HIJ HEEFT OVERWONNEN!

Leven in deze tijd geeft veel uitdagingen, vooral om goed te onderscheiden wat waar en niet waar is. Gelukkig hebben we het Woord van God, de Bijbel, waarop we altijd kunnen vertrouwen en waarin dé Waarheid zich openbaart. In Openbaring 1 bijvoorbeeld lezen we dat God de Alfa en de Omega is, het Begin en het Einde, Die was, Die is en Die komen zal. Vlak daarvoor staat dat je zalig bent als je de woorden van de profetie hoort en ze in acht neemt, omdat de tijd nabij is. Dat is pas écht hoopgevend!

We denken dat er veel afleiding is om je juist bij het Woord vandaan te krijgen en de kans is aanwezig om jezelf te richten op alles wat er verkeerd gaat in deze wereld. Daar staat de oproep tegenover: “Gij geheel anders!” Wat is het een oefening en uitdaging om juist tegengesteld te reageren op alles wat op je afkomt. Om positief te zijn, als het negatieve zoveel aandacht wil opeisen. Om vanuit geloof te leven en niet vanuit gevoel.

Ja, staand in de overwinning van Jezus Christus is dit allemaal mogelijk. Is het altijd gemakkelijk? Nee, zeker niet! Maar het is een keuze en een oproep elke dag weer om een leven te leiden van overwinning naar overwinning. Juist in deze tijd, vlak vóór de opname, mogen we met elkaar het verschil maken en Jezus Christus laten zien door onze woorden, daden en gedachten.

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Sander
Sander
24 mei 2022 18:08

Waarom plaatsen jullie dit ook niet op Twitter?

O. Nauta
O. Nauta
22 mei 2022 03:24

We laten Hem, met een gerust hart over ons/mijn leven waken. Hij mag de leiding erover hebben. Zodat het wordt: ‘niets van mijzelf Heer’ alles voor Jezus.