DROMEN EN WENSEN

Dromen, wensen, voornemens, gedachten over onze toekomst, we hebben ze allemaal. Rond de jaarwisseling hoor je daar vaak nog veel meer over: de ene wil afvallen, een ander wil stoppen met roken en nog iemand anders wil een andere baan.

Het is goed om wensen te hebben, om te dromen over wat je dit jaar wilt bereiken, om doelen te stellen. Dat geeft richting aan je leven en het kan een kapstok zijn in de beslissingen die je neemt.

We hopen ook dat je God bij je dromen en beslissingen betrekt. Hij overziet het geheel en weet wat écht goed voor je is! Je mag je wensen en je dromen in het Vaderlijk Licht brengen. Dan weet je zeker dat jouw weg Zijn Weg wordt en dat je plannen zullen slagen, want onderweg zijn met God is een avontuur.

Vrede en liefde

Als je aan mensen op straat zou vragen wat hun wensen zijn hoor je vaak de volgende woorden: vrede, harmonie, liefde, een betere aarde en meer van deze begrippen.

We hebben nu al de blijde boodschap: het Evangelie van Jezus Christus, de boodschap van redding en genade. Het andere goede nieuws is, dat er inderdaad vrede komt, harmonie, een betere wereld, de rust waar je zo naar verlangt.

Vrederijk

Als Jezus Christus terugkomt op deze aarde zal het duizendjarig vrederijk aanbreken. Jezus zal dan vanuit Zijn troon in Jeruzalem gaan regeren op deze aarde. En dit heeft positief ingrijpende gevolgen!

Er zal geen oorlog meer zijn, de situatie van het paradijs keert terug. Het dierenrijk zal totaal vernieuwd worden, de leeftijd van de mensen zal weer worden als vóór de tijd van Noach. Er is geen lijden meer en Israël zal het middelpunt van de aarde zijn.

Als je probeert te bedenken, hoe deze tijd er uit zal zien, is het niet goed te bevatten. Het zal mooier en beter worden dan dat je kunt bedenken! Het maakt dat al je dromen en wensen van vandaag in een ander daglicht komen te staan.

Je mag vasthouden aan wat komen gaat en daar over dromen! Het kan je hoop en verwachting geven om te weten hoe de toekomst er uit ziet. Samen met Jezus Christus zijn we hier naar onderweg, nu nog met vallen en opstaan, maar straks ……

Wat zijn jouw verwachtingen voor 2019?

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Geert
14 januari 2019 23:56

Jezus leefde niet in een geestelijke dromen wereld maar juist aards en verwijzingen naar aardse dingen met voorbeelden voor mensen die het dan zouden begrijpen als het geloof dat als graan wordt gezaaid, het loon van een dagloner en de rechtvaardige vader enz. in parabels die telkens aardse situaties zijn leer uitdrukten. Dit heeft niks met dromen te maken. Hij geeft geen illusies om mensen in dromen te laten geloven maar juist door met het verstand met beide benen op de grond de dagelijkse realiteit d.m.v. parabels als een soort sprookjes in zijn vader te laten geloven maar zelf in… Lees verder »