HAPPY NEWYEAR / SHANAH TOVAH

Het is voor ons ongewoon om zomaar vandaag, op 9/10 september 2018, elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen. Nee, dat doen wij op 1 januari, dan eten we met elkaar oliebollen en steken vuurwerk af.

vuurwerkHoe anders gebeurt het in Israël: vanaf het moment dat vandaag om 18:54 uur (Jeruzalem tijd) de zon onderging, is het nieuwe jaar begonnen, het is daar nu 1 Tisri 5779. Ze vieren daar niet één dag het nieuwe jaar, maar twee dagen lang. Dit heet het Bazuinfeest. Dus geen geluid van vuurwerk maar van de sjofar, precies zoals God het heeft bedoeld in Leviticus 23:24 en Numeri 29:1 waar staat:

In de zevende maand nu, op de eerste dag van de maand, moet u een heilige samenkomst houden; geen enkel dienstwerk mag u dan doen. Het is voor u een dag aangekondigd door bazuingeschal.

Bazuinfeest

Een dag vol bazuingeschal en dan de spectaculaire laatste bazuin, de tekiah gedola. De laatste keer dat de sjofarblazer een diepe teug lucht neemt en dan zo lang mogelijk op de sjofar blaast. Hoe mooi is het dat God ons helpt om Zijn Woord te begrijpen, want wat gebeurd er in de hemel bij de laatste bazuin?

Zie, ik vertel u een geheimenis:  Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin.

Paulus verteld ons hier in 1 Korinthiërs 15:51-52 iets wat eerder verborgen was, maar nu bekend gemaakt mag worden: Bij de laatste bazuin zal er een verandering plaatsvinden, de opname van de Bruidsgemeente zal gebeuren.

En nu, nu staan we voor het Bazuinfeest van 2018. Het feest waar zoveel tijdslijnen naar toe lopen en nog steeds geeft God ons tekenen vanuit Zijn liefde, om ons bewust te maken dat we in een bijzondere genadetijd leven.

Deze tijd van het Bazuinfeest is een bijzondere: de mogelijkheid van een opname lijkt heel erg aanwezig, en toch, er is geen 100% garantie. Hoe leef je deze dagen, wat wil je nog doen, wat wil je nog tegen je geliefden zeggen, wie wil je nog bereiken met het reddingsplan van Jezus Christus? We denken: wanneer is de deadline?

Deadline

Het kruisMaar is er wel een deadline? Nee, juist niet! Er is een lifeline! Een lijn naar het leven, die we met beide handen mogen pakken. Als een reddingsboei die ons toegeworpen wordt, we mogen de reddingsboei pakken, maar we zijn het niet verplicht. De noodzaak om deze boei te pakken is er wel degelijk. De reddingsboei wordt ons toegeworpen door Jezus Christus. Hij zegt: “Kom maar, Mijn kind, in tijden van nood, in tijden van radeloosheid, mag je Mij vasthouden. Ik laat je niet verdrinken in je nood, maar Ik geef je nieuwe hoop”.

Mocht je Jezus nog niet kennen als je persoonlijke Redder, raden we je aan deze pagina te lezen.

Je eigen bazuin

Als je gelooft dat de opname nabij is, dan roepen we je op om je eigen bazuin, je mond, nog extra veel te gaan gebruiken. De noodzaak is groter dan ooit te voren! Het is belangrijk dat we met elkaar niet meer zwijgen, niet meer onze mond laten snoeren, maar opstaan en de liefde en genade van Jezus Christus laten zien door ons heen. Happy bazuining!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties