NIET TE KOOP: GENADE

In de winkel is veel te koop, te kust en te keur. Online vaak nog veel meer, vaak goedkoper en je hoeft de deur niet meer uit. Maar zoals je gezondheid niet te koop is, liefde niet afgedwongen kan worden is er nog iets wat niet te koop is: genade.

Genade

Genade is een mooi woord, maar wat betekent het? Voor mij betekent het dat je iets ontvangt wat je niet verdiend. Genade is niet zichtbaar, maar werd tegelijkertijd wel zichtbaar in Eén Persoon: Jezus Christus. “Alles is volbracht” riep Hij uit op het kruis. Alles heeft Hij gedaan om de relatie die jij kunt hebben met God te herstellen: wat een genade! Wat een onverdiende gunst!

Genade is wat je kunt krijgen door het verzoenende werk van Jezus Christus, maar je moet het wel willen ontvangen. Zoals je bij je verjaardag een cadeau krijgt; je opent je handen en neemt het cadeau aan. Op dezelfde manier kun je genade ontvangen: met geopende handen. Niet omdat je vandaag goed je best hebt gedaan of vandaag niet hebt gezondigd, nee, omdat God van je houdt! God is de grote Genadegever en Jezus heeft daarin de weg geopend naar jou toe door te sterven aan het kruis op Golgotha.

Troost en hoop

En onze Heere Jezus Christus Zelf en onze God en Vader, Die ons heeft liefgehad en ons een eeuwige troost en goede hoop gegeven heeft uit genade, moge uw harten vertroosten en u in elk goed woord en werk versterken. (2 Thess 2:16-17)

Omdat we genade ontvangen, mogen we uit deze genade troost en hoop putten, hoe ook onze omstandigheden zijn. Het is aan jou en mij om deze troost en hoop te ontvangen en toe te laten in de situatie waarin ik mij bevind. Het kan soms rechtvaardig voelen om jezelf te wentelen in zelfmedelijden en zelfbeklag, maar uiteindelijk ben je zelf gericht, je kijkt naar jezelf! Als je kijkt naar de genade, het cadeau wat je mag ontvangen, is de aandacht niet meer op jezelf gericht maar op de Gever van de genade. Dat verandert je zicht op je omstandigheden.

Gratis

Vanuit het zicht wat je dan hebt als je samen met Jezus kijkt, is het mogelijk om uit te roepen: “Uw genade is mij genoeg!” Dan hoef je niet meer iets te verdienen, je hoeft geen slachtoffer meer te zijn. Neem het cadeau maar van harte aan, het is niet goedkoop maar wel gratis!
Je mag vasthouden aan de belofte dat Jezus Christus komt en dat je vóór Zijn Komst gevoed mag worden door Zijn liefde en goedheid:

Want God heeft laten zien hoeveel Hij van de mensen houdt: Hij wil alle mensen redden. Zijn liefde en goedheid voeden ons op. Daardoor houden we ons niet meer bezig met de slechte dingen van de wereld. Voortaan kunnen we verstandig en vol geloof in deze wereld leven zoals God het wil. Intussen kijken we vol verwachting uit naar het moment dat onze grote God en Redder, Jezus Christus, in al zijn macht en majesteit zal komen. (Titus 2:11-13)

3 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Johnny van Zon
Johnny van Zon
15 oktober 2020 19:05

Jezus zegt:Ik ben de weg,de waarheid en het leven. Wie van mij gedronken heeft zal NIMMER MEER DORST HEBBEN.AMEN🙏🙏🙏