JE BENT GEBOREN VOOR EEN TIJD ALS DEZE!

Je bent geboren voor een tijd als deze! We zien dat de wereld op een kantelpunt staat en jij ziet dat ook. De geboorteweeën zijn begonnen en dat houdt in dat de Here Jezus binnenkort Zijn bruid, de wedergeboren christenen, komt halen. Wat een glorieus moment zal dat zijn! Die verwachting vanuit ons geloof geeft een actieve houding. Aan de ene kant letten we op de tekenen van deze tijd, maar toch zien we veel meer uit naar het moment van het klinken van de bazuin en naar onze ontmoeting met Jezus Christus.

Helaas zijn er vele mensen die niet begrijpen wat er gaande is in de wereld, maar jij wel! Daarom is dit de ideale tijd om te getuigen wat de Heere Jezus voor ons deed aan het kruis. In Petrus 2:24 staat: “Jezus Christus heeft in Zijn lichaam onze zonden op het kruishout gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven.” Wij worden niet door onszelf rechtvaardig verklaard, maar door God! Die reddingsboei mogen we iedereen toewerpen.

En is deze tijd gemakkelijk? Nee, absoluut niet! Maar hoe moeilijk het nu ook is, hoezeer we ook lijden, God zal ingrijpen. Dat is zeker. We hebben een enorm hoopvol vooruitzicht. Paulus bemoedigt ons in Romeinen 8:18 als volgt: “Ik weet zeker, dat wat voor lijden wij hier ook doormaken, het in het niet valt bij de schitterende heerlijkheid die God ons straks zal laten zien”. We mogen getuigen van die gezegende hoop. Het komt goed! De opname van wedergeboren christenen staat voor de deur, dit zien we aan de tekenen om ons heen en aan de Bijbelse profetieën die uitkomen.

Ook in 1 Thessalonicenzen 4 lezen we een bemoediging. Daar staat in de verzen 14-18: “Wij, die bij de terugkeer van de Here nog leven, zullen Hem niet eerder tegemoet gaan dan de gestorvenen. Want als het geroep klinkt, als één van de voornaamste engelen zijn stem laat horen en de bazuin van God schalt, zal de Here Jezus Zelf uit de hemel neerdalen. Dan zullen de gestorven christenen eerst opstaan… en daarna zullen WIJ die op dat moment nog leven, met hen in de wolken worden opgenomen om de Here in de lucht te ontmoeten en altijd bij Hem te zijn. Met dit nieuws kunt u elkaar troosten en bemoedigen.”

Wees bemoedigd door deze woorden en besef dat GOD ook vandaag in alles de regie heeft! Zijn woorden zijn betrouwbaar. Hij IS trouw. Voordat de grote verdrukking begint, zal de Here Jezus Zelf Zijn kinderen uitredden. Aan de horizon staat Hij als het ware al te wachten en de weg ernaar toe is bezaaid met hoop!

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Nardy
Nardy
30 april 2022 16:22

Ik lees nog steeds de verwarring over De Bruid van De Christus…. of over Het Lichaam van De Christus ? De eerste is Israël, de tweede, alle wedergeboren christenen ! Waarvan akte…!