HEMELVAART GEEFT EEN BELOFTE

Het zal een bijzondere gebeurtenis zijn geweest: Jezus Christus samen met Zijn discipelen op de Olijfberg. Hij sprak een korte bemoediging: “U zult met de Heilige Geest worden gedoopt, niet lang na deze dagen”.

Deze kracht hadden ze al werkzaam gezien door Jezus heen, maar ook toen ze zelf onderweg gingen en zieken de handen oplegden en demonen uitdreven. En nu: een tijdelijk afscheid na drieënhalf jaar. Jezus Christus werd opgenomen in de hemel; deze dag zijn wij Hemelvaartsdag gaan noemen.

De discipelen zullen Hem lang na hebben staan te kijken en ineens stonden daar twee mannen in witte kleding. Het woord kleding is wat ongelukkig gekozen, het is veel meer een witte verschijning. Deze twee mannen geven een geweldige belofte: “Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze komen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan” (Hand. 1:11).

Belofte

Een belofte waar wij ons ook aan mogen vasthouden en elkaar mee kunnen bemoedigen: de dag zal aanbreken dat Jezus Christus komt! Deze belofte is vandaag de dag nog steeds even krachtig.

We zien aan alle tekenen, de signalen van deze tijd, dat de komst van Jezus Christus voor de deur staat. Zeker als we het nieuws volgen en zien welke veranderingen de wereld te wachten staat, zoals de digitale euro en het sociale kredietsysteem. Het is als een wurggreep, een boze droom, waar we elke morgen weer in wakker worden. Juist nu merken we dat deze wereld niet onze wereld is. We zijn wel ín de wereld, maar niet ván deze wereld.

Wat er ook nog op ons af komt de komende tijd: houd vast aan de belofte van Zijn komst! De schaduw van wat komen gaat, namelijk de grote verdrukking, zien we reeds. De wetteloosheid grijpt om zich heen, ook dat zien we, maar de mens der wetteloosheid, de antichrist, moet nog geopenbaard worden.

HIJ komt!

In het voorjaar komen er knoppen in de bomen, de vogels gaan druk in de weer om een nestje te bouwen, dit alles geeft een bepaalde verwachting. Je weet dat er mooi weer aan komt en je verheugt jezelf op wat komen gaat. Op dezelfde manier mag je verwachtingsvol naar de toekomst kijken: de wereld om je heen wil jou iets héél duidelijk maken over de komst van Jezus Christus! Het is slechts het begin van de weeën, maar als je dit ziet zijn daar de troostende woorden van Jezus in Lukas 21:28: “Wanneer nu deze dingen beginnen te geschieden, kijk dan omhoog en hef uw hoofd op, omdat uw verlossing nabij is”.

Hemelvaart

Onze aardse verlossing, zal een reis naar de hemel zijn, samen met Jezus Christus, tijdens de opname van Zijn Bruidsgemeente. Wat een moment om naar uit te kijken! De ontmoeting met Jezus, je Bruidegom, altijd in Zijn Aanwezigheid zijn, volmaakte vrede, volmaakt gelukkig, volmaakt leven. We zijn gereed om Hem te ontmoeten van aangezicht tot aangezicht. Jij ook? Bereid je voor! Maak je klaar! Wees verheugd!

Hoewel u Hem niet gezien hebt, hebt u Hem toch lief. Hoewel u Hem nu niet ziet, maar gelooft, verheugt u zich met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde, en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen. (1 Petrus 1:8-9)

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Janneke
Janneke
13 mei 2021 17:36

Maranatha Here Jezus kom !🙏
Wat een dag zal dat zijn !🙌

Tini
Tini
13 mei 2021 11:13

Wat zie ik daar na uit

Maria Penders
Maria Penders
21 mei 2020 20:48

Prachtig ik zie elke dag uit naar mijn Heiland en verlosser Amen.