UITLEKKEN VAN HET VREDESPLAN

Als er nieuws over het vredesplan tussen Israël en de Palestijnen uitlekt, dan is het belangrijk om te ontdekken of dit nieuws betrouwbaar is. Het nieuws wat uitlekte komt van de Libanese TV-zender Al-Mayadeen en er lekte niet één punt van het vredesplan uit, nee, er lekte heel veel uit. De details zullen met opzet zijn uitgelekt om op deze manier de wereld te laten kennismaken met dit plan. Het wordt tijd om een update te geven van wat er is uitgelekt.

Jeruzalem

Jeruzalem zal verenigd blijven én onder Israëlische controle met een aantal verantwoordelijkheden gedeeld met de Palestijnse staat. De Westelijke Jordaanoever en de Gazastrook zullen de kern vormen van de nieuwe Palestijnse staat en deze nieuwe staat zal de controle over een onverdeeld Jeruzalem met Israël delen.

De Al-Aqsa-moskee zal volgens het plan onder Saoedi-Arabische controle komen in plaats van onder Jordanese controle. De moskee wordt momenteel beheerd door de Waqf, een onderdeel van het Jordaanse ministerie van heilige bezittingen en Islamistische heilige plaatsen. Het is onduidelijk of de wet gaat veranderen die momenteel verbiedt om te bidden door niet-moslims op de Tempelberg onder de Saoedi-Arabische controle. Het is ook nog onduidelijk waarom deze verandering gaat plaatsvinden.

Verkiezingen Palestijnse Staat

Hamas en de Palestijnse Autoriteit zijn momenteel in gesprek om verkiezingen te houden voor de Westelijke Jordaanoever, de Gazastrook en Jeruzalem. Jeruzalem zal niet worden opgesplitst in het plan, maar in plaats daarvan worden “gedeeld” tussen Israël en de Palestijnse staat, waarbij de Arabische bevolking van de stad inwoners van de Palestijnse staat worden.

Verder wordt de gemeente Jeruzalem verantwoordelijk voor de hele stad Jeruzalem, maar de Palestijnse staat zal verantwoordelijk zijn voor het onderwijs en zal aan de Israëlische gemeente belastingen en voor nutsvoorzieningen betalen. Joden mogen geen Arabische huizen kopen en Arabieren kunnen geen Joodse huizen kopen – en Jeruzalem wordt niet uitgebreid met extra gebieden. Volgens het plan zullen de heilige plaatsen in de stad blijven zoals ze vandaag zijn.

Gazastrook

De Gazastrook zal worden uitgebreid met een stuk land van Egypte, zodat de nieuwe Palestijnse staat daar een ​​luchthaven en industriële faciliteiten kunnen bouwen. In dat stuk land gaan geen Palestijnen leven. Er komt een snelweg (30 meter boven de grond) en een pijpleiding voor water tussen de Gaza-strook en de Westelijke Jordaanoever. De Verenigde Staten, Europa en de Golfstaten gaan de plannen helpen uitvoeren en economisch ondersteunen.  In totaal zal er een bedrag van 30 miljard dollar verspreid over een periode van vijf jaar worden toegewezen aan projecten in verband met de nieuwe Palestijnse staat. Dit bedrag komt voor 20% uit de Verenigde Staten, voor 10% uit Europa en voor 70% uit de Golfstaten. De bijdrage van de Golfstaten zal over landen zoals Saoedi-Arabië, Oman en de Verenigde Arabische Emiraten worden verdeeld op basis van hun olieproducerende capaciteiten.

Bescherming

Volgens het plan zal een overeenkomst worden ondertekend tussen Israël en de nieuwe Palestijnse staat, waarbij Israël hun beschermt tegen “externe agressie”, terwijl de Palestijnen hiervoor betalen. Welk bedrag de Palestijnen moeten betalen voor deze bescherming, is nog niet bekend. Hierover moet nog worden onderhandeld tussen de Arabische landen en Israël.

Palestijnse staat

Bij de ondertekening van het vredesplan zal Hamas zijn wapens overhandigen aan Egypte en leden van Hamas ontvangen hun maandelijkse salarissen van Arabische landen. De grenzen van de Gazastrook zullen worden opengesteld voor internationale handel via  Israël en Egypte en over zee. De handel zal ook gebeuren tussen Gaza en de Westelijke Jordaanoever.

Een jaar nadat het vredesplan is ondertekend, zullen democratische verkiezingen worden gehouden in de Palestijnse staat, waarbij alle Palestijnse burgers als kandidaat kunnen optreden. Na de verkiezingen zullen alle Palestijnse gevangenen worden vrijgelaten, maar wel verspreid over een periode van drie jaar.

Binnen vijf jaar zullen een zeehaven en een luchthaven worden gebouwd voor de Palestijnse staat. Tot dat moment kunnen Palestijnen gebruik maken van Israëlische havens. De grenzen tussen de Palestijnse staat en Israël zullen opengesteld worden ​​voor de doorgang van burgers en goederen.

Afwijzen

Bron foto: nowtheendbegins

Als Hamas en de Palestijnse Autoriteit het plan afwijzen, zullen de Verenigde Staten een einde maken aan alle financiële steun die ze aan de Palestijnen verlenen en proberen te voorkomen dat andere landen de Palestijnen steunen. Als de Palestijnse Autoriteit het plan wél accepteert en Hamas of de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ) niet, dan gaan deze twee organisaties de gevolgen merken. De Verenigde Staten zullen namelijk in elke militaire confrontatie tussen Israël en de Hamas Israël steunen om de leiders van Hamas en de PIJ te schaden, omdat de Verenigde Staten geen situatie wil accepteren waarin enkele tientallen mensen het lot van miljoenen Palestijnen beheerst.

Mocht Israël het plan afwijzen, zullen de Verenigde Staten een einde maken aan de economische steun aan Israël.

Conclusie

Tot zover wat er is uitgelekt en als we dit zo allemaal lezen, zijn dit zeker onderdelen van het vredesplan. Het zet zowel Israël als de Palestijnen onder druk om in ieder geval te gaan onderhandelen over een overeenkomst. Daarin zien we ook de hand van de zakenman Donald Trump. De komende tijd zal blijken of dit plan daadwerkelijk tot een overeenkomst leidt tussen Israël en de Palestijnen. Het zal in ieder geval leiden tot een verdeeld Beloofde Land, wat door God sterk wordt veroordeeld: “Want zie, in die dagen en in die tijd, als Ik een omkeer zal brengen in de gevangenschap van Juda en Jeruzalem, zal Ik alle heidenvolken bijeenbrengen en hen doen afdalen naar het dal van Josafat. Daar zal Ik met hen een rechtszaak voeren, vanwege Mijn volk en Mijn eigendom Israël, dat zij onder de heidenvolken verstrooid hebben. Mijn land hebben zij verdeeld.” (Joël 3:1-2).

Het plan zal Israël veiligheid bieden, omdat de aanvallen van de Hamas zullen stoppen en dat is exact wat we in Ezechiël 38 kunnen lezen. Daar staat dat Israël rustig en onbezorgd zal wonen in een land zonder muur en grendel. Dat opent als het ware de poort voor Rusland, Iran en Turkije om roof te plegen, om buit te halen in Israël. Dit plan kan een stap zijn in de vrede en veiligheid voor Israël, waar ze naar verlangen. Die vrede en veiligheid geeft ruimte voor de messias waar ze naar uitkijken. Wij weten dat dit de antichrist zal zijn, maar deze zal na 42 maanden glorieus worden verslagen door Jezus Christus Zelf!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties