IS DE OPNAME NOG MOGELIJK IN 2017?

Na 23 september 2017 was er een tijd van bezinning. Zijn er nog mogelijkheden voor een opname in 2017 of is dit niet meer mogelijk? Hebben we iets verwacht wat toch niet gaat komen? Moeten we onze aandacht laten verslappen en kijken naar de mogelijkheden in de komende jaren? Een hoop vragen en gelukkig: er zijn antwoorden!

Geleerd

We hebben van de afgelopen tijd geleerd dat Openbaring 12:1-5 in drie tijdsfasen is verdeeld. Vers 1 en 2 is op 23 september vervuld. Voordat het Kind (de Gemeente) wordt opgenomen in vers 5 zal dus eerst vers 3 en 4 aan de sterrenhemel te zien moeten zijn. Daarnaast is de mogelijkheid van de opname op de laatste dag van het Loofhuttenfeest.

Laatste dag Loofhuttenfeest

Op deze laatste, achtste, dag klinkt er ook een bazuin. In Numeri 10:7 staat dit als volgt: “Bij het bijeenroepen van de gemeente moet u echter wel blazen, maar geen onderbroken klank laten horen.” Hier wordt het woord gemeente gebruikt, maar er staat in het Hebreeuws qahal, wat meer samenkomst betekent. De onderbroken klank is niet een alarmsignaal, zoals de Engelse vertaling ons leert. (But when the congregation is to be gathered together, ye shall blow, but ye shall not sound an alarm) Volgens ons lijkt dit niet op de laatste bazuin welke Paulus noemt in 1. Thessalonicenzen 4:16-17. Deze laatste bazuin is in het Grieks salpigx en is veel meer een bazuin/trompet. Wat ons betreft valt deze mogelijkheid af, maar wij gaan niet over het moment van opname. Dit wordt nog altijd door God bepaald. Wij mogen (ver)wachten en reikhalzend uitzien naar de komst van Jezus.

Vers 3 en 4 aan de sterrenhemel

Wanneer zal vers 3 en 4 aan de sterrenhemel te zien zijn? Als we dat kunnen bepalen wanneer dat te zien is, zal dat wat ons betreft meer duidelijkheid geven. Wat is de draak? Is dat Draco en waren de afgelopen dagen (rond 10 oktober) de Draconieten een afbeelding van de zeven koppen en de tien hoorns. Dit lijkt ons niet het geval, we zien in deze vallende sterren geen koppen of hoorns verschijnen. Als het eerste teken zo duidelijk te zien was, dan zal God ook het tweede teken zichtbaar en duidelijk herkenbaar aan de hemel doen verschijnen?

Wat is toch de draak?

SchorpioenHet antwoord op deze vraag is volgens ons de sleutel om het tijdspad verder uit te werken. Voor nu komen we tot deze conclusie: De draak is het sterrenbeeld Schorpioen. De schorpioen heeft 10 poten en de grootste ster heet Antares; dit is een rode superreus (helderste soort sterren). De naam ‘Antares’ is eigenlijk ‘Ant-Ares’, de tegenhanger van Ares (Mars), op wie hij door zijn oranje-rode kleur lijkt. Mars is vernoemd naar de Romeinse god van de oorlog. Het sterrenbeeld heeft ook een staart, die veegt gedurende 8 uren en doet er daarna 16 uren over om weer in zijn beginpositie te komen, of te wel één derde deel van de dag. Dit lijkt op de tekst: “hij veegt een derde deel van de sterren van de hemel”. Deze beweging is met het programma Stellarium te zien.

Schorpioen

Schorpioen: StellariumWat wijst nog meer naar de schorpioen?

  • Een scorpio is een Romeins belegeringswapen
  • Het laatste album van de Duitse band the Scorpions heet “a sting in the tail”. Dit is een spreekwoord wat betekent: een teleurstellend einde van iets wat als plezierig begon. Is dit niet een beeld van de duivel: als je hem vertrouwt, lijkt het in het begin plezierig, maar het einde is teleurstellend
  • De schorpioen is een nachtdier
  • De stekel van een schorpioen wordt ook wel angel genoemd en doet ons denken aan 1. Corinthiërs 15:55 “Dood waar is je angel?”
  • In de mythologie wordt Schorpioen doorgaans geassocieerd met Hades, de Griekse god van de onderwereld, of zijn Romeinse tegenhanger, Pluto.

Dit alles zou er op kunnen duiden dat het sterrenbeeld Schorpioen de draak verbeeld, met al deze kenmerken. We zeggen dit natuurlijk met het nodige voorbehoud, omdat we aan het zoeken zijn naar mogelijke antwoorden.

Datum

Datum 2017Aan dit tweede teken in de hemel is wat ons betreft geen datum of tijdvak te plaatsen. Wel kijken we naar wat de planeet Jupiter doet, deze planeet is voor ons de verbeelding van het mannelijke kind, de gemeente. Als het sterrenbeeld Schorpioen de draak voorstelt, wanneer komt Jupiter daar dichtbij om opgenomen te worden? Zo rond de jaarwisseling naar 2018 komt Jupiter aan in het sterrenbeeld Weegschaal. Misschien wel een uitbeelding van “het gewogen worden van het kind”. Het wegen slaat dan op een soort beoordeling. Jupiter zal ongeveer 8,5 maand bij dit sterrenbeeld heen en weer bewegen en staat op 11 september 2018 nog steeds in het sterrenbeeld. Op 11 september 2018 is het Bazuinfeest. Zegt dit iets? Het is een mogelijkheid, we zijn niet een datum aan het prikken, we noemen alleen de mogelijkheden.

777 Dagen

Op 13 november 2017 komen Jupiter en Venus samen te staan aan de sterrenhemel. Dit is exact 777 dagen na de laatste bloedmaan van de laatste maantetrad van 28 september 2015. Venus heeft als bijnaam de morgenster, net als één van de namen van Jezus. Op deze datum komen dus Venus (Jezus) en Jupiter (de gemeente) samen. Een mogelijkheid voor de opname? Ja zeker, maar het enige is dat dit niet op een feest valt, er kan geen bazuin klinken.

Tenslotte

Er zijn nog zeker mogelijkheden voor een opname in 2017 en daarmee willen we je bemoedigen! We weten dat er spotters zijn, die ons vertellen dat er niets is gebeurd en niets gaat gebeuren. Luisteren we daar naar of luisteren we naar bemoediging en lezen we in Gods Woord? Wij kiezen voor bemoediging, wij verwachten nog steeds een spoedige opname. Zoals Paulus ons bemoedigt met de woorden: “Bemoedig elkaar daarom, en bouw elkaar op”, mogen we elkaar aansporen om vol verwachting uit te zien, vol vertrouwen te wandelen in de Geest en de wedloop te voleindigen.

Houd vol, houd vast en zie op Jezus!

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties