HEMELVAART GEEFT EEN BELOFTE

Het zal een bijzondere gebeurtenis zijn geweest: Jezus samen met Zijn discipelen op de Olijfberg. Nog even een bemoediging: “U zult met de Heilige Geest worden gedoopt, niet lang na deze dagen”.

Deze kracht hadden ze al werkzaam gezien door Jezus, maar ook toen ze zelf onderweg gingen en zieken de handen oplegden en demonen uitdreven. En nu: een tijdelijk afscheid na drieëneenhalf jaar. Jezus werd opgenomen in de hemel; deze dag zijn wij Hemelvaartsdag gaan noemen.

De discipelen zullen Hem lang hebben na staan te kijken en ineens stonden daar twee mannen in witte kleding. Het woord kleding is wat ongelukkig gekozen, het is veel meer een witte verschijning. Deze twee mannen geven een geweldige belofte: “Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze komen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan” (Hand. 1:11).

Belofte

Een belofte waar wij ook ons aan mogen vasthouden en elkaar mee kunnen bemoedigen: de dag zal aanbreken dat Jezus komt! Maar hoe bereid je jezelf voor op Zijn komst? Misschien kun je het hiermee vergelijken: Je weet dat vanmiddag je beste vriend op visite komt en daarom bak je een heerlijke appeltaart. Je weet dat de geur van appeltaart voor je vriend onweerstaanbaar is. Ook pak je nog even de stofzuiger: je wilt je vriend graag in een schoon huis ontvangen. Je zorgt voor warmte en gezelligheid, omdat je het beste voor je vriend wil. Niet vanuit een moeten, maar vanuit liefde omdat je weet dat je beste vriend komt.

HIJ komt!

Zo kun je ook omgaan met de komst van Jezus. Ben je voorbereid? Heb je jezelf onderzocht of jouw tempel/jouw huis schoon van binnen is? Niet vanuit de reden dat je angstig bent om straf te ontvangen, omdat je huis niet schoon is, maar omdat je van Jezus houdt en dat je daarom keuzes maakt om zonde buiten de deur te houden. Maak je huis en je leven op orde, omdat de liefde van God voor jou persoonlijk jouw drijfveer is.

Hemelvaart

Onze reis naar de hemel zal veel meer in een ogenblik gaan, tijdens de opname van Zijn Bruidsgemeente. Wat een moment om naar uit te kijken! De ontmoeting met Jezus, je Bruidegom, altijd in Zijn Aanwezigheid zijn, volmaakte vrede, volmaakt gelukkig, volmaakt leven. We zijn gereed om Hem te ontmoeten van aangezicht tot aangezicht. Jij ook? Bereid je voor! Maak je klaar! Wees verheugd!

Hoewel u Hem niet gezien hebt, hebt u Hem toch lief. Hoewel u Hem nu niet ziet, maar gelooft, verheugt u zich met een onuitsprekelijke en heerlijke vreugde, en verkrijgt u het einddoel van uw geloof, namelijk de zaligheid van uw zielen. (1 Petrus 1:8-9)

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op