STEL JE EENS VOOR….

Er zijn van die momenten, dan hoor je zomaar een lied en het raakt, het komt binnen. Gerald Troost zong de volgende woorden:

Stel je eens voor dat je voor Jezus zou staan
en golven van vergeving door je heen zou voelen gaan.

Deze woorden lieten mij niet los. Stel je toch écht eens voor dat je voor Jezus zou staan. Wat zou ik zeggen? Wat zou ik vragen? Of valt alles weg? Hoe zou ik mij voelen? Zou een golf van blijdschap mij meenemen en zou ik mij intens gelukkig voelen? Zou ik…..?

Stel je eens voor:
het licht in Zijn ogen
De gebrokenheid is voorgoed voorbij,
Zijn aanwezigheid maakt volledig vrij.
Alles wat nog belastend was, valt plotseling van je af.
Een warmer welkom heb je nog nooit gevoeld.

Ja, stel je eens voor: ik voel mij welkom bij Hem. THUIS! Geen lijden meer, geen tranen, gewoon de vrijheid voelen en ervaren, elke last is verdwenen! WOW!

Liefde

Stel je eens voor dat je daar wandelt met Hem
en de klanken van Zijn liefde, zijn hoorbaar in Zijn stem.

Niet meer wandelen door de Geest, maar wandelen in aanschouwen. Hem zien zoals Hij is, niet meer zien door de wazige spiegel, maar van aangezicht tot aangezicht. Wat is dit een heerlijk vooruitzicht: het weten dat er een dag gaat komen dat ik Jezus écht ontmoet. Geen ontmoeting meer in mijn gedachten, ik hoef er geen voorstelling meer van te maken: het wordt echt!

Eeuwig thuis

Zoveel mensen zijn jou voorgegaan,
in het stralend licht zie jij geliefden staan.
Elke stap is overweldigend
Ieder woord schiet hier tekort.
In Zijn aanwezigheid ben jij voor eeuwig thuis.

Ik zie geliefden en zoveel anderen, waarvan ik in de Bijbel heb gelezen! Adam en Eva, David, Jozua, van de ene ontmoeting naar de andere. Ik probeer het voor te stellen, maar het gaat alle voorstellingsvermogens te boven, ieder woord schiet tekort!

Realiteit

Weer terug naar de realiteit! Het is heerlijk om even weg te dromen, even na te denken over straks, over de tijd bij Jezus. Het geeft troost voor nu, verwachting voor wat komen gaat. We zijn onderweg naar de finishlijn, met vallen en opstaan, maar vol goede moed. Zo’n glimp van wat er achter de finishlijn te wachten staat geeft zoveel vreugde, zoveel hoop, zoveel vrijheid. Het geeft houvast om door te gaan, houvast om niet op te geven, wetende dat er een krans van rechtvaardigheid (2. Tim 4:8) voor ons klaar ligt.

Dus maak je klaar voor de eindsprint en geef nog één keer alles! Hou je niet in om over Jezus te vertellen, laat je niet het zwijgen opleggen. Maar juist nu in deze tijd: spreek over Jezus, laat zien wie Hij voor jou is, vertel wat Hij heeft gedaan in jouw leven. Vul je longen met de levensadem van Jezus en adem het Leven. Zorg ervoor dat je die liefdevolle echtgenoot bent, wees die betrouwbare vader of moeder voor je kinderen, wees geduldig, wees beheerst, wees genadig. Maak het goed met diegene die je al jaren niet ziet, ga de weg van vergeving.

Hou vol! Jezus zelf zal tegen je zeggen: “Goed gedaan, goede en trouwe dienaar” (Matth. 25:23). Op die heerlijke dag, straks bij de opname van Gods kinderen, zal het vergankelijke worden verruild voor het onvergankelijke, in een oogwenk! Stel je dát eens voor!

4.8 4
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Joke
Joke
15 oktober 2020 21:25

Dank U wel Heere God, Heer Jezus en de Heilige Geest, Heilige drieeenheid, dat ik in deze moeilijke tijden zo mag horen wat Uw Woord voor ons zegt, dank U wel dat U mensen gebruikt om ons alles te vertellen.

Annie Snieder
Annie Snieder
2 oktober 2020 08:42

O God dank U ! Amen!

Albert van Klinken
Albert van Klinken
1 oktober 2020 21:11

Had/heb deze bemoediging nodig! Nog nooit zoveel spanning meegemaakt en ik ben toch al 77 jaar! Mijn vrouw is Alzheimer patient, met Gods kracht en liefde wil ik alles voor haar zijn en haar helpen om haar focus ook op haar Heer te houden. Ze ervaart allerlei afwijzing en afkeuring in de kring van mensen waar ze nu noodgedwongen woont. In de 4 tot 6 uur die we per dag samenzijn gebeurt het regelmatig dat ze zich spontaan uit in gebed, dan bidt ze voor haar tegenstanders en dankt ze voor de hoop. ECHT HEEL BIJZONDER! Zonder een hoopvol uitzicht… Lees verder »