MAAN-TETRADS

Allereerst is het goed om te weten wat een tetrad is. Dit is een serie van vier totale maansverduisteringen op de Feesten van Pascha en Loofhuttenfeest, verspreid over twee jaar.

Voor zover na te gaan is er in totaal vier maal een tetrad geweest sinds het sterven en de opstanding van Jezus Christus. We zullen ze één voor één bij langs gaan om te kijken of er ook Joods historische gebeurtenissen waren rondom deze tetrads.

Eerste tetrad

Laten we beginnen in 1493-1494. Dit is de tijd van de eerste tetrad, in de tijd van de Spaanse inquisitie. Deze inquisitie hield in dat er een zuivering begon voor hen die onaanvaardbaar waren voor de
staatsgodsdienst. Lees meer…..

tetradTweede tetrad

De tweede tetrad was in 1949-1950, net na de oprichting van de staat Israël. Deze verduisteringen waren dus net na enkele bijzondere gebeurtenissen en niet tijdens, maar we zullen samen ontdekken dat ze daar zeker een connectie mee hebben. Lees meer…..

Derde tetrad

De derde tetrad vond plaats in 1967-1968, rond de Jom Kippoer oorlog. Ook was er na deze oorlog het feit dat Jeruzalem weer één stad werd. Twee in het oog springende gebeurtenissen. Wat heeft deze tetrad ons nog verder te vertellen? Lees meer…..

Vierde tetrad

De vierde en tot nu toe laatste tetrad was in 2014-2015. Zo op het eerste gezicht zijn er geen belangrijke gebeurtenissen geweest in 2014 en 2015. Maar toch zal je ontdekken, dat deze tetrad weldegelijk ons iets te zeggen heeft. Lees meer…..

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Addi Beekhof
Addi Beekhof
8 november 2020 19:54

” En God zeide: Dat er lichten zijn in het uitspansel des hemels, om scheiding te maken tussen de dag en nacht; en dat zij zijn tot tekenen en tot gezette tijden, en tot dagen en jaren!”