DE HEER IS MIJN HERDER

“De HEER is mijn Herder, het ontbreekt mij aan niets. Hij doet mij nederliggen aan grazige weiden, Hij leidt mij zachtjes naar stille wateren. Hij verkwikt mijn ziel en leidt mij in het spoor van de gerechtigheid. Al ga ik door een dal vol schaduw van de dood, ik vrees dan geen kwaad, want God, U bent bij mij. Ja, goedheid en genade volgen mij, al de dagen van mijn leven. En dan! Dan zal ik in het huis van de HEERE verblijven voor eeuwig!” (Psalm 23)

Met het hardop uitspreken van zulke woorden, overstroomt ons hart van Zijn liefde, Zijn aanwezigheid en Zijn troost. Ja, dan vervaagt de duisternis, omdat het Licht ontstoken wordt. Dan kun je je rug weer rechten en ga je niet meer gebukt onder de last van onrecht en machteloosheid. Omdat je jezelf vult met Hem, kun je beter begrijpen hoe en waarom de wereld verandert en tegelijkertijd de zevenjarige verdrukking ziet naderen. Dan heeft het onrecht en de machteloosheid het niet meer voor het zeggen in je leven, maar je laat God en Zijn Woorden regeren over je denken en je voelen.

Hij regeert

Want we dienen immers een machtig God, die in alles regeert. Juist nu! Juist in die laatste loodjes, die soms zo zwaar aanvoelen. Zijn juk is zacht en Zijn last is licht. We hoeven niet alle ellende op onze schouders te nemen, ALLES was op Jezus Christus gelegd. Hij kon het dragen omdat Hij de Man zonder zonde was! Hij is het volmaakte offer en daardoor zijn wij geen slachtoffer van het heden. Nee, we zijn vrij, want wie de Zoon heeft vrijgekocht, IS waarlijk vrij! Wandel in die vrijheid en houd vast aan de belofte: “Als de plaats gereedgemaakt is, kom Ik terug om jullie op te halen”, zodat we zullen zijn waar Jezus Christus nu is. Daarom sluiten we ons aan bij de oproep van Paulus: troost elkaar met deze woorden!

God Zelf heeft het moment al uitgekozen dat Hij Zijn Bazuin zal laten klinken om Zijn geliefde Bruidsgemeente door Jezus op te halen! Dan wordt zichtbaar wat nu nog onzichtbaar is en zullen we in het huis van de HEERE verblijven voor eeuwig. Wow, wat een moment zal dát zijn!

5 2
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Hiltje
Hiltje
26 augustus 2022 10:57

Wat een prachtige Belofte .