HOUD VOL, HOUD VAST!

Het Bijbelboek Openbaring staat vol met profetie en met woorden en zinnen, die we proberen te ontrafelen en te begrijpen. Desondanks is ons denken en begrijpen beperkt en zullen we wellicht nooit ten volle begrijpen wat er staat.

Toch begint Openbaring 1:3 met een prachtige proclamatie: “Gezegend is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” Het is een belofte voor diegene die de woorden lezen: je ontvangt zegen. En het is een oproep om de geschreven woorden in acht te nemen en nog meer om ze in je hart te laten landen. Ook is er de uitleg waarom dit nodig is: de tijd is nabij!

En inderdaad als we het dagelijks nieuws horen en zien, schreeuwt de aarde en de mensheid om een oplossing. We zien dat de tijd nabij is dat de woorden van Openbaring niet alleen maar woorden zijn, maar daadwerkelijk gebeurtenissen worden op deze aarde.

Maar er is nog tijd! De volheid van de heidenen is nog niet binnengegaan. We mogen nog steeds een voorbeeld zijn voor de mensen om ons heen en ze laten zien met onze woorden en daden wie Jezus Christus is. In een wereld zonder hoop, mogen wij Zijn hoop brengen. Dat is een groot voorrecht!

We willen je bemoedigen om vol te houden, als je soms moe bent, als je denkt dat er niemand naar je luistert, als angst je soms omringt door de zorgen voor morgen. God is erbij in je beproevingen en zorgen. Juist als jij niet meer kunt, kan God nog steeds. Juist als jij overmand wordt door zorgen om je geliefden, kan Zijn liefde je optillen boven de situatie uit!

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties