwachting blijven uitkijken naar de komst van ons Heiland en Heer Jezus Christus. Laat je niet ontmoedigen door spotters, maar kijk omhoog: jouw verlossing is nabij!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Maria Penders
Maria Penders
25 december 2018 13:00

HEEL VEEL DANK VOOR DE MOOIE UITLEG GROETJES MARIA