HET LEGER VAN TIEN LANDEN

De Bijbel staat vol met profetieën over de eindtijd. Sommige zien we voor onze eigen ogen tot vervulling komen, zoals die uit Ezechiël 38 met de dreiging van Rusland, Iran en Turkije naar Israël toe. In het Bijbelboek Daniël vinden we ook vele profetieën over de eindtijd, waaronder die over tien koningen. Als we in het nieuws horen dat Europa een leger wil vormen van tien landen, mogen we dat dan koppelen aan de woorden die God gaf aan de profeet Daniël? Laten we het eens onderzoeken!

Een leger

Pasgeleden riep de Franse president Emmanuel Macron op tot de vorming van een Europees Leger. Nu is dat op zich niet zo verwonderlijk, omdat Europa minder afhankelijk wil zijn van de Verenigde Staten. Het bijzondere is dat het leger uit tien landen gaat bestaan. Geen negen of twaalf, nee, exact tien. Hoe staat het in de Bijbel? We lezen in Daniël 7:24 “En de tien hoorns duiden aan dat uit dat koninkrijk tien koningen zullen opstaan, en na hen zal een ander opstaan.”

Context

Het is goed en verstandig om de Bijbel in zijn context te lezen en niet zomaar een tekst eruit te halen om te bewijzen dat er een leger van tien landen gevormd gaat worden. Daarom kijken we wat er nog meer in het hoofdstuk staat. In hoofdstuk zeven krijgt Daniël een visioen te zien over vier koninkrijken en vooral het vierde koninkrijk is schrikwekkend, gruwelijk en uitzonderlijk sterk (vers 7).

Het eerste koninkrijk was van Nebukadnezar, het tweede was het Perzische Rijk, het derde was het Macedonische Rijk van Alexander de Grote en het vierde is het Romeinse Rijk. Dat laatste Rijk bestaat niet meer met deze naam, maar heeft nog wel zijn tentakels in Europa en Rome. Neem als voorbeeld alleen maar het verdrag van Rome uit 1957 waar werd besloten tot oprichting van de Europese Unie. Een vereiste voor dit koninkrijk is, dat het moet bestaan bij de wederkomst van Jezus Christus, want dat lezen we in Daniël 7:26. Daar vindt het oordeel plaats over dit koninkrijk en datzelfde oordeel vinden we ook terug in Openbaring 19:11.

Een stap verder

En nu is er het besluit tot de vorming van een Europees Leger uit tien landen. Dit zijn: Frankrijk, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Denemarken, Estland, Nederland, Spanje, Portugal en Finland. Het leger moet ons beschermen tegen Rusland, China en zelfs de Verenigde Staten. Juist in deze tijd met de Ezechiël 38-oorlog aan de horizon en de toename van de geboorteweeën wordt in Europa besloten tot oprichting van dit leger. Het past precies in het tijdsplan van God, zo lijkt het. Dit leger van tien landen vormt de basis voor de opkomst van de antichrist, lezen we in Daniël 7:24. Daar staat: “Na het koninkrijk van tien landen zal een ander opstaan, die zal verschillen van die er eerder geweest waren.”

Rol van de antichrist

In Daniël 7:25 kunnen we lezen wat de antichrist gaat doen: Hij zal woorden tegen de Allerhoogste spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten, hij zal erop uit zijn bepaalde tijden en de wet te veranderen en dit zal een tijd, tijden en een halve tijd duren. Deze woorden uit Daniël kunnen je angstig maken, maar we mogen weten dat de opname van de Bruidsgemeente vóór de verschijning van de antichrist plaatsvindt. Eerst zal namelijk de weerhouder weggenomen moeten worden, voordat de wetteloze, de antichrist geopenbaard kan worden. (2 Thessalonicenzen 2:7-8).

Maar God

Wat we lezen in de Bijbel zien we voor onze ogen gebeuren! Dit mag je troost en hoop geven. Omdat God dit al door zijn profeten heeft bekendgemaakt, mag je weten dat God de regie heeft. Hij zal jou en mij niet door de grote verdrukking laten gaan, we zijn immers niet bestemd tot Zijn toorn (Openbaring 3:10 en 1 Thess. 1:10). We mogen onze lampen laten branden om een licht te zijn in deze donkere wereld en tegelijkertijd ons gereedmaken voor de Bruidegom die gaat komen.

In de Joodse traditie klonk de bazuin voordat de bruidegom de bruid ophaalde. Ze werd weggegrist uit haar huis en werd op een draagkoets gezet om haar bruidegom te ontmoeten. Vervolgens waren ze zeven dagen samen in de bruidskamer, waarna het bruiloftsfeest losbarstte. Is dat niet een mooie voorafschaduwing van wat komen gaat? Jezus Christus komt ons halen, waarna we zeven jaar met Hem in de hemel zullen zijn.

Deze donkere wereld zal helaas donkerder worden, maar ons vooruitzicht is, dat we Jezus Christus gaan ontmoeten. Hij zei in Johannes 8:12 “Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.”

3.7 3
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Eddy
Eddy
18 december 2022 20:43

Die tien landen welke zijn dat en zou je dat kunnen onderbouwen?

Ergün
Ergün
12 juni 2022 20:03

Benjamin was niet in de 10 verloren stammen van toenmalige Israël die werden in balingschap weggevoerd door Assyrië en zijn nooit teruggekeerd.maar waren in het toenmalige Juda de tegenwoordige Israël en is nog steeds in tegenwoordige Israël

Anne
Anne
25 januari 2022 01:13

Rusland de koning van het Noorden zal in de eindtijd in botsing komen met Amerika de VS, de koning van het zuiden. Daniel 11: vers 40 tot 45.
Wij leven nu in de eindtijd sinds 1914, Toen het koninkrijk in de hemel werd opgericht. Openbaring 12: vers 7 tot 12, Nu is gekomen de redding en de kracht en het koninkrijk van onze God en autoriteit van zijn christus. Want de beschuldiger van onze broeders is neergeworpen. Wee de aarde en en de zee, want de Duivel is tot u neergedaald!

Henk Lepelaar
Henk Lepelaar
24 december 2019 22:16

Landen die de tien koningen vormen word Duitsland bij genoemd. Maar volgens mij hoort Duitsland niet bij de tien koningen maar zijn zij de nakomelingen van de Assyriers. Hoe zit dat precies.

BIBLESPACE
BIBLESPACE
11 november 2019 09:56

Een goed artikel !

shalom
shalom
24 oktober 2019 21:06

Wat is de reden om de hierboven genoemde landen te benoemen? Waarom Estland en waarom niet enig ander europees land? Wat is het doel van de nato naast een europees leger?

Jacob Lubach
Jacob Lubach
31 augustus 2019 01:56

Dank voor het bericht en erg goed dat we hierop gewezen worden.
Groet en Gods Rijke Zegen en dat Jezus zeer spoedig mag komen.
Wij zien in elk geval dagelijks naar Hem uit. Wat een moment zal dat zijn!
Jacob Lubach

Herman
Herman
24 november 2018 12:19

Hij zal woorden tegen de Allerhoogste spreken, de heiligen van de Allerhoogste zal hij te gronde richten, hij zal erop uit zijn etc. Ik vraag me dan wel af als wij zouden zijn weggegrist, wie dan die heiligen van de Allerhoogste zijn?

AA.Westerink
AA.Westerink
23 november 2018 17:45

Als ik het goed lees,mis ik èèn van de 10 landen.Welk land zou dat moeten zijn? mvgr.Bert.Westerink.

Cor Koelewijn
23 november 2018 07:07

Als je zeer uitgesproken bent over dergelijke onderwerpen is het belangrijk dat je ook onder een leiderschap staat.
Je kunt nergens op deze site jou naam zien of aan wie je verantwoording aflegt. (Ajb zeg niet dat je dat alleen maar aan God doet)
Ik zie altijd graag eerst wie de schrijver is.

Fred
22 november 2018 22:53

Roland,
Als je beweert dat alles in Openbaring al gebeurd is, wanneer waren de twee getuigen dan actief die het een jaar niet laat regenen, en andere soortgelijke plagen?? En zo kan ik doorgaan met meerdere zaken die m.i. nog niet gebeurd zijn, zoals natuurrampen waarbij een derde van de mensen zal omkomen.

Anoniem
Anoniem
22 november 2018 09:56

tien koningskronen (openbaringen)

Rita
Rita
21 november 2018 18:00

De opname zal na de 7 jaar zijn. Het is totaal vervangingstheologish denken dat de 144000 uit de 12 stammen achterblijven terwijl de gelovigen uit de heidenen opgenomen zijn. De messiaanse Joden zijn samen met de gelovigen uit de heidenen de ene nieuwe mens, het lichaam van Yeshua. Paulus zegt bij het horen van de bazuin krijgen we een verheerlijkt lichaam en zullen we samen Yeshua tegemoet gaan in de lucht en heeft dan het bruiloftsmaal plaats. Hij zal terug keren met de heiligen en dan begint het duizendjarig rijk. De 10 landen zoals Macron het voorstelt, kan zeker de… Lees verder »

Roland van der Straaten
21 november 2018 12:43

AMEN IN HOOFDLETTERS.
Als deze dingen voor onze ogen heden geschieden, hetgeen volgens een opkomende m.i. dwaalleer niet kan omdat alles uit Openbaring reeds gebeurd is, dan is ook Zijn komst nabij. Laten we maar waken en ons verheugen daarop. Ondertussen: De hand aan de ploeg.