Een kleine stap voor de mens

Op 20 juli 1969 landde de Apollo 11 op de maan. De Amerikaan Neil Armstrong zette als eerste mens een voet op het hemellichaam dat onze nachten verlicht, maar wat we vaak ook overdag kunnen zien. Hij sprak de overbekende woorden: “Dit is een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de mensheid”.

Als Jezus komt om Zijn Bruidsgemeente op te halen, zal dit een écht grote stap zijn voor de mensheid. Wat een bijzonder vooruitzicht hebben we, omdat we weten dat we op een dag in de wolken worden opgenomen om Jezus Christus in de lucht te ontmoeten! Hij zal ons dan meenemen naar de hemel, naar het Vaderhuis! Daarbij valt dat uitstapje naar de maan toch in het niet?

Eeuwigheid

Wij allen die de Heere Jezus als onze Heiland hebben geloofd en aangenomen, Hoop voor jou!mogen tot in eeuwigheid bij Hem wonen. We krijgen daartoe een lichaam dat geschikt is voor de hemel, een verheerlijkt lichaam.

Wat een toekomst! De heerlijkheid van de hemel zal onze stoutste verwachtingen ver overtreffen! Het fantastische vooruitzicht om Jezus te ontmoeten, maar ook het terugzien van geliefden die reeds gestorven zijn!

Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn. Zo dan, troost elkaar met deze woorden.

1 Thessalonicenzen 4:16-18

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties