PASEN: HET LAM STIERF VOOR JOU

Als we nadenken over Pasen en dat het ultieme offer werd gebracht, raakt het ons diep en zijn vol verwondering. Het is goed om erbij stil te staan en te bedenken wat Jezus Christus voor ons heeft gedaan aan het kruis van Golgotha.

HIJ hing daar, in jouw en mijn plaats. Door Zijn dood, nam HIJ de straf op Zich van mijn zonden. HIJ hing daar als een onschuldig lam en gaf de geest exact op het vastgestelde tijdstip. Vlak daarvoor riep HIJ uit: “Het is volbracht!”. De dood had voor Hem niet het laatste woord.

Na drie dagen in het graf stond HIJ op uit de dood en daarom mogen ook wij hoop hebben zoals 1 Petrus 1:3 ons verteld: “Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden.”

Ik ben deze levende hoop: door Zijn dood mag ik leven vanuit vreugde en vanuit hoop. Door mij heen mag een ander ervaren wie Jezus Christus is. Hoop, vertrouwen en verwachting gaan hand in hand. Hoop doet leven, vertrouwen geeft rust en verwachting geeft blijdschap.

Jezus Christus stierf als een lam, maar zal terugkeren als de Leeuw van Juda. Pasen is een tijd van gedenken, vieren en vooruitzien: Het graf is leeg, Jezus Christus is gezeten aan de rechterhand van de Vader en op een dag zal de bazuin van God klinken!

Op die glorieuze dag als de bazuin zal klinken, mogen we weten dat we voor altijd bij Jezus Christus zullen zijn (1. Thessalonicenzen 4:17).

Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij heeft om de vreugde die Hem in het vooruitzicht was gesteld, het kruis verdragen en de schande veracht en zit nu aan de rechterhand van de troon van God. (Hebreeën 12:1-2)

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Theodor
Theodor
14 april 2022 13:10

Ik deel deze gedachten van blijdschap, vrede en hoop voluit!

Klaas Boeve
Klaas Boeve
12 april 2022 08:18

Treffend geschreven:
“Ik ben deze levende hoop: door Zijn dood mag ik leven vanuit vreugde en vanuit hoop. Door mij heen mag een ander ervaren wie Jezus Christus is. Hoop, vertrouwen en verwachting gaan hand in hand. Hoop doet leven, vertrouwen geeft rust en verwachting geeft blijdschap.”

Bert Spruit
Bert Spruit
12 april 2022 06:00

Dank U Jezus,voor de 7 wonderen van het ✝️,het is Volbracht,we zijn vrijgemaakt door Zijn gevloeide reinigende en krachtige bloed,HALLELUJAH 🙌AMEN!!

Elaine
Elaine
11 april 2022 23:46

Bedankt Heer Jezus voor het volbrachte offer die redding bracht en leven!

F. J. BOS
F. J. BOS
11 april 2022 22:53

Wat een vooruitzicht, hef je hoofd omhoog, want je verlossing genaakt.

Ed
Ed
19 april 2019 23:21

Mooi. Amen dank u Heer Jezus voor Uw offer. ??????

lydia Mol
lydia Mol
18 april 2019 20:20

Is zo’n ultieme om het waard om over te discussieren? Ik kan Hem alleen maar danken uit het diepste van mijn hart. Ik word stil… en voel me klein en nietig.