DE DRACONIDEN KOMEN ERAAN!

Een vallende ster is iets wat we allemaal wel eens hebben gezien. Het is een bijzonder verschijnsel als je er één ziet en tegelijkertijd wonderlijk dat je precies in die ene seconde de goede kant op keek. Anders wordt het als er tientallen vallende sterren te zien zijn, per uur! De kans is groot dat dit morgenavond, 8 oktober 2018, gaat gebeuren en dit kun je met je eigen ogen zien. Het beste kun je een donkere plek op zoeken en dan moet je richting het noordwesten kijken, daar is de Grote Beer en de Kleine Beer. Daartussen is het sterrenbeeld Draak, waar het verschijnsel is naar vernoemd, namelijk de Draconiden. De maan zal er niet zijn, dus dat is een pluspunt. Update 10/10/18: Er waren inderdaad vele meteorieten te zien: meer informatie via deze link.

Komeet 21P

De meteorietenregen die je morgenavond kunt gaan zien, wordt veroorzaakt door de komeet 21P/Giacobini-Zinner. De aarde passeert dezelfde lijn, waar eerder de komeet zich bevond. Dit gebeurt vaker, de ene keer passeert de aarde sneller deze lijn, andere keren zit er meer tijd tussen. Deze keer zit er maar 22 dagen tussen en daarom wordt er verwacht dat het een spectaculair beeld kan gaan geven.

Historie

In het verleden zijn er twee opmerkelijke meteorietenregens geweest. Op 9 oktober 1933 was de tussentijd 80 dagen, dus veel meer dan nu, en toen werden er duizenden meteorieten per uur gezien. Op 9 oktober 1946 was de tussentijd maar 15 dagen en dit leverde ook duizenden meteorieten per uur op. De verwachting is dat dit jaar ook er een bijzondere meteorietenregen te zien zal zijn. Waarom kunnen de Draconiden een vervulling zijn van Bijbelse profetie?

Draconiden

Deze meteorietenregen vindt plaats in het sterrenbeeld Draak en kan dit dezelfde draak zijn die in Openbaring 12:3-4 wordt genoemd? We weten dat Openbaring 12:1-2 op 23 september 2017 is vervuld en dat dit een groot teken was. Er staat in vers 3 en 4: “En er verscheen een ander teken in de hemel. En zie: een grote vuurrode draak met zeven koppen en tien hoorns en op zijn koppen zeven diademen. Zijn staart veegde het derde deel van de sterren van de hemel en wierp die op de aarde. En de draak stond voor de vrouw, die op het punt stond te baren, om haar Kind te verslinden, zodra zij Het gebaard zou hebben.”

Er zullen vele sterren vallen: zou dit het beeld zijn, wat Johannes heeft gezien? We mogen het ons afvragen en we weten dat God alleen het antwoord heeft. Onderstaande afbeelding geeft de sterrenhemel weer op 8 oktober en als we de drie sterrenbeelden verbinden die draak of slang worden genoemd (nl. Slang, Draak en Waterslang) krijgen we deze animatie:

Is dit niet opmerkelijk? De maagd wordt geheel omringd door de slang met zeven koppen en de Draconiden laten vele sterren (meterorieten) vallen!

Geboorte

Wat we op deze datum zien in de sterrenhemel is zeer interessant en mogelijk de vervulling van Openbaring 12:3-4. We kunnen lezen vanuit Openbaring 12:5 dat vervolgens het kind wordt weggevoerd naar Gods Troon. Mocht dit de vervulling zijn van het tweede teken uit Openbaring 12, dan kunnen we concluderen dat de opname van de Bruidsgemeente een stap dichterbij is gekomen. Het is niet alleen dit teken aan de sterrenhemel waardoor we deze conclusie hebben, er is veel meer!

We mogen samen waken, verwachten en uitzien naar de glorieuze komst van onze Heer Jezus Christus. Laten we opmerkzaam blijven en elkaar ertoe aansporen lief te hebben en goed te doen, en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen (Hebreeën 10:24-25). Doe met ons mee en waak, verwacht en zie uit! Het is meer dan de moeite waard!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Ellen
Ellen
11 maart 2021 16:35

Ook ik kijk uit naar de wederkomst van onze Heer en Heiland maar ik moet zeggen dat het wel erg wordt overschaduwd door dat ik zoveel geliefden en zelfs mijn kinderen en kleinkinderen misschien wel moet achter laten, het idee dat zij door die grote en vreselijk verdrukking moeten beneemt mij bijna de adem en is er de wens om hier bij ze achter te blijven om voor ze te zorgen. Ik weet dat het niet mijn taak is en dat ik het moet los laten, ik breng het ook elke dag wer bij de Heer maar de pijn word… Lees verder »

Jacob Lubach
Jacob Lubach
7 mei 2020 05:30

en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, Op deze laatste zin wil ik graag reageren. In Noord Holland waar ik woon vind ik nergens een gemeente nog waar de wederkomst en de tekenen der tijden nog wordt verkondigd in een preek of lezing. Men is arm in dit geloof. Toch ben ik een wedergeboren christen, heb de Heilige Geest in mij die mij leid door de Bijbel heen en mij opmerkzaam maakt in de tijd waarin ik leef. Mijn hele leven wordt geleid door Gods Heilige Geest zowel in mijn werk als privé. Zo… Lees verder »

Mary
Mary
7 juli 2019 12:41

Red catrina, niburu , Hurcubeles dit is wat ik krijg met de rode draak met staart , er staat ons nog heel wat te wachten iidg.
Maar wel nodig!