ONDERWEG NAAR EEN ONBEKEND LAND

We zijn onderweg naar een onbekend land, maar wel het Beloofde Land. De weg ernaartoe is zeker niet altijd een rechte weg, vaak één met kuilen en hobbels. Ondanks dat is het wel een weg die je niet alleen gaat. Jezus Christus is aan je zijde en met Hem weet je jezelf gedragen en beschermd. Je mag onderweg naar het Beloofde Land leren, maar ook genieten.

Je leert onderweg, omdat je Gods Woord als leidraad en houvast hebt. Dat geeft dagelijkse voeding en is als balsem voor je ziel. Je kunt genieten, omdat je de rust en vrede ervaart, die alle verstand te boven gaat. Je geniet, omdat je uitziet naar wat komen gaat.

God wil dat je verwachtingsvol leeft. Hij heeft immers belooft dat bij het klinken van Zijn bazuin, Jezus Christus ons komt ophalen voor een ontmoeting met Hem in de wolken, en dat we dan voor altijd bij Hem zullen zijn.

Dat is niet de enige belofte! Hij heeft ons ook een onverwelkbare krans van de heerlijkheid belooft (1 Petrus 5:4) en belooft dat niets ons kan scheiden van Zijn liefde. De dingen van vandaag niet, van morgen niet. Niets! God is nabij elke dag weer!

En ervaar je lijden of ervaar je angst? Vraag je je soms af hoe lang we dit alles nog moeten meemaken? Lees dan de bemoedigende woorden uit Psalm 27: De HEERE is mijn licht en mijn heil, voor wie zou ik vrezen? De HEERE is mijn levenskracht, voor wie zou ik angst hebben? Al is er een onbetrouwbare overheid, mijn hart zou niet vrezen; al brak er een vreselijke oorlog uit, toch vertrouw ik op Hem. Hij laat jou schuilen, Hij verbergt jou en Hij plaatst jou hoog op een rots.

Daarom: Geniet, vertrouw, geloof en hoop. Hij houdt je vast!

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Van der Biest Roger
Van der Biest Roger
22 november 2022 09:51

Echt bemoedigend, ik weet dat Hij terug komt en dat God alleen te vertrouwen is en geef daarom niet gauw op als er een paar tegenslagen komen. Maar een bemoedigend woord hernieuwd toch steeds mijn kracht in Hem.