LEEF in Hem!

Door de gure tegenwind op de weg, net buiten het dorp, voel ik nog amper mijn handen. De bomen aan de kant van de weg zijn kromgegroeid door de wind die hier vaak waait. Ik buig mij over het stuur en trap stevig door, verlangend naar thuis: daar wacht een openhaard met een knapperend vuurtje en een kop warme chocolademelk.

Bomen

Deze bomen zijn gevormd door de wind, die hier vrij spel heeft. Door zijn wortels kan een boom sterk en stevig worden en bestand raken tegen stormen. In de Bijbel worden wijzelf ook vergeleken met een boom in de volgende tekst:

Nu jullie Jezus Christus als Heer hebben aangenomen, moeten jullie ook in Hem leven. Net zoals een boom met zijn wortels stevig in de grond staat, zo moeten jullie stevig in Hem geworteld staan. Dan zullen jullie in Hem opgebouwd worden. En jullie zullen stevig blijven staan in het geloof dat we jullie geleerd hebben. Wees ook dankbaar. (Colossenzen 2:6 en 7)

Wortelen

Als je door God opgebouwd wilt worden, zo leert dit vers ons, moet je stevig in Hem geworteld staan. Daarbij draait het om jouw ontdekkingstocht naar wie je bent in Christus. Gods Woord zegt: Je bent geliefd, je bent kostbaar, je bent gewild. Als jij jezelf overgeeft aan Hem, zal je Zijn liefde en trouw gaan ervaren. Het enige wat Hij wil is JOU! Als jij Hem toelaat in elk gebied van je leven, ga je groeien. Dan zal je omgeving gaan zien wat er binnen in jou is veranderd en kun je God gaan eren met je leven.

Gezegend is de man die op de HEERE vertrouwt, wiens vertrouwen de HEERE is. Hij zal zijn als een boom, die bij water geplant is, en die zijn wortels laat uitlopen bij een waterloop. Hij merkt het niet als er hitte komt, zijn blad blijft groen. Een jaar van droogte deert hem niet, en hij houdt niet op vrucht te dragen. (Jeremia 17:7-8)

Word gezond

Jouw wortels kunnen gezond worden als je samen met Jezus naar je leven gaat kijken. Hij wil niets anders dan dat je op elk gebied van je leven gezond wordt! Jezus wil graag met jou verbonden zijn. Hij wil samen met jou kijken naar je trauma’s, naar je pijn van afwijzing, naar je verleden. Hij was erbij op elk moment en in elke situatie van je leven. Het is goed om los te komen van je verleden. Je hoeft je verleden niet weg te stoppen en te vergeten. Nee, je mag samen met Jezus gaan verwerken. Hij staat voor je klaar! Jezus is veilig om aan te hechten.

NIET JOUW VERLEDEN
MAAR DE KEUZES VAN VANDAAG
BEPALEN DE KWALITEIT
VAN LEVEN VOOR MORGEN

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties