IN DE BUSHALTE VAN HET LEVEN

Daar zit je dan! In een drukke straat, auto’s passeren haastig langs de niet oplettende fietsers, en jij, jij zit in de bushalte te wachten op de bus. Je kijkt snel even op je telefoon hoe laat het is, en tuurt de straat af naar de bus. Wachten, nou niet echt je favoriete bezigheid; het liefst ren je vanuit huis naar de bushalte en springt in de bus die met een geopende deur voor je klaar staat.

Maar vandaag, het lijkt of de bus maar niet wil komen. Ongeduldig kijk je nogmaals op je telefoon en kijkt daarna weer op. Ja, daar komt de bus! Je staat op en laat middels een handgebaar aan de chauffeur weten dat de bus voor je moet stoppen. Ach nee, dit is de verkeerde lijn, je moet met lijn 777 mee! De bus stopt vóór je, je biedt de chauffeur je excuses aan en zegt dat je met deze bus niet meegaat, maar wacht op de juiste. De chauffeur moppert even, maar rijdt toch weer door. Gelukkig komt de juiste bus al een minuutje later!

Bushalte

Soms lijkt het of we allemaal in deze bushalte zitten. Wachtend op wat komen gaat. Af en toe geduldig, dan weer turend over de straat. We kijken uit naar de komst van Jezus Christus. Hoe lang nog? Nog een dag, een week, een maand, een jaar? Aan de tekenen om ons heen zien we dat het niet lang meer zal duren. de profetische klok geeft aan dat het al bijna tijd is. Zijn verschijning zal op de juiste tijd zijn. God weet het!

In de bushalte, de laatste halte hier op aarde, zijn we met elkaar aan het wachten en verwachten. We zijn niet alleen! We zijn met elkaar! Jakobus 5:7-8 roept ons op om geduldig te zijn tot de komst van de Heere én om ons hart te versterken, juist omdat de komst van de Heere nabij is. Wij allen, die op de Heere hopen, mogen sterk zijn en dan zal God ons hart sterk maken.

Wachtend in de bushalte mogen we de bescherming van God ervaren vanuit de zekerheid dat onze hoop zichtbaar gaat worden in de lichamelijke ontmoeting met Jezus Christus. Ondertussen mogen we aan de voorbijgangers het evangelie van eeuwige redding doorgeven. Want ook zij zijn welkom in de bushalte om met ons uit te zien naar dat allesveranderende en meest vreugdevolle en gelukkige moment, dat Jezus Christus ons komt halen en we voor altijd bij Hem zullen zijn!                            

Ik zal uitzien naar dat moment, naar Zijn ogen vol liefde en goedkeuring die mij aankijken en zeggen: “Mijn geliefde, jij bent zó welkom! Kom, laten wij gaan vieren! Want het bruiloftsfeest begint!”

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Hiltje
Hiltje
22 november 2022 09:09

Zie uit