EEN KLIMROOS GROEIT

In onze tuin groeit vanuit een rotsachtige bodem een prachtige klimroos, die een heerlijke geur verspreidt. Voor ons een symbool van overwinning, maar ook van hoop en van verwachting. Want als uit deze rotsachtige bodem zoiets wonderlijks kan groeien en bloeien, hoeveel te meer kan God ons tot bloei laten komen.

Aan de ene kant lijkt het onmogelijk dat er iets kan groeien op de plaats waar onze klimroos groeit, maar we weten en we zien dat het tóch kan. Hetzelfde geldt ook voor jou: soms lijkt het alsof alles je tegenzit, voel je je angstig en onzeker in deze tijd en zijn er bepaalde gebeurtenissen uit je verleden nog niet goed verwerkt. Het lijkt onmogelijk om te gaan bloeien, maar als je kijkt waarin je geworteld bent én in Wie je geworteld bent, zal je blik op je omstandigheden anders worden.

Ook in de Bijbel komt het woord roos voor. Namelijk in Hooglied 2:1, waar staat “ik ben een roos van Saron.” Als je dit op jezelf betrekt, staat hier dat je een bloeiende roos op een vruchtbare vlakte bent. Je bent vruchtbaar, niet uit jezelf, maar omdat je geworteld bent in Hem en leeft vanuit de Rots! God belooft je voortdurend te leiden en je te verkwikken in dorre streken. Je botten (je lichaam) zullen sterk en krachtig zijn én je zult zijn als een goed bevloeide tuin, als een bron waarvan het water nooit opdroogt. (Jesaja 58:11)

Vruchtbaar

Wil jij ook vruchtbaar zijn? Kijk dan waar je wortels groeien en haal je voeding uit Hem en uit Zijn Woord. Laat je niet afleiden door wat er in deze wereld gebeurd. Het heeft immers geen zin om de geboorteweeën die je nu ziet tegen te houden. Nee, nú is het tijd om bij de Bron te drinken en vrucht te dragen ter ere van Hem.

Heel teder staat er boven Hooglied 2 “De stem van Mijn Liefste.” Laat dat eens tot je doordringen. Zijn stem! Is het niet ontroerend om te weten dat Zijn stem op een dag zal zeggen: “Mijn lieve ………., jij bent een goede en trouwe dienaar. Iets kleins heb je goed beheerd, nu zal Ik je over iets groots aanstellen. Kom binnen en vier feest met Mij.” (Mattheüs 25:23)

Jezus Christus heeft beloofd ons tot Hem te nemen, als de plaats gereedgemaakt is (Johannes 14:3) én wanneer Gods bazuin in de hemel zal klinken. Dán zal ons geloven zien worden, dán zal ons leven volkomen zijn.

Tot die tijd, die spoedig zal aanvangen, mag je vrucht dragen. Vanuit jouw situatie mag je Zijn heerlijke geur verspreiden. Daarom houd vol, zie op Hem en roep samen met de Geest: “Kom, Heere Jezus, kom!”

5 1
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
dekker
dekker
15 augustus 2022 11:40

Amen! Kom Spoedig Here Jezus!
John en Joanna Bedankt voor de aanmoedigingen met Godskalender!
Groeten van jullie mede reizigers in Christus,
Edwin en Louise Dekker dekchat@hotmail.com