FIJN LINNEN

Hoe zou het zijn om Jezus Christus van aangezicht tot aangezicht te ontmoeten?

Kijkend in Zijn ogen vol zuivere en volmaakte liefde, Zijn ogen die zeggen: “Jij bent Mijn geliefde, je bent nu Thuis, je hebt je bestemming bereikt!” Golven van dankbaarheid en liefde komen over je, omdat het een intense en intieme ontmoeting is. Wat een allesovertreffend, heerlijk moment zal dat zijn. Je hebt een onvergankelijk lichaam en zie: je hebt nieuwe kleren aan. Je bent namelijk bekleed met smetteloos en blinkend fijn linnen. Sta daar eens even bij stil!

Linnen werd gebruikt door priesters en de eerste keer dat het woord linnen werd vermeld in de Bijbel is in Genesis 41:42 “Toen nam de farao zijn ring van zijn hand en deed hem aan Jozefs hand; hij liet hem kleren van fijn linnen aantrekken en hing een gouden keten om zijn hals.” Op dat moment werd Jozef onderkoning en daarom werd hij bekleed met fijn linnen. Jozefs positie veranderde van slaaf naar een hoge positie. Wat is dat een prachtige, diepere betekenis van bekleed worden met fijn linnen. De bijzondere positie, die je nu al hebt, als kind van God, wordt dan ten volle zichtbaar.

Linnen

In het Oude Testament komt linnen vooral voor als een zuivere stof. Het wordt gedragen door priesters in de tempel en ook alle kleden in de tempel waren van fijn linnen gemaakt. De tempel werd gezien als de plek waar God aanwezig was en waar alleen de puurste voorwerpen en mensen bij in de buurt mochten komen. Linnen was dus een stof die zo puur was dat het in het heiligdom van God aanwezig mocht zijn.

Bekleed met fijn linnen en voor altijd samen met Jezus, dán worden alle treurenden getroost, er is een sieraad in plaats van as, er is vreugdeolie in plaats van rouw en een lofgewaad in plaats van een benauwde geest. Dán worden we eiken van gerechtigheid genoemd om Hem te verheerlijken voor eeuwig en eeuwig. (Jesaja 61:1-3)

Zie jij ook naar die ontmoeting met Hem uit?

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Tony
Tony
15 november 2022 13:38

Tuurlijk!!