ZIJ ZULLEN ALS EERST OPSTAAN

VRAAG

In 1 Thessalonicenzen 4:16 lezen we “en zij die in Christus gestorven zijn, zullen als eerst opstaan” …

We lezen zo vaak dat mensen de hemel zijn binnen geweest en hun dierbaren hebben ontmoet. Wie zijn dan de mensen in bovenstaande vers?

ANTWOORD

Inderdaad horen we verhalen over mensen die een bijna-dood-ervaring hebben, of een droom waarin ze ervaren dat ze in de hemel zijn en hun dierbaren ontmoeten. Daarin zit ook het antwoord! In een droom kun je dierbaren ontmoeten, of in een echte ervaring, maar het blijft een droom of een ervaring.

Het is niet gelijk aan het moment ná de opname. Pas dan zal dit vers in vervulling gaan. Dan zullen zij die in Christus gestorven zijn, dat zijn de mensen die gestorven zijn en in Jezus Christus geloven, lichamelijk opstaan en een verheerlijkt lichaam ontvangen.

Op die dag, de dag van de opname, zullen de graven opengaan en zullen zielen (die al in de hemel/paradijs) zijn, weer samensmelten met hun verheerlijkt lichaam.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Jacob Blonk
Jacob Blonk
31 januari 2024 12:21

Het lot wat de mens zelf zich bedeeld heeft, tijdens het leven op aarde ( rijpheid in innig geloof in Yahshua en Zijn waarheid, en liefde naar de Vader en de medemens) Dat lot neemt hij/zij mee naar het hiernamaals .

Annie Pronk
Annie Pronk
31 januari 2024 11:04

Onze geest gaat wel naar de hemel. Yeshua legt Zijn Geest in handen van de Vader. Ook Stefanus vraagt” ontvang mijn geest”. Alleen een verheerlijkt lichaam komt later. Zij eerst en de levenden in een oogwenk. Ik heb hier heel lang mee geworsteld. Wat gebeurt er als je de laatste adem uitblaast. Eindelijk, sindskort dit antwoord