WAAROM TOCH, GOD?

Een grote vraag is ons leven kan zijn: Waarom? Waarom moest ik meemaken dat ik werd misbruikt? Waarom stierf mijn moeder toen ik nog zó jong was? Waarom liep mijn huwelijk op de klippen? Waarom?

Uiteindelijk zit er één diepere vraag achter: Waarom liet God dit toe in mijn leven? Kon het niet anders? Hoe vervelend ook wellicht, maar we denken dat het antwoord nee is. Het is niet aan ons om te bepalen wat we wel of niet moeten meemaken. We kunnen wél bepalen hoe we er mee om gaan en dat is allesbepalend! Zijn we slachtoffer van ons verleden of komen we overwinnend uit ons verleden? Aan ons de keus!

We hebben een keus, soms hoe moeilijk ook. Leven we vanuit de Geest of handelen we vanuit ons vlees. We willen je aanmoedigen om te leven vanuit de Geest, waaruit je mag leren dat Jezus Christus het slacht-offer was, alles is op Hem gelegd, terwijl Hij voor jou stierf aan het kruis op Golgotha. Alles! Jouw verkeerde keuzes, jouw zonden, jouw pijn en jouw ziekten. We mogen een overwinnend leven leiden, omdat de overwinning al is behaald. Genade mag ons drijven tot juiste keuzes, waardoor de liefde van Jezus Christus zichtbaar mag zijn.

We verlangen soms zo sterk naar de komst van Jezus Christus, dat we haast ongeduldig worden. Wanneer wordt toch de belofte van Zijn komst ingelost? Wanneer wordt geloven zien van aangezicht tot aangezicht? God weet het!

4 4
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Joke Slokker
Joke Slokker
13 mei 2022 09:54

ZO GROOT. is onze GOD.