HALLO, WEEN OF HALLO, JUICH!

Er is al veel geschreven over Halloween en de boodschap is wel duidelijk: Halloween is niets voor christenen en brengt God geen eer.

Waarom zou je dan nog iets willen schrijven over Halloween, vraag je jezelf misschien af. De reden is eenvoudig, we gaan het niet meer over de gevaren van Halloween hebben, nee! We gaan God eren!

Halloween is één groot feest van imitatie en leugen. Neem het aspect van al het bloed. Voor ons heeft er al bloed gevloeid, voor eens en altijd, aan het kruis op Golgotha toen de Here Jezus Christus Zijn leven gaf!

Het gaat om angst zaaien, terwijl wij graag de Schepper van de liefde willen dienen: volmaakte liefde drijft de angst uit.

Ook zie je mensen verkleedt en een masker dragen. God daarentegen accepteert je zoals je bent, puur en zonder masker. Jij bent geliefd! Jij bent volmaakt! Jij bent heilig! Je hoeft je niet te verstoppen.

Tenslotte komen de kinderen aan de deur met de leus: een traktatie of een grap. Jezus is ook de Deur, de Deur tot het eeuwige heil! Dat is nog eens een deur waar we graag op kloppen!

Waar ligt je focus? Op het waarschuwen of op de volmaakte liefde van God de Vader? Wij hoeven niet te wenen, wij mogen juichen! De finish is nabij, want de komst van Jezus Christus is aan de horizon.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties