HOE GROOT IS ONZE GOD!

Word jij ook wel eens stil en bedenk je dan hoe groot God is? In de Bijbel staat een prachtig voorbeeld van een man die lyrisch wordt als Hij God beschrijft; zijn naam was Elihu (Job 36 en 37). Om er enkele teksten uit te halen, als voorbeeld: “Ken jij de wonderen van Hem, die volmaakt in kennis is?” “Blijf staan en let op de wonderen van God.” “Hij trekt Zijn ogen niet af van de rechtvaardige” en tenslotte: “God is hoogverheven door Zijn kracht, wie is een Leraar als Hij?”

Dit is God! Groot in Zijn woorden en in Zijn daden! Deze God mogen we dienen en we mogen Hem loven en eren met wie wij zijn. Als we Zijn hand zien in het schaakspel van de wereld, komen we onder de indruk van wie Hij is. Hij regeert! En Hij wil ook regeren in jouw en ons leven.

We hoorden een lied van de Casting Crowns, getiteld The Bridge, en we willen daar graag wat lyrics uit citeren. Het verwoordt op een muzikale manier de tijd waarin we leven:

“De wereld wordt met de dag donkerder, ik ben geknield, maar weet niet wat ik moet bidden. We zien de gebroken dingen die gebroken mensen doen, maar ik weet hoe ver U voor mij ging. Het geeft mij hoop voor elke ziel die ik ontmoet, want er is nog niemand zó ver weg, dat U hem niet kan bereiken. Raak hen aan door mij heen, laat hen zien, Heer, laat hen zien”.

Gevolgd door het refrein: “Uw liefde is de brug, die U met een kruis hebt gebouwd. Uw waarheid is het licht, dat zoekt naar de verlorenen. Uw genade stopt niet om aan te raken, Uw genade laat niet los. Omdat Uw liefde de brug is en Uw waarheid leidt ons naar huis, ja leidt ons naar huis!”

Laat Hem regeren in jouw persoonlijk leven!

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties