Eén licht in de duisternis

De wekker gaat! Tijd om op te staan! Wat kan dat lastig zijn, nu het nog zo donker is. Toch stap ik uit bed en ga naar beneden, naar de koude en donkere huiskamer. Gauw de verwarming en de lamp boven de gedekte ontbijttafel aan. Juist nu in deze tijd als het buiten nog zo donker is, merk ik dat één lichtje aan doen al de kamer verlicht.

Ik word bewust van het simpele feit dat duisternis te verdrijven is met licht. Ach, ik weet dat wel, maar juist deze morgen besef ik dat ook ik een licht mag zijn in deze duisternis.

Licht

Als ik erop uit ga en mijn mond gebruik om over Jezus te vertellen en getuig wat Hij heeft gedaan in mijn leven, hoe Hij heeft ingegrepen en hoe Hij mij heeft veranderd. Ik, die niet naar Hem omkeek, maar Hij wel naar mij! Ja, als ik dat doe, dan mag ik een licht zijn in deze duisternis. Want zoals ik vanmorgen weer even bewust werd; de duisternis wijkt altijd voor het licht. Het is een wet in het natuurlijke en zo zal het ook zijn in het geestelijke. De duisternis heeft nooit het laatste woord, Jezus heeft het laatste woord, toen Hij riep: “Het is volbracht”

Door Zijn volbrachte werk aan het kruis op Golgotha, mag ik leven! Nu mag ik de handen en voeten van Jezus zijn, nu mag ik licht brengen waar het duister is. Juist in deze tijd, wanneer er zoveel angst en verwarring is. Er zijn zoveel vragen. Komt er een nucleaire oorlog? Hoe loopt het in het Midden Oosten af? Waarom zijn er zoveel natuurrampen dit jaar? Hoe loopt het met de islamitische dreiging af? Het kan nogal beangstigend zijn!

Jezus

Ik herinner mij de woorden van Jezus in Johannes 8:12 “Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.”

Wil jij dit Licht verspreiden? Wil jij een lichtdrager zijn van Jezus Christus en op plekken komen waar de duisternis het nog voor het zeggen heeft? In deze kersttijd, waar zovele huiskamers verlicht zijn met kerstlichtjes, mogen wij een ander Licht laten zien.

Verwachten

Het is bijna kerst en daarmee herdenken we de geboorte van Jezus Christus. Het Kind, geboren in Bethlehem, door mensen verstoten en veracht, ongewenst door de duisternis, is door God zelf gewenst, aanvaard en omgeven door Zijn Liefde. Dat Kind, is nu gezeten aan de rechterhand van God, de Vader. Jezus Christus komt om Zijn Bruidsgemeente op te halen. In die blijde en hoopvolle verwachting leven wij!

Wij verwachten de zalige hoop en verschijning van de heerlijkheid van de grote God en onze Zaligmaker, Jezus Christus. (Titus 2:13)

Verwacht jij HEM ook?

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties