EVEN WEGKRUIPEN

Soms willen we wel eens even lekker wegkruipen. Even geen nieuws lezen, even niks moeten, even gewoon in een hutje op de hei zijn. Heb jij dat ook wel eens? De wereld kan soms zo overweldigend zijn, zo donker en duister, zo van God los. Het kan lastig zijn om je gevoelens daarover onder ogen te zien, omdat het pijnlijk is een wereld te zien die zó afglijdt.

Mag dat? Mogen we verdriet hebben, boos zijn om wat er gaande is? Absoluut! Het kan twee kanten op: trekt het je naar beneden of trekt het je dichter naar God? Het is goed om stil te staan wat deze tijd met je doet, maar probeer dan ook stil te staan samen met God. Als we met onze eigen ogen naar deze tijd kijken kun je ontmoedigend raken, je machteloos voelen of wanhopig worden. Daarom prijzen wij ons gelukkig dat we niet alleen zijn: we kunnen samen met God naar deze tijd kijken.

Dan springt er hoop en verwachting op! Dan borrelt er blijdschap op! Want we hebben niet te strijden tegen vlees en bloed, tegen een regering of tegen maatregelen die onze vrijheid beperken. Nee, we strijden tegen de overheden, de machten en de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk (Efeze 6:12). De oproep aan ons allen is niet “houd afstand”, maar: HOUD STAND!

Als je strijdt, weet dan dat je tegen een overwonnen vijand strijdt. In Colossenzen 2:15 staat dat Hij, Jezus Christus, de overheden en de machten heeft ontwapend, hen openlijk te schande heeft gemaakt en daardoor over hen heeft getriomfeerd. De zege is al behaald! Niet door wat wij vandaag de dag uitspreken en proclameren, maar door het volbrachte werkt van Jezus Zelf. Probeer daarom te rusten in de overwinning van Jezus Christus. Daar op het kruis is de overwinning behaald.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Jan Bonte
Jan Bonte
14 juli 2022 10:21

Mooi gesproken!