WEES STERK EN MOEDIG

“Wees sterk en moedig” waren woorden die tegen Jozua werden gezegd vlak voordat hij het Beloofde Land mocht binnengaan. Hij was zonder zijn geestelijke steun en toeverlaat, Mozes, en mocht na veertig lange jaren in de woestijn eindelijk het water van de Jordaan door om het Beloofde Land binnen te gaan.

En wij, willen wij sterk en moedig zijn nu het water van Jordaan te zien is en het Beloofde Land op ons ligt te wachten? We zijn niet allemaal veertig jaren onderweg geweest, maar de reis van iedereen zal pieken en dalen hebben gekend. Samen met God, maar ook zonder God, eenzaam en alleen! Maar die oversteek, staand aan de oever van de Jordaan, met de priesters en de ark van het verbond, dat moet een bijzonder intense belevenis zijn geweest.

Zou het een schaduwbeeld kunnen zijn van onze oversteek tijdens de opname naar het Beloofde Land? De ark van het verbond, is voor ons een Persoon geworden, Jezus Christus en Hij alleen maakt de oversteek mogelijk. Door Zijn verbond is het mogelijk om over te steken. Hij is de Deur, maar ook de Weg, de Waarheid en het Leven.

Tot aan die dag mogen we sterk en moedig zijn. Niet laten roven waar we in geloven, ziende op dé oversteek naar het hemelse Beloofde Land. Laten we elkaar aanmoedigen dat we de oevers naderen, de oevers van de Jordaan, daar wacht de ark, daar wacht Jezus Christus om ons op te halen, om een veilige oversteek te maken!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties