JEZUS EN DE GEMEENTE

In het begin was er die ene: Adam. Gevormd door God uit stof van de aardbodem en tot leven gekomen door de levensadem van God. Hij was alleen als mens totdat hij door God in een diepe slaap werd gebracht en er een rib uit zijn zijde werd genomen. Hieruit vormde God de vrouw en Adam was helemaal lyrisch!

Hiermee is ook Jezus en de Gemeente te vergelijken. Na het sterven van Jezus aan het kruis nam een Romeinse soldaat een speer en stak Hem daarmee in Zijn zij. Het gevolg was dat er bloed en water uit Zijn zij kwam: Het symbool van (weder)geboorte! Zo is er uit de zijde van Jezus Christus, de laatste Adam, de Gemeente geboren en de vorming van de Gemeente gaat door, totdat de volheid van de heidenen is bereikt.

Jezus en de Gemeente is ook te vergelijken met een huwelijk en zouden we daarom niet graag de trouwdatum willen weten? Hét moment waarop de Bruidegom de bruid komt halen? In de tijd van Jezus Christus wist de bruid ook niet exact het moment van de trouwdag, maar ze wist wél dat deze perfect gekozen was! De dag moest precies gelijk vallen met haar vruchtbare periode, zodat ze tijdens de huwelijksweek van zeven dagen zwanger kon raken en ze moest voorbereid zijn.

In de symboliek van de huwelijksweek vinden we ook het sluiten van een verbond terug, omdat tijdens de seksuele eenwording bloed vrijkomt door het breken van het maagdenvlies. Ook het nieuwe verbond is bekrachtigt met het Bloed van Jezus!

De vrouw moest voorbereid zijn op wat er komen zou: op een dag werd ze opgehaald! Weggegrist! Ook wij mogen voorbereid leven om op die grote dag weggegrist te worden. De vrouw heeft zich gereedgemaakt, lezen we in Openbaring 19:7, als voorbereiding op het bruiloftsfeest van het Lam. Bekleed met fijn linnen, als symbool voor de toewijding, de goede werken en het lijden voor Hem. Dan is de hele hemel verblijdt en juicht, en geeft God de eer.

De vrouw wist niet exact het moment dat ze werd opgehaald, maar ze wist één ding zeker: Ik word opgehaald! Met diezelfde gezindheid mogen wij verwachten: De bazuin van God zal het sein geven! Er zal geroep zijn! De stem van de aartsengel zal klinken! En dan! Dan zal de Heere Jezus Zelf neerdalen om Zijn Bruid te ontmoeten! Zijn volmaakte Lichaam, gevormd uit de Gemeente. Wat een moment zal dat zijn!

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Corry heesen
Corry heesen
11 november 2022 19:02

Iedere dag uitziend naar die grote dag !!!! maranatha

Hendrik tibboel
Hendrik tibboel
10 november 2022 19:37

Heel mooi