IS DE WEDSTRIJD BIJNA TEN EINDE?

Als de HEERE niet mijn Helper was geweest, had mijn ziel bijna in de stilte gewoond. Toen ik zei: Mijn voet wankelt, ondersteunde Uw goedertierenheid mij, HEERE. Toen mijn gedachten binnen in mij zich vermenigvuldigden, verkwikten Uw vertroostingen mijn ziel. (Psalm 94:17-19)

BIJNA!! Het is een woord wat een groot verschil uitmaakt. In bovenstaand vers, is het dankzij God dat de psalmist niet is omgekomen. Er is nét niet iets ergs gebeurd. Het is nét goed gekomen.

En nu, op de rand van 2023, heeft het woord “bijna” ook weer een diepere lading, een diepere betekenis. Want ook wij zijn er bijna! De wegrukking of opname van de gemeente is er bijna! Het kán onmogelijk nog veel langer uitblijven.

Vergelijk het met de WK Voetbal finale van aanstaande zondag. Om exact vier uur zal de fluit van de scheidsrechter klinken en begint van menig voetballer de wedstrijd van hun leven. Hoelang de wedstrijd zal gaan duren is nog onbekend. Wordt het negentig minuten? Wordt het een verlenging? Komen er penalty’s? Aan het begin van de wedstrijd is dat nog ongewis.

Wat wel zeker is, is dat de wedstrijd eindigt en er een winnaar gehuldigd gaat worden. Is dit niet een prachtige vergelijking met onze “levenswedstrijd”? We weten dat de wedstrijd gaande is en dat de Overwinnaar aan onze kant staat, zelfs weten we de beloning: een onvergankelijke kroon. Maar wat we niet weten is de lengte van de wedstrijd!

Gedurende de wedstrijd gaat we steeds meer uitzien naar het laatste fluitsignaal en hoe verder de wedstrijd is gevorderd, des te beter kunnen we overzien wanneer en hoe de wedstrijd eindigt. Maar hoe goed we ook alles overzien: de scheidsrechter beslist wanneer het laatste fluitsignaal klinkt.

Ook God zal beslissen wanneer Zijn bazuin zal klinken, wanneer er een geroep zal zijn van een aartsengel, wanneer Jezus Christus ons komt ophalen om voor altijd bij Hem te zijn. Dán mogen we het hemelse podium betreden en onze prijs in ontvangst nemen. Dan worden we gekroond en zullen we voor eeuwig intens en volmaakt gelukkig zijn. Oh, dat moment, dat klinken van de bazuin, als onze Verlosser zal komen, wat een moment zal dat zijn!

Lieve Vader, dank U wel dat U de tijden in Uw hand heeft. Het geeft rust en vrede, omdat ik besef dat U de regie heeft. Help mij, Heere, om in mijn levenswedstrijd te volharden en U te volgen, elke dag weer. Help mij, om zicht te houden op het laatste signaal, op het klinken van Uw bazuin. Als ik mij uitstrek naar U, zult U voorzien. In dat vertrouwen, ga ik moedig voorwaarts. In Jezus Naam, Amen!

3.7 3
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Heidi
Heidi
24 september 2023 11:41

Beste medebroeders en -zusters in Hem,

Kijken jullie, net als ik ,óók zo uit naar de opname van de Gemeente?

Ik hoop echt dat deze voorspelling gauw vervuld zal worden, er is dan nl geen dood meer, ziektes en andere ellendige gebeurtenissen; dit allemaal dankzij de dood en opstanding van onze Broer en Heiland: Jezus Christus.

Amen, kom snel Here Jezus en neem ons gauw mee naar Huis dmv de Opname van de Gemeente.

Zijn aanwezigheid, liefde en steun gewenst voor jullie allen; houd je blik gericht op Hem!

Een gezegende zondag en in Hem verbondenen,

Heidi Lagerweij