De zwangere maagd

Ongeveer tweeduizend jaar geleden was er een gebeurtenis die de toenmalige wereld op zijn kop zette: een vrouw werd zwanger zonder dat zij gemeenschap met een man had.

Als ik dit tot mij door laat dringen, zie ik een ingrijpen van God in deze wereld. Hij wilde een rechtstreekse relatie met de mens op aarde, maar door de zondeval werd dat verhinderd. Het contact met God was verbroken en Hij wilde toen, en nu nog ook, Zijn liefde laten zien aan jou en mij.

Jezus aan het kruisOffer

Daarom werd er door God ingegrepen. Daarom kwam Jezus Christus, zodat de zonde niet meer bedekt werd, door het sterven van een offer, maar de zonde werd weggenomen door het sterven van het Offer.

Door het sterven van Jezus Christus aan het kruis, werd het voorhangsel gescheurd en de scheiding tussen God en mij was weggenomen.

Opnieuw zwanger

Opnieuw is er een maagd zwanger, dit keer niet op deze aarde, maar zichtbaar in de sterrenhemel.

Als je kijkt naar het sterrenbeeld Maagd beweegt in haar baarmoeder de koningsplaneet, Jupiter. Sinds 20 november 2016 is deze planeet in haar baarmoeder en op 9 september 2017 is haar geboorte. Als je dit in dagen uitrekent, is het precies 294 dagen later. Dit aantal dagen is gelijk aan 42 weken, de periode van een voldragen zwangerschap.

Ster

Eergisteren reden we op de snelweg richting het oosten en we zagen een sterk oplichtende ster. We wisten niet welke ster dit was, maar we vonden de verschijning bijzonder. Hij bleef de hele rit zichtbaar voor ons. Thuis gekomen hebben we het toch even opgezocht welke ster dit was, en tot onze verbazing was het Jupiter!

Wow, we hebben de zwangere maagd met onze eigen ogen gezien! Voor ons een indrukkende en bijzondere gebeurtenis. We zagen niet het sterrenbeeld Maagd zelf, maar wel haar kostbare schat in haar baarmoeder.

Deze geboorte is ook beschreven in de Bijbel, in Openbaring 12:1 en 2:

En er verscheen een groot teken in de hemel: een vrouw, bekleed met de zon, en de maan was onder haar voeten en op haar hoofd een kroon van twaalf sterren.
En zij was zwanger en schreeuwde het uit in barensnood en in haar pijn om te baren.

Wij hebben de zwangere maagd gezien en zien uit naar de geboorte van haar kind.

0 0
Artikelbeoordeling
Abonneren op
guest

0 Reacties